Thursday, March 8, 2012

jalan2 hujung minggu

salam utk semua.....
hari minggu yg lalu...remy pi ler jln2 pusing2 Kl...... isk !!!! cam dah lama tak turun.......
best jugak kalau pi window shopping kan......he3
sebenar nya remy pi jenjalan ngan iqbal...... adik gems from khazanah tu.... nak survey BB kat low yat katanya..... tapi tak beli pun......
ushar jer lebih...... first stop , remy pi time square.....
motif ????

nak booking ticket tgk movie ler......
ingat nak ler tgk lorax kat imax tu.....tapi biler iqbal dah buat muka tempoyak nk tengok adnan sempit jugak......nak tak nak terpaksa ler layan...... sebab dia kata , sapa lagi nk sokong filem melayu kalau tak kita kan..... huh!!!! bodek ler tu.....
remy bukan ape.... kekadang malas nk tgk  crite melayu yg terover merapu lawak nya......

then biler dh dpt ticket..... we all pi ler kat low yat... tgk apa yg patut...... biler dh boring...pi jenjln kat Fahrenheit88 kat kl plaza... satu sebab remy pi sini...sebab nk survey baju utk annual dinner nanti... ala 1st april..... tahun nie punya tema masquerade party.
xmas
so kena ler cari bahan yg bersesuaian......cam topeng ker....
google kat internet jumpa satu shop yg boleh jual dan rent kostum utk party nie...nama shop nya absolut pitch

sesat juga nk cari kedai tu..... rupa2 nya shop nie tersembunyi kat dlm tu... ade ker kena masuk ikut fire exit door.dan terletak dibelakang retail outlet kat kl plaza tu ... kalau tak tanya counter sure comfirm tak jumpa.....tgk rege boleh ler tahan.....
so berkira2 jugak lah nak rent kat sini atau tak nanti....
dh lama kat situ... mkn time ler..... 

lokasinyer kat pavilion.... remy suka mkn kueh tiaw goreng kat situ..... best sangat....lagipun byk pilihan...lepas mkn....time for window shopping ler......
puas jugaklah merayau dlm tu......
lepas tu patah balik kat time square.... it's movie time.....
so nak review jugak ker crita nie.......
pada remy oklah crita nie...... masih dgn tema yg sama seperti part 1....cuma remy lebih suka yg part 1. terasa lebih menarik..... yg part two nie cam mengarut sikit..... tu pandangan remy lah.....
tapi bila tgk si iqbal sampai tersembur air, kira dia suka sangat ler tu.....
pada remy adnan sempit kali ni biasa2 jer......susunan crita agak bercelaru dan tak kemas cam yg part one..... dgn tambahan watak yg kekadang tak beberapa sesuai......crita bagaimana adnan nak tranform jadi org kroprat dlm masa 30 hari...
tapi ia tetap dapat sambutan......ketawa boleh tapi takde ler sampai teringat2.....he3
lepas tu remy pi ler lepak kat the mall pulak..... lama tak pi sana...
dulu remy hari2 lepak kat situ sebabnyer remy practikal kat the legend...hotel atas the mall tu...... rupa2nya the mall dah tak se gah dulu... sunyi jer......agaknya sebab dh byk shopping complex yg lagi best......so elok ler the mall buat makeover......
after that remy pulang...ops !!! sampai ke rumah ker ???
half way jer...... mlm remy dinner kat padi house.....
nak tgk ape yg best kat padi house??? tunggu next entry ler....

25 comments:

Eera Shera said...

puas kan berjalan seharian..lama dah x merayap..tu yg malas nk tgk cite melayu.setakat ok je la.merepek pun ade gak..dulu mase kecik2 slalu pi the mall..main permainan kt situ huhu

Zarul said...

Mall2 ni mcm artis gak ler..ada zamannya yg tersendiri,namun ada vintage value nya yg tersendiri

Botak said...

tengok poster adnan sempit je dah tak berkenan nak tengok., hahahaha..

AYIE ABAS said...

hehe...remy lawak terover merapu...suka dgn ayat nih. :D

LiNda said...

memang the mall tu dah sunyi...da x ramai orang kat sane

AriF FaZDiLaH said...

tak tengok lagi..adnan sempit ni..

remyhazza said...

eera....
tau takpe..... lps tu, kuar kat astro first...he3
Ingat pi the mall tu nk main game ler..... rupa2nyer kosong...dah takde....huhuhu

remyhazza said...

abg zarul.....
betul tu....
sweet memory tu.....teringat byk kisah kat dlm mall tu....
tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat berdating....he3

remyhazza said...

botak.....
tgk poster pun dah tau crita merapukan..... he3....
layan je la....

blog-tips-kurus said...

sakan jalan2 yek. best!

remyhazza said...

ayie.....
he3.... lawak ade bermacam2....
kalau lawak yg dibuat2 memang remy tak suka...... baik tgk hantu mak limah.....

remyhazza said...

Linda....
betul tu.....
kena buat makeover la..... sayang!
tempat tu best sangat dulu kan

remyhazza said...

arif....
enjoy the movie.....

remyhazza said...

blog tip kurus....
kekadang dtg giler....
satu kl remy pusing.....sampai lenguh kaki !

My Life's Journey said...

Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jalan2 mcm ni ..umi suke jalan2 tengok barang ..seronok sangat ..mata pun blink2 hahaha ..


kalau dap[at pegi n poket penuh mesti maksyuk kan bang hihi ..


tapi satu yang umi suke ..tu haaaaaaaaaaa ..makanan ..umi suka umi suka makan :)

LidiaSuraya said...

kew teow tue fav i.... sedey jer tengok lama dah tak makan... balik nie nak p pekena laaa.... adnan sempit 2 bukan lagi best kan dari yang 1?Orang kata tapi i pun tak tengok tengok ag hehehehe

LidiaSuraya said...

remy, i letak ur blog dalam my bloglist k? boleh?

maszull said...

assalamualaikum remy...wah bestnya dpt jejalan cuci mata n tengok wayang kat Pavilion...:)

diana said...

akak penggemar kue tiaw..:p

remyhazza said...

umi.....
sabar tau.... nanti pi kl jln puas puas.......

remyhazza said...

lidia....
Adnan sempit dua nie cam berserabut sikit....
remy tetap suka yg part 1.... kemas....

pasal bloglist tu..... thanks sesangat....
lidia memang dh lama dlm bloglist remy....

remyhazza said...

mama.... sesekali turun kl.....
semua benda remy nak buat....he3

remyhazza said...

akak.....
sama ler ngan remy....
berbanding mee dan meehoon...kuehtiaw the best !

Fabulous Me said...

Waaaaaaah sakan bjln..

remyhazza said...

fabulous.....
ala takat Kl jer.....
dia lagi ler... satu dunia pusing...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail