Friday, March 2, 2012

This mean War........ kah3.......

Salam untuk semua......
kali nie remy nak crita sikit pasal movie yg latest remy tengok..... lama tak review filem kan..... remy kan busy...he3
tapi hobby tgk movie tak terbantut tau.....
ade 2 movie terbaru yg remy tgk.....
firstly smlm remy tengok
this means war
Apa yg boleh remy cakap.... this movie ohsemm giler....
tak caya pi ler tengok......
lain dari yg lain.....
filem nie cool ajer...... tapi full of fun and action..... starting jer dah ade action scene.....
dan yg penting leh buat remy ketawa terbahak2..... melihat telatah para pelakon dalam movie nie.....
boleh katakan semua terhiburlah walaupun dlm panggung tu tak separuh pun penuh..... remy lepak kat GSC Jusco seremban2 semalam...
Memula tertanya gak..... best ker crita nie...
biler google kat you tube tgk trailer.... huh !!! nampak cam best...
Movie nie mengisahkan bagaimana dua orang Agent CIA yg jatuh cinta dengan seorang wanita.
pelbagai cara digunakan oleh masing utk mendapatkan cinta dari wanita tersebut....
siap ada pasukan khas sendiri utk memantau life wanita tersebut...
byk adegan lucu dan action berlaku dimana semua kepakaran CIA digunakan kan .... lebih2 lagi bab memsabotaq kenkawan masing.
Permulaan cerita sedikit action bagaimana dua sahabat baik menumpaskan pihak musuh adik beradik dan telah menyebabkan dendam pada pihak si abg yg terlepas kerana adiknya terbunuh.... tetapi mereka berdua telah di grounded kerana tidak mengikut protocol yg betul....
Dua sahabat baik ini.....
seorg teruna dan seorg duda yg kesunyian cuba mendapatkan cinta melalui alam maya..manakala wanita kesepian ini  juga di gunakan oleh kawan baik untuk mendapat pasangan kerana berseorangan....dari situlah perkenalan berlaku.... bagaimana kedua2 agent terbabit cuba jadi yg terbaik utk mendapatkan cinta wanita tersebut.
bermulalah episod memancing cinta , sabotaq dan akhirnya menyebabkan persahabatan dua agent terbabit terlerai....
masing2 tidak mahu beralah dan membuatkan mereka dan juga wanita tersebut dalam dilema.
tetapi akhirnya mereka bersatu kembali biler pihak musuh cuba membalas dendam dgn menggunakan wanita terbabit.....
So nak tahu apa kesudahan filem nie... kenalah pi tgk sendiri....
siapakah pilihan hati wanita terbabit lakonan reese witherspoon (remy memang suka dia sejak dlm legalcy blonde) , kenapa dan mengapa..... tu korang kena tgk sendiri lah.....
apa yg remy boleh ckp.....
OHsemmmmmmmmmmmmm !!!!
memang best.... tapi awas... byk pulak adegan yg dipotong... biasa ler kalau hollywood....mane yg takde sex scene kan...

12 comments:

Eera Shera said...

bestnye...nak tgkkk!! suka cite mcm ni. ada action, ada love, ada humour..hehe

remyhazza said...

eera.....
comfirm eera puas hati nanti.... terhibur sangat....

Kancil 8349 said...

best filem nie...kancil dah tengok iklan dia....

remy..kancil dah terima hadiah kamu...terima kasih...insya Allah dalam masa terdekat kancil akan buat entri mengenainya

maszull said...

assalamualaikum remy...wah mcm best jer terasa nak tengok gak la...:)

LyNdA Aziz said...

entah bila nak pergi tengok pown tak tahu .

remyhazza said...

kancil....
welcome kancil.... sampai jugak akhirnya....
jom pi tgk crita nie... memang tak menghampakan.....

remyhazza said...

mama....
ok mama...boleh dilayan....
lucu dan menghiburkan....
seronok biler tgk dua lelaki hemsem berebut gadis jelita.....

remyhazza said...

lynda.....
masih ade lagi dipawagam....
tgk boleh tau...tapi jgn ikut apa yg dibuat dlm filem tu.....

Aien Not Alien said...

nak tengokkkk..memang minat betul kat reese witherspoon tuuu...hehe

remyhazza said...

aien.....
harussss pi tgk....
100% aien akan suka movie nie.....

AYIE ABAS said...

selalu jugak nampak iklannya di tv...tgok mcm ada unsur2 kelakar.

remyhazza said...

ayie.... betul tu....
ohsemm movie nie....
remy suka sangat....

 

Template blog ilham dari alif ismail