Saturday, March 3, 2012

Bangkok Airways Sampling...... late and fast !!!!

Salam utk semua.......
kali nie remy nak crita pasal Bangkok Airway sampling pulak......
sebenarnya ... minggu nie ade sampling untuk pesawat  Bangkok Airways... Ini merupakan buat pertama kalinya pihak company remy dan pihak Bangkok Airways berkerjasama.... tapi bukan comfirm lagi... mungkin tak jadi sebabnyer.... saingan dari pihak sebelah.... he3.. salah satu lagi caterer yg beroperasi di KLIA.....  Jadi semuanya bergantung kepada meal sampling dan juga harga.....
kalau ade rezeki nanti , mungkin dapatlah Kontrak dgn Bangkok Airways nie...
Bangkok Airways nie lebih kurang macam Firefly atau pun Air Asia... merupakan syarikat  penerbangan tambang murah Thailand mungkin sebab tak beberapa besar....Sebabnyer thailand dah ada Thai Airlines yg Gah macam MAS tu....
tapi yg best .... first time sampling buat after lunch..... lepas tu sekejab jer..... wakil dari Bangkok Airways datang , tgk menu yg disajikan dan discuss pasal rege...... dlm 3 jam dah habis....
tu pun lama pasal bersembang jer.....
tak byk pertukaran...... cuma sikit2 jer.....
Sajian menu yg disajikan tak beberapa mewah cam airlines yg lain lain..... mungkin budget kechil.... jadi menu simple dan tak heavy....
lagi satu .... semua class adalah economy.... takde business class...
senang sikit keje remy.... sebab buat 1 class jer menu planing kan....he3
Pilihan makanan pun lebih kepada menu noodle dan juga western breakfast. Mungkin kalau jadi nanti.... pesawat Bangkok Air akan menggunakan menu breakfast... menu utk lunch pun ade jugak... tapi menu standby for the future.
Jadi layan lah menu nie puas puas..... hopefully satu hari nanti ada dikalangan kita dapat merasa naik pesawat bangkok Airway
nie......
remy tak naik pun dah dapat goodies.....
dapat luggage tag dan juga pen dari bangkok Airways
ohsemm jugak lah.... walaupun budget kecil , tapi masih kasi goodies utk kiteorg semua.....
terima kasih byk2...
sawadee kap
laa kon cher kan mai



28 comments:

LidiaSuraya said...

Setiap kli buat sampling mest dpt goodies kn. best tu.. Bley buat collection kn??

Azhafizah[フィザ] said...

alahai..lapar dah ni..lagi lagi tengok semua makanan ni..nak nak ^_^

remyhazza said...

lidia....
kalau dikumpul... byk jugak lah..... simpan dlm beg jer....he3

remyhazza said...

azhafizah....
amacam.... dh jumpa pilihan ke??? he3

Domu-kon said...

baru lepas keje sambil tgok makann tu..perggh..lapa la..bak sini sikit sampling tu..hehehe

Aien Not Alien said...

semua class economy maka tak bengkok sangatlah kalau nak naik pesawat Bangkok Airways ni...hehee

remyhazza said...

domu-kon....
ambik jer... remy tak kisah.....
boleh pilih yg mana berkenan....he3

remyhazza said...

aien....
betul tu... all ey class....
cam air asia tu......
jarak penerbangan pun dekat jer....
kul-bangkok-phuket.... camtu lah...

Eera Shera said...

sdpnye kek tu..ari tu bday x mkn kek pun..blnje la sebijik bro huhu

Muhamad Azam said...

Hapesal semua makanan atas nni buat kan perut ku kebuloq?

AYIE ABAS said...

sawa dee kapppp....remy...hehe

bajet murah pun dah kira okey laa tu menu2nya. penerbangan pun x jauh sgt kn?

misz_eyza said...

owh ok la tu menu nie...hope dpt lawan caterer sebelah huhi...

Cikgu Ma said...

comel la makanan ni semua...hehe


errk, sesuai ke comel?tapi memang macam tu la nak akta...

maszull said...

assalamualaikum remy...wah bestnya bila la nak dp naik kapalterbang ni nak rasa makanannya mesi best2kan...:)

baguznet said...

goodies tu marketing tu... tp kalo naik flight ni dr Thailand, ada jaminan halal ke? seriau plak bila piker

ShahzCudin said...

sodap eh makan...

remyhazza said...

eera.....
agak2nyer kalau pakai post laju boleh tak ???? he3

remyhazza said...

azam.....
kena byk bersabar.....he3...

remyhazza said...

ayie.....
betul tu....
airlines nie kadang2 dia dh advice menu punya budget....
kalau murah....
cam kat atas lah.....simple

remyhazza said...

misz_eyza....
harap2 lah....
best caterer win.....

remyhazza said...

cikgu ma.....
kalau comel...tentu syg nak mkn kan..... he3

remyhazza said...

mama....
Wassalam mama....
InsyaAllah satu hari nanti.....
Kita doakan....

remyhazza said...

baguznet.....
kalau was2...kita boleh mintak MOML.. makna nyer muslim meal...
ataupun nak lagi selamat ... mintak
fruit meal....
mkn buah jer....

remyhazza said...

shah.....
enjoy !

Kancil 8349 said...

wah...makanan tu nampak sedap...hadiah tu yang terbaik

diana said...

NAK PEN TU..:P

remyhazza said...

kancil......
terima kasih.....
besar atau kecil...
tetap menjadi kenang kenangan.....

remyhazza said...

kak diana.....
tunggu baby kuar.....
nanti claim goodies dari remy ye....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail