Tuesday, June 26, 2012

abraham lincoln vampire hunters..........layan....!

salam bertemu lagi........ semoga kesejahteran sentiasa menyelebungi sahabat2 remy.......amin......
Jom kita tgk movie terbaru..........crita apa lagi kalau bukan Abraham lincoln vampire hunter ler.......
remy pi tonton pada hari minggu yg lepas...... kat tempat biasa ler... mana lagi kalau bukan alamanda......

apa yg boleh remy katakan....... layan jer la movie nie...... nak kata best sangat, tak jugak...... ok aja la pada remy...... masih boleh ditonton...tapi ingat hanya utk 18 tahun keatas....... tak sesuai utk kanak2 sebab ada terselit aksi2 terlampau dan juga scence yg sedikit ganas........walaupun period cerita di zaman dulu dulu.......

kisah bermula apabila Abraham lincoln masih kecil bersama keluarga tinggal disebuah perkampungan yg mana akhir telah menyebabkan ibunya mati dihisap darahnya oleh vampire.......kerana timbulnya salah faham sewaktu menyelamatkan keluarga orang kulit hitam dari ditindas kerana masa tu hamba abdi masih lagi berlaku.......

Kemudian Abraham yg hidup sebatang kara selepas bapanya meninggal menyimpan dendam utk menuntut bela keatas vampire yg telah membunuh ibunya...... dengan bantuan henry , Abraham menuntut ilmu utk bertarung dan memusnahkan vampire tanpa menyedari henry juga sebenarnya vampire yg cuba utk menuntut bela ke atas vampire lain yg telah membunuh isterinya dan menjadikannya vampire....

Abraham berkelana dan memulakan misi memburu dgn bantuan henry......disamping itu juga abraham mula menjinakkan dirinya dlm arena politik demi utk memperjuangkan nasib dan penindasan yg masih berlaku.....sedikit kisah percintaan antara abraham dan juga isterinya... dan juga perjuangannya utk utk mendapatkan hak pembelaan rakyat....
abraham yg berjaya mula berdepan dgn dilema dan peperangan, bukan sahaja dgn manusia malah juga vampire..
semangat utk memusnahkan vampire semakin meluap akibat dari kematian anak lelakinya...... perbagai helah dan juga taktik digunakan utk memerangi vampire yg cuba utk membina koloni sendiri dibumi amerika.....
nak tgk kesudahan crita nie, kena pi tonton sendiri ler..... berjaya atau tidak..... apa helah yg diguna pakai.... yg tu kena saksikan sendiri...... apa yg menarik dlm filem nie pada remy...adalah special effectnya....... terpegun dgn aksi2 pertarungan abraham dgn vampire di ladang kuda dan juga babak2 pertarungan kat atas keretapi yg mencemaskan tu.....yg lain ok2 jer.....kekadang rasa slow pulak naratifnya......
enjoy the movie....... next maybe kita tgk brave kut..... nampak cam ohsem........

31 comments:

Aien Alien said...

bertambah lagi satu cerita vampire hollywood...hehe.

ada masa boleh tonton ni...

Remy hazza said...

aien.....
pergi saja.... nak kata best sangat tak ler... tapi masih boleh ditonton...... sebab ada part cam fantasy pun ada......
slmt menonton.....

Nurul Iman said...

makin byk pula cerita vampire nie...tgk r vampire diaries...best gk...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

best cite ni!! banyak antu..

misz_eyza said...

aisehhh baru tgh feel baca sinopsis tu teiba remy suruh pi tgk sendiri hihi...

Asyiqin Haulisah said...

wah boleh tgok ni saya dah 18 ke atas. hambooiihh.

Remy hazza said...

nurul iman.....
vampire diaries...????
remy suka tu......he3

Remy hazza said...

AFA..... haah...
hantu yg macam manusia...... dah tak nampak cam vampire dah.... taring byk......

Remy hazza said...

eyza.....
kalau crita semua tak syok.......
takde saspen nanti.......he3

Remy hazza said...

asyiqin....
takde yg ganas sangat pun...... takat putus kepala jer.... tapi tak terlalu nyeri..... kalau sex scene tu takde pun takpe....buat bising jer.....he3

Aishah Jahirah said...

vampire omputeh....horror ke action?ke dua2...nmpk cam menarik.ye la asyik layan cite cinta je,tukar selera ok jugak...hihi

baguznet said...

Tgk gambar x nampak mcm best la bro... x berahi nak tgk la... so x yah donlod la. ekekekeke

Pesta Buku Negeri Selangor

Remy hazza said...

aishah.....
tak terlalu horror..... tapi action byk jugak ler..... lebih kepada triller dan action

Remy hazza said...

baguznet......
crita slow sikit.... period time..... zaman pembebasan.....
cam remy ckp...layan jer.....
repeat mungkin dh takde crita baru leh tgk.....

L said...

citer ni mmg ohsem..=D

Remy hazza said...

L....
kisah sejarah yg belum terungkai..... betul ker zaman tu ada vampire????

Nazri Razra said...

Abe memang minat dengan semua citer yang ada vampire.. tak tahu le napernyer..

Nak tanya.. kalau kita jadi vampire tapi tak minum darah manusi tapi minum darah sintetik.. masuk neraka tak.. heheheh *gurau*

Remy hazza said...

Abe.....
boleh aje.....
minum sirap pun ok gak...... he3.... nak gigit jer tapi tak mau sedut darah..... nak jadi vampire vegetarian......

Kancil 8349 said...

menarik dan ndak sabar mahu menonton

Remy hazza said...

kancil.....
boleh ler..... masih menarik untuk ditonton......
enjoy the movie.....

Che Rosliza Che mat said...

tak sabar akak nak tengok..

Remy hazza said...

selamat menonton kak.....
enjoy the movie.....

Saya Disini said...

huhu//sy xsuke tngk citer cm ni..

Remy hazza said...

saya disini....
tak suka..... remy layan jer.... sebab dh beli ticket.....he3

Ayie Abas said...

poster filem nih dah lama ayie jumpa kat internet kalau x salah tahun lepas lagi....

dia org selamba jer guna nama bekas president utk dijadikn movie kan? :D

محمد شهريل القنيطري said...

ok akn ku tngk cita ni..jln cita mcm best..

Remy hazza said...

ayie...
kalau kat hollywood semua boleh.......yg tak betul dan tak logik selamba jer.....

Remy hazza said...

dalcha.....
selamat menonton.....
tapi kena layan ler......ada part yg slow sikit.....

onie said...

syok gak la movie ni,hehe :)

maszull said...

assalamualaikum remy...alamak layan cite antu la mesti best cite ni...:)

Remy hazza said...

wassalam mama..
antu yg tak seram.... vampire jer..... tapi crita nie ganas sikit.....

 

Template blog ilham dari alif ismail