Saturday, March 24, 2012

Jenjalan kat Cameron.....

Salam utk semua......
best kan cuti2 hujung minggu nie.... remy jer masih kat opis..... sebab remy bukan opis hour.....bsk baru rest.... leh ler layan the hunger game......he3
ok lah ... sambungan remy blk kg aritu......remy and parent together gether ke Cameron Highland....first time remy pi ikut simpang pulai.... dekat jer dari rumah untie remy... dlm 1 jam lebih dah sampai ke puncak....kite org pi dgn 3 keta.
dah lama jugaklah remy tak ke cameron... kekangan waktu barangkali.... so biler ade good time camnie... jangan lepaskan peluang......
seronok tengok perubahan kat ats bukit tu.... dah byk yg berubah.... cuma yg masih mantain kat area tanah rata jer..... cam dulu2...
byk tempat jugaklah remy berlibur kat atas bukit tu..... dari bershopping kat brinchang , strawberry farm , ladang teh dan yg paling best.... berkelah kat garden tanah rata...... memang best makan ramai2 dlm udara yg nyaman2 sejuk tu.......
tapi yg paling best tentulah shopping kan?...byk jugak kiteorg borong benda2 kat atas tu....lebih2 lagi my mom , untie and maklong...habis pokok bunga di sumbat dlm bonet keta....my untie yg dah montly visit kat cameron nie dah tahu ler mana2 pot yg paling murah utk shopping..... tu yg masing2 teruja tak hingat....
freeze magnet pun boleh beli dgn rege 1 hinggit satu..... murah sangat! kalau cactus tu seringgit satu...siap ade free lagi.....
so jom layan pic sepanjang remy kat cameron tu......
nak letak semua pic takut panjang berjela nanti...... byk sangat.....he3
Tapi kite org kecewa sikit biler kat ladang teh tu..... tak dapat nak lepak lama2... sebab time tu hujan pulak turun..... hu hu hu ...... dapat tgk jer.... ingat nak jugaklah... berlari2 cam filem hindustan tu..... tapi tak kesampaian........
tapi memang best shopping kat ladang bunga kat satu area nie..... agak tersorok.... tapi rege memang murah giler..... satu pasu baru rm2 atau rm3.... dan pelbagai pilihan..... tu yg buat ibu2 semua tershopping byk tu.....pastu siap free gift lagi...... pokok halau nyamuk.....
jom kita jln2 ke cameron ...... tapi blk dari cameron kiteorg buat keje giler pulak....... he3...kena tunggu ler....
sebelum tu mai kita tgk budak kechik yg hantu mkn strawberry chocolate.....

33 comments:

ShahzCudin said...

banyaknye kaktus cantik2...

remyhazza said...

betul shah.....
rambang mata remy kat dlm kebun tu.....tapi feberet yg pic mula2 tu...kaler cantik sangat...

misz_eyza said...

wah sana sini org citer psl cameron nie...mmg kena p jugak la tahun nie hehe...

remyhazza said...

misz_eyza....
pi jer..... cuti2 malaysia.... tapi jgn ingat kat atas bukit tu takde jem...... kalau cuti sekolah ...merayap jerla....

AYIE ABAS said...

entiti terpenting yg jadi ikon cameron highland...strawberry, bunga2 dan paling penting kebun teh...tapi kebun teh nampak sikit jer, kecik pulak tu...hehe3

AriF FaZDiLaH said...

saya tak penah sampai cameron lagi..

AriF FaZDiLaH said...

saya tak penah sampai cameron lagi..

remyhazza said...

ayie... kebun teh tak dpt nk explore...
hujan lebat......

remyhazza said...

arif.....
satu hari nanti awk kena pi...
kat sini lebih nyaman berbanding genting.....
rege nk shopping pun murah2...

LidiaSuraya said...

