Thursday, June 21, 2012

BBQ ala express........Janji sedap!

Salam utk semua......
kita bertemu lagi........ kali nie remy nak crita pasal hari minggu yg lalu........ remy ngan adik2 ku pi BBQ kat port dickson......
Special for last gathering sebabnya hari nie  21 june , mereka bukan lagi perantis tapi ada yg telah diserapkan ke jawatan tetap di tempat remy dan juga ada tidak berjaya..... hu hu hu...
mungkin takde rezeki....
sebenarnya cuma tinggal 12 org aja perantis dari gems nie kat tempat remy , asal nya dlm 23 org......tapi yg lain semua dah berjaya mendapat pekerjaan di luar.... cuma yg remy upsad, dari 12 yg tinggal, 10 diterima bekerja dan 2 lagi tidak berjaya.......entahlah... pihak pengurusan lebih berhak membuat penilaian..... ok lah taknak crita lebih2.... kita sambung kisah BBQ....
we all just make a simple menu on that day.......ade meehun goreng , keropok satu plastik sampah , buah buahan , BBQ 2 ekor ayam dan juga snack ringan.... asalnya nak pi kesemua ke12 org tapi atas sebab yg tak dpat dielakkan..... cuma 10 jer termasuk remy.....
remy mesra sangat dgn group gems kali nie..... siap dipanggil abg gems lagi......seronok dgn mereka semua..... biarpun berpendidikan tinggi.... tetap merendah diri......lagi pun..... remy pun dah nampak cam sebaya....ha3.... perasan ler pulak......
pagi2 depa semua dah bergotong royong kat rumah remy memasak..... rumah dieorg mana ada kelengkapan..... student lagi kan...he3.... dlm kul 11 pagi we all bertolak ke PD... bukan jauh sangat pun... dlm 40 minit jer..... alhamdullillah , weekend haritu PD tak sesak sangat..... dapat ler we all lepak kat pantai teluk kemang tu sambil ber BBQ.....


dah puas mkn membesarkan perut.... apalagi.... mandi dan berendam ler....... sempat jugak lah we all naik banana boat.... best!!!! dah lama remy tak naik......paling kelakar we all terbalik kat tengah laut...... terkangkang 2 nak panjat balik atas banana boat tersebut..... yg paling kelakar..... seluar iqbal rabak giler......he3... nampak ler apa yg terlindung...... he3... takde lah... nasib baik dia pakai boxer.....



dah puas mandi sampai kembang..... we all mkn lagi...... habiskan apa yg tak habis..... he3.... lepas tu baru lah berjalan2 disekitar teluk kemang sambil2 beli goodies apa yg patut..... cam remy... freeze magnet tetap pilihan utama.......
so.... harap2 lepas nie ada lagi party mkn2 cam nie....remy tetap nak join..... !!!!



adip, iwan ,igbal,syafiq, ija, izati, miza, diba,syuk,madi,farid,sarah dan tikah....korang memang best !!!!!
enjoy the pic......

16 comments:

EmpayarUtama said...

Tahniah kepada yang berjaya. Ynag tak berjaya, rezeki mereka mungkin di tempat lain, InsyaAllah

Saya Disini said...

wah...bestnye.

Aien Alien said...

yang lagi 2 tu rezeki di tempat lain tu..insyaAllah



bestnya...nampak abang remy memang peramah sebab nampak rapat je dengan budak2 praktikal la, dengan budak2 gems la...hehe

maszull said...

assalamualaikum remy...wah seronok nyer berkelah di PD...:)

baguznet said...

bro,
g sana reramai nek sebuah kete je ye? :D

baguznet

Kancil 8349 said...

cantiknya tempat...satu tempat yang ndak sempat kancil pergi

Remy hazza said...

empayar....
rasa sedih jugak bro..... madi yg follow remy tak dapat.... and the latest info..... sorg lain dapat jugak.... so cuma madijer yg tak dapat..... upsad sangat bagi pihak dia....

Remy hazza said...

saya disini.....
kalau pi ramai2 memang meriah.....

Remy hazza said...

aien.... srg harinie dapat offer jugak.... cuma satu jer yg tak dapat..... sedih jugak.... remy punya assistant tu..... hu hu hu...

remy rapat sebab remy yg buat induction utk mereka haritu.....
entahler... mungkin remy really appreciated setiap persahabatan....
kecil atau besar, tua atau muda.... yg penting kita saling together2....

Remy hazza said...

mama ...
wassalam..... PD pun dah cantik sekarang...terjaga..tak macam dulu dulu.....

Remy hazza said...

baguznet....
mana muat...keta remy comel jer..... Alhamdullillah....mereka semua ada yg dah berkereta...kiteorg pi dgn 3 keta....

Remy hazza said...

kancil...
Sabar kancil...satu hari nanti akan sampai jugak kancil kat PD.....dari KL pun dlm 2 jam jer....

Aishah Jahirah said...

lama x berBBQ dah...meriahnya...

Remy hazza said...

aishah....
mesti ler.... bwk pulak yg nakal2.... bertambah2 ler sengal masing2.....he3

misz_eyza said...

wah bagus adik2 tue dpt abg remy sbg abg gems hihi...

Remy hazza said...

Eyza......
Tak rugi berbuat baik......
Mungkin satu Hari Nanti......kita jugak perlu kan mereka......maklumlah....semuanya educated well.....

 

Template blog ilham dari alif ismail