Tuesday, June 19, 2012

Madagascar ........ part3 yg sungguh ohsem......

salam utk semua......... jom kita ketawa puas2....... !
memang puas remy ketawa bila pi nonton madagascar part 3 nie..... sequel yg sungguh ohsem......
sama seperti part 1 dan part 2... keohseman madagascar memang terbaek......

jgn tak tahu, remy memang suka tgk crita kartun.......so far madagascar dan ice ace memang feberet remy...... tgk crita katun nie kekadang boleh hilangkan stress.....betul tak.... terhibur dgn keletah dan kecomelan mereka.....
berbalik pada part 3 madagascar nie... aksi2 si Alex, melman , marty , gloria dan king julien serta the penguins. tetap melekat dihati......best sangat ! boleh dikatakan remy asyik ketawa jer....... kisah bagaimana mereka semua ingin pulang ke New York !!!! it's  a long journey......
Permulaan cerita menggambarkan bagaimana si Alex terbayangkan apa yg terjadi sekiranya mereka terus terperangkap di africa..... akhirnya mereka telah berusaha utk menjejak penguin dan monkey's utk membawa mereka pulang ke new york... usaha mereka gagal kerana kantol di sebuah casino.... menyebabkan mereka dikejar oleh pasukan khas yg diketuai oleh seorg polis wanita yg cukup brutal......he3
kelakar tgk aksi kejar mengejar tu dan akhirnya mereka bertemu dgn sekumpulan binatang sarkas..... mereka menuju ke rome utk persembahan sarkas.... byk adegan kelakar kat sini..... sebagaimana king julien jatuh cinta pada beruang comel...... he3.... siap hadiahkan motobike lagi...... pusing2 kat rome.... ohsemmmm....
Alex dan juga geng membeli sarkas tersebut dgn harapan dapat meneruskan pertunjukan hingga ke  new york .... pertunjukan sarkas yg sebelum ini amat suram bertukar wajah dgn gaya persembahan yg baru.......bagaimana pun mereka tetap terus diburu oleh polis wanita brutal terbabit........
nak tgk kesudahan , bagaimana mereka sampai ke new york , kisah pencintaan dan persahabatan dgn kenkawan yg baru.... semangat perjuangan dan penghujung cerita... moh ke cinema...... pada remy .... madagascar kali nie best seperti yg dulu2....... sebagaimana part one...mereka berkenalan di New york zoo..... part to escape to africa dan part 3..... europe's most wanted........ yahooo....... best!
paling comel tentulah.....mort !!!

18 comments:

blog-tips-kurus said...

saya expect part 3 lagi best tapi agak mendukacitakan. Part 2 jauh lagi best!! saya nak bagi surat tunjuk sebab kat depa ni.. (",)

misz_eyza said...

dari gaya cerita remy mmg sangat2 ohsem la citer nie...perlu ditonton nie dgn family

My Life's Journey said...

Hahaha wahhh dah de citer ni .. suke jugak abang ni tgok katoon ye .. umi pun suke gak ..lagu die rancak hahaha

Remy hazza said...

blog tip kurus.....
yg part 3 nie ok apa..... he3... cuma dah byk sangat karektor....
tu yg byk subplot... cuma scene sarcus tu over sangat..... terlalu fantasy.....he3

Remy hazza said...

eyza....
kanak2 memang suka......yg tua nie pun boleh layan....
lawak haiwan kan..... he3

Remy hazza said...

umieee......
u like to move it move it...... !!!!! he3

maszull said...

assalamualaikum remy...memang-memang ohsem ...:)

Kancil 8349 said...

filem kartun yang terbaik...hebat

Ayie Abas said...

yang pertama dan ke-2 ayie dah tgok...dah agak dah mesti yg ke-3 pun best dan kelakar...

madagascar dah masuk ke-3

ice age pulak dah ada yg ke-4..

dua2 animasi nih memang betul2 popular laa...hehe3

Remy hazza said...

mama....wassalm...nie mesti dah pi tgk nie.....he3

Remy hazza said...

kancil.....
so far.... memang terbaik......
yg lain takleh lawan.....

Remy hazza said...

ayie.....
ye betul..... dua2 nie feberet remy...... sebab pet dlm tu comel2 belaka......rasa cam nk peluk2 jer.....

Diana Azis said...

Betul...Setuju...Madagascar kali ini pun best jugak :)

babycomel said...

jarang tengok cite2 animasi ni.. tapi bila tengok comfem gelak tak berhenti ;)

aimaniman said...

akak tengok kartun kat tv IQ jer, nak tengok filem x berkesempatan,.. anak2 dah culik remte tv, terpaksa akur,.. x tengok madagascar baca kat sini macam dah tengok jer... tq

Remy hazza said...

diana....
:) ....yup tetap menarik cam dulu dulu......

Remy hazza said...

baby comel....
remy kalau tgk kartun...memang enjoy !!! hilang stress.....

Remy hazza said...

akak aimaniman......
he3..... sinopsis ala ala remy.......
cuma ending jer takde......

 

Template blog ilham dari alif ismail