Thursday, March 29, 2012

The hunger game........any comment ???

Salam utk semua.......
Moga sihat semuanya...... remy jer yg kurang sihat sikit..... batuk ngan selesema..... tapi masih ok......
sorry sebab dah lama tak update.....busy jer....
oklah kali nie remy nak buat review pasal the hunger game pulak... remy tgk last weekend aritu......
apa yg remy boleh ckp ...remy suka filem nie.....
ade perbagai perasaan dlm emosi biler menonton filem nie.... kalau org lain tak tahulah...tapi pada remy..... walaupun crita dlm filem nie sedikit slow pada awal penceritaan...tapi ia sentiasa membuat kita ternanti2 apakah yg akan terjadi seterusnya......
terasa jugak emosi kekejaman...... walaupun tak ditonjolkan secara terang terangan......
biasalah kalau di adaptasi dari novel kan......
kisah bermula bila kesemua 12 district dibawah penguasaan capitol yg serba maju utk menghantar sepasang penghuninya utk menyertai acara tahunan iaitu the hunger game.....utk mengenangkan kembali bagaimana zaman pemberontakan yg telah berlalu dulu.
pada remy game nie terlalu kejam... kerana mereka seramai 24 org perlu bertahan utk hidup dan saling bunuh membunuh utk mendapatkan seorg pemenang.....kejam kan....

para peserta umpama menyertai pertandingan realiti dimana perlu mendapatkan penajaan dan juga skill utk melepaskan diri dan menyelamatkan diri masing2. mereka semua ditempatkan di sebuah belantara yg dicipta khas.....
penuh dgn kemera tersembunyi.....
kiranya part hutan nie remy kagum sangat....
semuanya di control oleh satu pasukan khas.....ohsem kan....
hutan yg sepenuhnya dicipta utk pertandingan hunger game nie....
boleh diubah2 strukturnya dan juga permukaan nya...
nak tgk bagaimana elizabeth banks berjaya dlm pertandingan ini setelah secara sukarela menyertai demi menyelamatkan adiknya dan bagaimana kesudahan penghujung crita the hunger game nie..... tu kena pi tgk sendiri ler....menarik atau tidak..... korang yg tentukan....
tapi pada remy... kalu sapa yg suka layan crita2 yg ade kelainan ...boleh ler pi tgk......sebab nyer hunger game nie pada remy punyi jln crita yang menarik dan masih enjoy utk ditonton....


12 comments:

LiNda said...

dari ari tu nak tengok tapi tak tertengok lagi ni..bace jalan cite dia mcam best gak..:)

LyNdA Aziz said...

hamboii . g tengok wayang yer abang remy . hunger game . ingatkan tajuk makanan tadi . hehehehe

maszull said...

assalamualaikum remy...wah mcm best je kan...:)

Aien Olen said...

abang remy blogger kedua yg review movie ni yg aien jumpalah setakat ni...nanti cari dvd la, nak pergi pawagam memang tak sempat :D

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya kalau dapat tgok movie ni ...umi ingin nak tgok :)

remyhazza said...

linda,
betul tu... sedikit slow.... tapi pada remy ade kelainan....

remyhazza said...

mama...wassalm....
boleh tahan mama.....
seronok juga kalau dilayan...

remyhazza said...

aien....
ok jugak... abg remy pun akan cari dvd nie jugak nanti... antara movie yg boleh direpeat tengok....

remyhazza said...

umie,,,,,
nanti jgn lupa cari dvd..... kalau tak sempat tgk kat cinema...

remyhazza said...

lynda....
jom tgk ramai ramai......

ShahzCudin said...

ok la..boleh layan la..

remyhazza said...

shah....
betul tu... nak kata best sangat takdela...tapi menarik utk ditonton......kan

 

Template blog ilham dari alif ismail