Whattt??? Frezer magnet seringgit satu?? Pengsan jap. Mmg hobi collect bende alah ni. Gerammmm nyaaa tgok bunga2 tu... Ermmm klo pegi beriye beli pokok bunga sampai umah 2/3 ari mati sudaaaa.. Huhuhu

remyhazza said...

betul lidia.....
tak tipu... cantik2 pulak tu.....
pasal bunya biasa ler..
mana tahan kalau kat cuaca bawah kan.... kena betul2 jaga.....

maszull said...

assalamualaikum remy...wah seronoknya dpt jejalan ke Cameron Highland n cantik semua gambar2 tu...:)

baguznet said...

bro, share gambar pokok halau nyamuk tu, mau tengok camne rupa dia. Memang betul berkesan utk halau nyamuk ke? :D

remyhazza said...

mama....wassalam...
thanks mama.... best sesangat....
dah lama tak jenjalan ngan family....

remyhazza said...

baguznet....
ala... pin pokok tu remy tak snap..... tapi ade dijual kat tapak2 nursery....
pokok nie ade bau bila waktu subuh dan senja....
tu sebabnyer nyamuk lari kut !

Mohd Norafzal said...

remy bunga2 kat sana murah tak?ai kalau aku kat sana.. hari2 aku bg buah hati aku bunga :D

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhhhh sedapnya stawberi ni .. best nya kalau dapat jejalan kat cni ..:)

ingin nak pegi

Aien Not Alien said...

memang murah2 ea?? hehe...nak pergi sana bila la agaknya..

baguznet said...

ye ke ada? bila tanya kat nursery, ada lain nursery lain plak rupa pokoknya. poning...

Eera Shera said...

geram gila dgn kaktus tu..cantik la.. ade ole2 utk sy x ni? hehe

Kancil 8349 said...

wah...macam terubat rindu kancil tengok tempat nie...last kali datang tahun 2003...huhuhuhu..apapun insya Allah ada rezeki akan ke sana...

shark said...

shark last skali jejak cameron waktu sekolah..
hehe
time tu rombongan sekolah..
bila dh beso ni langsung x jejak
ingt nk jejak skali
lawa woooo kaktus tue.

My Life's Journey said...

Mat tengahari bang ..waaaaaaaaa abg tak update hari ni .. mesti masih sibuk ni ..

yang pastinya ..mesti de gambar makanan nanti ..yayyyyyyy ..take care bang :)

Cikgu Ma said...

p jenjalan musim berbunga best la..hari tu pgi tak ada buah atau bunga..memang x best

remyhazza said...

zal...kat sini bunga2 murah giler...... kalau 20 hinggit dah boleh dekat sepuluh pasu......
cactus pun murah...satu seringgit jer....

remyhazza said...

umi.... nanti honeymoon nanti pi jer jenjalan kat dlm mesia... cemeron tu sesuai sangat.......sejuk jer...

remyhazza said...

aien....
akan tiba masanyer nanti.....
remy pun tak merancang...tertiba jer... jom kita pi ramai2...he3

remyhazza said...

bagusnet......
aiks....mcm tu pulak.... camner remy nak ckp ye......
pokok dia tak besar....takde bunga pun... daun bercabang lima lebih kurang cam daun ganja tu...he3

remyhazza said...

eera,,,,
dah habis stock.... nanti remy pi lagi kita carikan.....

biler dh tanya tu... tertiba jer remy cam nak buat segmen terbaru..... leh kasi hadiah kan...he3

remyhazza said...

kancil...
moga murah rezeki kancil......
moga tercapai hajat dihati.....

remyhazza said...

shark... dah lama tu.... byk yg berybah kat atas tu... tak ler sejuk cam dulu..... pasal cactus tu... yg first pic remy merayu nak beli...tapi dia taknak jual..... sebab ada satu jer..... kaler hijau fluorescent!

remyhazza said...

umie.....
he3... tahu takpe,... tak sempat nak buat entry........
busy yg pelbagai event dan juga checklist dateline.... kena rushing... preparation utk annual dinner pun baru half way.... camner nak stylo nie...he3

remyhazza said...

cikgu ma......
betul tu.... kena tunggu musim menuai kut......he3

 

Template blog ilham dari alif ismail