Saturday, March 31, 2012

Sampling ala Korean dan Japanese pulak!!!

Salam sejahtera utk semua….
Dah lama tak buat entry mkn2 kan… he3…… kali nie kita buat sampling yg besa2 jer….
Tapi remy share jugak lah… sebabnya remy pun lapar jugak….
He3
Ok, kali nie remy nak crita pasal meal sampling for Air Asia X pada selasa lepas……
Seperti biasa , last minute info dan last minute juga preparation…….

Kali nie airasia mintak sampling for route japan dan juga korea pulak… so , kalau dah kesana… menu pun mesti yg kearah sana kan……So jenuh jugaklah remy google ape yg patut nak dapatkan menu dan recipe dgn bantuan chef baru .


Maka terkeluarlah menu2 yg memang remy suka makan…. Antaranya, kimchi fried rice, chicken donburi, teriyaki,yakitori , Japanese curry dan pelbagai lagi…….
Bukan setakat itu sahaja…. Termasuk jugaklah new improvement Malaysian food dan juga sandwiches…

So jom kita layan apa yg menarik dan tak menarik sepanjang menu sampling tu. Tapi yg penting remy dapat rasa semuanya….. tak semua menu tu kena dgn tekak kita kan… tepuk dada Tanya selera aje la…..Kalau korang pulak nak rasa… naik jerlah airasia nanti…. Pre book meal pun boleh….he3

Enjoy the food !

Now everybody can eat too !!!!!

15 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...teringin nak makan makanan Korea ni apa rasanya nak tahu gak..:)

remyhazza said...

wassalam mama....
makanan korea nie lebih kurang mcm jepun juga..... tapi dia byk gunakan pes chili tradisi mereka.... dipanggil gochujang.
remy suka kimchi.... sayur jeruk tu....

Aien Alien said...

makan kimchi atas awan??? ohsemmmmmangat!! hihihi..



untungnya buat sampling, dapat merasa sekali :)

AYIE ABAS said...

menu korea dan jepun ada nasi juga...x laa berbeza sangat dengan kita. :D

sis92 said...

tabik spring sbb semua makanan ni kemas sangat ..

afzalsukasuki said...

kalau aku dtg jmpa ko..blh tak ko bg aku 1 bungkus?kikiki

remyhazza said...

aien....
tu yg best tu.....
dpt mkn pelbagai menu.....

remyhazza said...

ayie.....
lenih kurang jer.....
cuma korean food lebih pedas sikit dari jepun.....

remyhazza said...

sis92....
tq sis....demi utk kesempurnaan....
menu yg dirancang perlu adunan rasa dan kaler yg menarik...

remyhazza said...

afzal....
utk tok ketua.....
remy kasi 10 bungkus terus......he3

LidiaSuraya said...

Wahhh bl laa nk p korea naik aa nk rasa food2 ni.. Teriyaki laaa dorayaki laa ehhh hahaha. Tp food nmpk kemas.. N again boleh buat i lpr mlm2 ari ... Huhuhu

remyhazza said...

lidia....
remy waktu buat nie pun tgh lapar..... tak dpt kenyang perut... kenyang mata pun jadi lah !!!!

misz_eyza said...

nmpk menarik hehe...tapi cam tak leh nak kena dgn selera eyza jer

Nazri Razra said...

Sedapnyer. Bro Remy tak mo bukak restoran ke? Teringin nak merasa masakan bro ni. Aummm

Mohd Akwan said...

Salam bro kerja untuk air asia ke sky chef?

 

Template blog ilham dari alif ismail