Tuesday, March 13, 2012

John Carter......... Ohsemmm ker ....??

Salam utk semua.......
Sunday aritu remy pi jenjalan kat alamanda again...... he3...
dah tu yg paling dekat dgn rumah kan.....
lokasinya.....
happy movie day lah !
remy pi layan john Carter.......
pada remy filem nie tak beberapa ohsem sangat...... tapi scene dan juga special effect amat mengagumkan......biasalah kalau filem Hollywood kan... budget besar......

Filem terbitan Disney nie lebih kurang cam nie sipnosisnyer.....


Synopsis: JOHN CARTER OF MARS brings this captivating hero to the big screen in a stunning adventure epic set on the wounded planet of Mars, a world inhabited by warrior tribes and exotic desert beings. Based on the first of Edgar Rice Burroughs' "Barsoom Series," the film chronicles the journey of Civil-War veteran John Carter (TAYLOR KITSCH), who finds himself battling a new and mysterious war amidst a host of strange Martian inhabitants, including Tars Tarkas (WILLEM DAFOE) and Dejah Thoris (LYNN COLLINS).
Biler tgk movie nie.....remy rasa cam meleret sangat...cuma kagum dengan jln cerita dan juga sedikit babak2 pertarungan..... takde yg nyeri pun .....sebab disney punya crita seperti biasa...happy endding and very the sesuai utk semua peringkat umur.Tapi tak tahu ler kalau kanak2 tu faham ke tak....sebab crita john carter nie byk plot dan sedikit berbelit.
 
So , jom tgk John Carter........walaupun tak beberapa ohsem...tapi masih menghiburkan..... layan jer babak2 jenaka dan juga pertarungan antara beberapa puak di planet barsoom iaitu marikh.
nak tahu bagaimana seorg askar perang bernama john carter tercampak ke marikh dan bagaimana dia kembali ke bumi......
dan juga kisah percintaan john carter dgn princess barsoom yg seksi tu...kena le pi tgk sendiri......
cuma kepuasan remy dapat , lepas tgk movie...... mkn2 ler.... remy singgah kat Nando's....
pilihan remy tetap extra hot peri2.....
bersama bottomless ice lemon tea.... nah kau !!! hadap sampai 4 gelas......he3.
but my lover's.... minum cappuchino.
tu jer hot drink yg ade...tak byk choice.
well , enjoy the movie and also the meal........yummy yummy !

13 comments:

Eera Shera said...

wah bro dah bertambah maju dr jln2 cari makan dah jadi jom tengok wayang pulak..hihi

My Life's Journey said...

Wahhh bang remy .. mcm best jugak la citer tu ..nanti umi cari citer tu ..cetak rompak aje hahaha ..pangggg!!!!

gurau je :)


sedap2 ...blog abang ni kan dah jd sumber nspirasi umi cari makan malam ..semalam makan ayam penyet .. huhu kalau tak dapat leh nagis .. hari ni makan nasi ..haaaaaaaaa nak makan nasi la ..

esoki kalau abang cari pizza ..umi undur diri ..sebab kat cni tak de pizzaa ..huhu ..


lapa laaaaaaaa ..

Cik Nurul said...

selalu jln2 kan? jelesnyeee :P

c'axoera ヅ said...

best ke??

baguznet said...

wah! makan pari-pari plak ke bro? ekekekeke

remyhazza said...

eera.....
hidup perlukan kemajuan......
eh !!!! tapi rasanyer selalu camtu jugak.....cuma kalinie 2 in 1 entry.... double M.... movie and makan.....he3

remyhazza said...

umi.... elok jugak tu.... kalau pi tgk kat cinema takut en abah tido pulak....he3...
sebut pasal pizza..... kat opis tadi pun mkn jugak...... he3....

remyhazza said...

cik nurul....
jln dekat2 jer.... yg jauh tak mampu......

remyhazza said...

c'axoera....
nak kata best...... mungkin sebab movie dia lain dari yg lain..... tapi jln crita slow sikit......

remyhazza said...

baguznet.....
boleh aje.... tapi lagi best sebab makn dgn kita punya pari pari.....he3

AYIE ABAS said...

citer walt disney ker? patut laa x ganas sgt. ayie tgok iklan kat tv heronya boleh melompat tinggi mcm hulk.

remyhazza said...

ayie....
betul tu.....
john carter nie boleh melompat..... mungkin sebab daya graviti kat bumi tak sama kat mars tu..... itu yg sebabnya dia dianggap istimewa dlm crita nie....

Aien Not Alien said...

tak sempat jengah panggung....beli dvd je nanti sebab nak tengok makhluk pelik 2 ekor macam dalam poster tu...bukan nak tengok john carter....haha

 

Template blog ilham dari alif ismail