Tuesday, June 5, 2012

Snow white and the Huntsman....... terbaekkkkkk !!!

mirror mirror of the wall........
Salam utk semua..... kali nie remy nak review pasal muvie lagi.......
Remykan dah giler skrg nie...tiap2 minggu ade jer crita baru nak tgk.... apapase ler ler tiap2 minggu ade crita best ?
tak terkejar kadang2...... nak tunggu DVD , lambat ler pulak,
tapi demi kepuasan..... kena ler pi tgk kat cinema.....
Hari minggu hari tu , remy pi tgk Snow white and the huntsman kat alamanda..... masih jugak full house... remy tgk tghri sebab lepas tu nak ke ikea ngan the curve....pada remy version snow white kali nie lebih berani, brutal dan ganas..... seperti yg kita maklum....
snow white sinonim dgn org kerdil, putera raja, ibu tiri yg kejam , dan juga apple beracun.....semua element tersebut ada.... cuma pengolahan cerita kali nie amat berbeza.... 
tak lari dari jln cerita yg asal , cuma kali nie gaya penceritaan lebih sesuai utk org dewasa.....bukan lagi fairy tale utk kanak2 , siap ada aksi dan juga peperangan.....
exspecially babak kat dark forest yg begitu menyeramkan.....
kisah bermula bagaimana snow white dilahirkan dan diberikan nama sempena titisan darah yg jatuh keatas salji oleh pemaisuri bila tersusuk duri mawar merah ditaman..... kebahagiaan snow white tidak lama kerana ibunya pergi meninggalkan mereka. hanya teman karibnya william yg menjadi peneman setia dan sering bersama2...
Suatu hari Bapa snow white telah pergi berperang dan telah menyelamatkan seorg wanita yg cantik jelita yang ditawan dan terus mengahwini wanita tersebut keesokannya yg dipanggil rivenna. Ravena sebenarnya seorg ahli sihir yang mahu merampas tahta..Ravena juga perlu menyerap jantung dan roh anak gadis utk mengekalkan kejelitaannya . Raja telah dibunuh malam pertama perkahwinan dan seluruh isi istana juga dibunuh dan ada yg masih sempat melarikan diri... maka terpisahlah william dan juga snow white.....snow white telah dikurung dlm menara sehingga dewasa. dan seluruh rakyat menderita diatas kekejaman pemaisuri Ravena. 
Akhirnya snow white berjaya melepaskan diri ketika Ravena mahu mendapatkan jantungnya utk kekal jelita abadi dan telah lari ke dark forest , sehinggalah dia diselamatkan oleh huntsman yg memburunya..huntsman telah diupah oleh Ravena tetapi akhirnya menyelamatkannya . disitu jugaklah mereka bertemu dgn org kerdil dan juga ke alam pari pari..... cantik sangat scene kat tempat tu....tapi keseronokan tidak lama, kerana Ravena telah meracun snow white dgn apple beracun . nak tahu camner...tu kena pi ler tgk sendiri....

Akhirnya snow white yg gering telah berjaya diselamatkan oleh Huntsman dan bukannya william.... mungkin kasih huntsman lebih tulus dari william...Snow white tersedar dan akhirnya mereka semua bangkit utk menyelamatkan kingdom snow white dgn menyerang Ravena dan askar2 nya......disitulah bermulanya babak2 pertarungan yg mana snow white bukan lagi gadis jelita yg lemah lembut tetapi sorg puteri raja yg ingin menyelamatkan rakyat dan negaranya....
panjang pulak review remy nie.....he3.... kalau nak tahu bagaimana kesudahan kisah snow white nie... kena pi tonton sendiri...... padat dgn drama, aksi , percintaan dan juga dark magic.....special effect memang amat mengagumkan.....terlihat betapa cantiknya Ravena dan snow white juga betapa kejamnya nya jugak Queen Ravena tu.........kisah dunia penuh fantasi dan mengasyikan....






29 comments:

Azian Elias said...

baru tgk malam tadi kat vcd.

LiNda said...

huhhu...tak minat sgt movie macam ni. Dah tengok piranha ke? agak2 best x?

Remy anda di tag:
http://langkahlinda.blogspot.com/2012/06/review-blog-5.html

Saya Disini said...

best ke citer ni

Aien Alien said...

macam2 cerita best lak keluar sekarang ni.....grrr

geram sebab selalu terlepas...hehe.

diana said...

tak sesuai untuk kanak2 ke??

Nadhirah said...

huh! nie yg bersemangat nak tengok nie! :)

maszull said...

assalamualaikum remy....bestnya nak tengok la...:)

baguznet said...

kenapa bila sebut 'snow' perlu ada perkataan 'white' di belakangnya?

Remy hazza said...

azian.....
cepatnyer kuar vcd.....

Remy hazza said...

linda....
piranna tak sempat lagi.....
mungkin yg terdekat remy nonton ice age jer....

Remy hazza said...

saya disini....
pada remy best... berlainan versi dari fairy tales

Remy hazza said...

aien....sabar ye......
lepas nie mcm2 lagi... mana james bond baru ler..... byk lagi....

Remy hazza said...

kak diana....
kanak2 pun boleh tgk jugak...tapi gaya penceritaan lebih kepada dewasa...... ilmu sihir dan aksi....mcm akak tgk crita merlin tu....

Remy hazza said...

Nadhirah...
enjoy the movie......

Remy hazza said...

mama...
wassalam... selamat menonton tau.....

Remy hazza said...

baguznet....
he3... mungkin kata kiasan utk putih salju......ataupun salji putih
tak pun mak dia dah kasi nama tu.....he3

anamizu kaito said...

wahhh snow white versi ceni.. errr director narnia & alice in wnderland gak kan abg remy? mcm best je.. nti nk donlod la..hehe



slm kenal,
cik ana

My Life's Journey said...

wahhhh umi teringin la nak tengok .. rupanya mcm best giler je bang .. tunggu free time umi nak g tonton ...yayyyyy ..

bestnya abang dah tgok hihi

Remy hazza said...

anamizu....
betul tu...
snow white bukan lagi puteri cantik jelita yg manja...
tapi puteri yg memperjuangkan hak2 rakyatnya.....

Remy hazza said...

umie.....
cepat2 sikit... nanti nk kuar crita lagi best brave ngan ice ace....
layan kartun pulak lepas nie....

~Beb~ said...

Tgu hubby blk nak ajak la.. Tgk try camne..

Remy hazza said...

Fm.....
selamat menonton.....
enjoy the movie.....

Zarul Umbrella said...

akan tengok..tq remmy

Remy hazza said...

abg zarul....
enjoy the movie.....

Yana Libra said...

mmg terbaik lah~~

tak rugi tgk kat wayang~~ :)

Remy hazza said...

yana....
tgk kat cinema lagi terbaik.... kepuasan yg maksimum....

Eera Shera said...

bes gila bro review cite ni. nk tgk nk tgk..lama dah x tgk movie :(

Eera Shera said...

eh lupa nk ckp..huntsman tu macho la hehehe..mesti dia hero kan

Remy hazza said...

eera,..... mesti ler....namapun huntsman..... serg lelaki yg setia pada isterinya walaupun telah tiada.... ketulusan nya keatas isteri penawar buat snow white...
enjoy the muvie.....

 

Template blog ilham dari alif ismail