Sunday, June 17, 2012

Ab380 meal presentation for media and MH inflight.....

Salam utk semua...... selamat berhari minggu.......
semalam remy dah janjikan...... entry kali nie tetap yummy...... he3
kan minggu nie remy busy sikit...... mungkin sebab lepas cuti sekolah......sebabnya dlm time cuti kiteorg cuba elakkan ada sampling sebab nak kasi staff bercuti......
oklah.... kali nie nak crita pasal sampling lagi......sampling utk MH pulak. MH tu malaysian airlines lah..... debaran untuk penerbangan pertama pesawat AB380 hampir terasa.... lagi 2 minggu jer..... so byk lagi test fit dan juga perkara2 yg perlu diperhatikan.... begitu jugak dgn menu hidangan utk pesawat baru nie......
sedikit berbeza dari menu hidangan yg biasa...... mungkin utk kelainan kepada penumpang... iyalah...bagi yg biasa travel , mesti dia akan perasan akan perubahan utk ab380 nie.... pertamanya , equipment baru utk class economy.... lebih simple dan menarik dari gunter equipment yg dulu......
dari segi hidangan pulak, byk menu baru digunakan..... kan dah buat byk siri workshop sebelum nie kan....so pada hari khamis yg lalu , telah diadakan meal sampling utk MH inflight dan service dept......sampling utk merasa dan menyaksikan sendiri antara menu yg akan dihidangkan..... tapi ini cuma utk satu cycle sahaja..... utk bulan yg pertama...... masih byk lagi siri sampling cycle lepas nie....
Dikelolakan sendiri oleh Chef Zahidin dari Inflight services dept. Penerangan dan juga cara2 makanan itu dipersembahkan.... dan juga penambahan beberapa service terbaru special utk pesawat AB380.....
pihak media juga hadir iaitu The Edge utk review menu terbaru......
so jom kita lihat apa yg menarik......
lepas nie boleh ler rasa kat pesawat baru AB380 nie.....
enjoy the meal.....

16 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mak aiiii...hebat nye review makanan utk MAS...best!!!!

3no gr33ny said...

tengok2 gmbr makanan di pagi hari memang membuatkan perut berdondang sayang..huhu

Aien Alien said...

kalau buat sampling masa cuti sekolah...memang mak ayah kerja anak2 duduk rumah jelah...heheee



makanan seperti biasa...tak pernah gagal mencuri mata ni..hehehe.nampak sedap!!

Aishah Jahirah said...

mmg cuci mata la tgk makanan yg best kat sini...yummy2...

Sally Yatiey said...

Sedapnya makanan. hehe :D

Remy hazza said...

AFA.....
tu baru utk satu cycle...... byk lagi cycle nak kena workout lepas nie.....

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
he3....
sabar tau...... takkan lari makanan tu.......he3

Remy hazza said...

aien....
betul tu.... selalunya memang dielakkan time cuti sekolah....kecuali terpaksa......

Remy hazza said...

aishah......
cuci puas2....... nanti leh ambil idea utk hidangan kat rumah......

Remy hazza said...

sally.....
yg mana yg paling sedap tu......he3

Eera Shera said...

tgk mlm2 mcm ni, berdarah perut... geramnye nakkk

LiNda said...

bestnye makanan utk MAS ni...trliur tgok desert2 tu

misz_eyza said...

tu dia panjangnya meja utk letak makanan2 nie semua...flight MH nie memang terbaek la dalam penyediaan menu..suka sangat naik MH sebab makanan dia semua best2..

Remy hazza said...

eera.....
he3..berdarah perut ye......
camner la rasa nya......

Remy hazza said...

linda.....
kapal baru, menu pun baru ler.....
ada byk juga perbezaan dari current menu.....
yg best, atas flight tgk movie dah boleh layan popcorn.....he3

Remy hazza said...

misz eyza.....
MH kan terbaik dari segi service dan layanan...... lagipun negara kita ....kena buat yg terbaik....

 

Template blog ilham dari alif ismail