Friday, March 30, 2012

memory lane....... takkan ku biarkan ia berkarat !

Salam utk semua…… selamat bertemu lagi……. Ye haaaaa….Oklah…… kali nie remy nk crita pulak pasal last day remy kat ipoh aritu….. buat kali kedua selepas remy sekeluarga pi tgk bola, kiteorg tido kat rumah untie remy lagi….Sebabnyer bsk pagi2 kiteorg nak pi memory lane….Ape tu ?
Alah pasar karat ipoh ler……besar!        Nie first time remy pergi…… ohsem ler…. Byk benda yg ade kat situ…..Sampai tak tahu nk pilih yg mana satu…… byk sangat pilihan….Tapi awas!
Kena pandai tawar menawar ler…… he3….Remy suka sangat….. terasa kembali ke zaman dulu2…. Byk benda yg remy dah tak jumpa masih wujud kat situ…. Macam piring2 hitam….air minuman dan juga barang2 antik……

Sempat jugak lah remy sambar sepasang kasut tembaga yg cute tu…… tertiba jer remy minat barang antik nie…..lagi satu remy beli barangan tembaga bekas lilin yg siap ade unta tiga ekor….
Menarik sangat….. Cuma satu jer yg remy terkilan…tak dapat nak bodek apek tua jualkan bekas astray tembaga yg ade pesawat kat atas astray tu….. mahal sangat ..rege sampai rm80….
Puas menawar pun die kurang sikit jer…. Walaupun remy guna tactic serangan hendap satu persatu…..
Mula2 remy pi tawar , pastu adik remy dan kemudian cousin remy….. tetap tak turun rege…..kedekut betul!
So kalau pi sini… kena bijak memilih dan juga menawar……. Ade yg jual murah2 dan ade jugak yg mencekik darah……
fikir2kan….. he3
Mana yg menarik dan rege sesuai… ambik jer……lebih2 lagi kalau dlm bentuk miniature…. Feberet remy tu……

Sedar tak sedar sampai kul 12 remy kat situ….. membelek dari satu kedai ke satu kedai…….
Sempat jugak lah remy tgk show ular…tu yg tak sedar masa berlalu…….


Lepas tu , blk makan kat rumah untie, terus balik ke taiping…. Sebabnya ptg remy nak balik ke sepang pulak…….

Selamat tinggal ipoh !!!! mizz u…..

24 comments:

Fabulous Me said...

perghhhh classic2 gle brg2 die! sure harga bleh tahhannn

AwieKashi said...

wowwwwww.....
entik!
fucking awesome!

remyhazza said...

FM....
memang murah giler.....
kasut mini tembaga sepasang rm20 hinggit jer....
lilin deco tu pun rm 20 jugak......
kena pandai cari dan google dlm kotak dieorg tu.....

remyhazza said...

awie kasi....
memang ohsemm.....
pelbagai brg2 antik ade.....

My Life's Journey said...

Waaa bestnya ..piring itam tu cantik kan bang ..minat jugak abang gan barang antik ..chak!

IMANSHAH said...

tempat lepak gua ni tiap ahad

ShahzCudin said...

peh! banyak jugak barang yang unik2..

baguznet said...

peh! berkarat nak ke sana lagi gamaknya. ekekekeke

remyhazza said...

umie....
kalau yg miniture memang abg suka sangat...... cute

remyhazza said...

imanshah....
lepas nie leh order kat awak jer la..... he3

remyhazza said...

shah....
betul tu shah...... boleh tahan besar jugak pasar karat nie.... lenguh ler kaki nak jln....

remyhazza said...

baguznet.....
he3...
kita pi pasar karat kat stadium shahalam aje la......dekat sikit...

AYIE ABAS said...

memang terkenal pasar karat di ipoh ni...selain pasar barangan lama di penang. :D

AYIE ABAS said...

memang terkenal pasar karat di ipoh ni...selain pasar barangan lama di penang. :D

Nazri Razra said...

Abe kalau balik Ipoh confirm singgah sini beli barang lelama. Pas tu jual kayt e-bay.. untung woo.

pinkcolour82 said...

wah, kiutnyeeeeee
bb semua barang kecik2

remyhazza said...

ayie.....
betul tu.....
memory lane of ipoh !!!

remyhazza said...

abe....
caya lah.....
jual kat ebay lagi mahal kan......

remyhazza said...

pinky.....
memang cute......
tapi kena pandai tawar ler.....

Eera Shera said...

oh baru tau kewujudan psr karat tu..yg basikal tu comel la

LaLa mhdnor said...

comel2 je brg kat situ :)

remyhazza said...

eera....
yg basikal tu memang comel.... siap boleh kayuh lagi sebab ade rantai.tapi rege mahal sangat...
rm180

remyhazza said...

lala....
emmm memang comel....
tapi kena tgk jugak pada rege nyer....

misz_eyza said...

ekeke remy buat serangan hendap kat apek tue ekk? agaknya dia tahu semua tue kerabat remy sbb tue harga dia tetap sama.

 

Template blog ilham dari alif ismail