Thursday, March 1, 2012

Wow yg tak jadi......

Salam utk semua......
kali nie remy nak crita sikit pasal hujung minggu aritu....... sorry sebab delay story......tapi tak kisah lah.... janji ade entry.....
sebenarnya last sunday hajat dihati nak pi ler tgk karnival wow kat putrajaya tu....... boring pulak duk kat rumah.....
alang2 dah dekat... baik kita pi kan.... boleh jugak memeriahkan suasana.....
remy pi before lunch...sama wan dan juga madi......
biler tgk cuaca yg sekejab panas sekejab mendung....perut pun berbunyi lah...... first stop.... kiteorg pi ler lepaking kat warisan pertanian putrajaya yg meal dia sangat murah tu..... portion gerenti puas hati......
remy try die punya bakso, manakala madi ngan wan mkn soto..... not bad........ sebagai dessert we all share nasi ayam... kah3..... bkn dessert la..... tapi melantak extra..... ye la biler tgk nasi ayam tu dok menggoda kiteorg.......mana boleh tahan....kan....
drink kiteorg tak bersatu hati..... remy try cendol , madi ABC dan wan dgn lai chee kang...... portion tetap besar..... jenuh jugak nak habiskan......remy suka mkn kat sini, selain rege yg berpatutan....., byk pilihan dan suasana nya pun tenang jer....
lepas tu ingat nak pi ler karnival tu... tapi hujan dah turun renyai2..... so backup plan... we all pi lepaking kat alamanda dulu... konon2 le ptg sikit baru ke carnival.... 
dah puas pusing2..... window shopping sambil refreshment perut apa yg patut.....hujan turun dgn lebat nyer.... so no more carnival ler..... cancel programme.....takan nak redah hujan yg belum tentu reda nya..... sampai ke magrib hujan masih turun..... so kiteorg ronda2 lagi kt dlm alamanda tu sampai lenguh kaki.......
so sempatlah remy beli present for my mom birthday this coming saturday......nak pos laju buat supprise....
remy belikan handbag leather.... tapi yg paling kelakar , remy siap main tawar menawar..... sebabnya handbag tu ade satu jer... dah discount 50% tapi disebabkan ade sedikit kecacatan yg comfirm tak perasan pun..... remy mintak discount lagi......kih3... ade ker korang berani tawar menawar kat parkson ???.... last2 dia tambah lagi 10% .... total 60%.....he3... agak2 nye kesian kat remy kut.....kih3....
harap2 my mom happy dgn present dari remy nanti....
luv u mom !!!!
balik kat rumah..... tambah lagi kaum... terus pi dinner kat ayam penyak AP tu....... burrrrrrr.....
sedap mkn panas2 dlm hujan yg mencurah2 turun mlm minggu yg lalu.....tak caya tgk hasilnya kat atas tu...... nyeri...tulang ayam pun dah takde...he3
see uolls next entry.....

7 comments:

Eza Boom Boom said...

memang licin habes la makanan tu.. heee.. InsyaAllah, mesti mak remmy suka hadiah tu :)

AYIE ABAS said...

memang nampak best laa tempat tu...mcm suasana kampung jer. :D

Aien Not Alien said...

rasanya dulu saya singgah makan kat putrajaya dekat warisan pertanian lah kot...tengok gambar macam ye, terlupa nama tempat...huhuhu

remyhazza said...

eza....
harap2 begitu lah.....
kita beri apa saja utk megembirakan hati ibu kita.....cyg sangat !
lov yr mum too tau !

remyhazza said...

aien.....
mungkin benar ramalan mu.....
ohsemm jugakkan tempat tu ?

remyhazza said...

ayie....
ha ah.... ala ala perkampungan kayu.... relaks biler dok kat sini.... tak crowded sangat

EmpayarUtama said...

Wish Happy belated kat mak yea hehe sama bulan le ngan saya :)

 

Template blog ilham dari alif ismail