Saturday, June 16, 2012

oman air sampling....... perut mula bersuara......

salam hari sabtu para sahabat sekalian.......
kita bertemu lagi....... sebenarnya byk entry remy yg dah tak up to date..... pasal oman air nie pun dah ada part 2...... camner nak buat entry lain....... sofar dlm simpanan ada 3 lagi entry yg belum remy update kan....... so takpe lah....remy suka kuarkan satu entry sehari........ nanti takde crite la pulak......he3....

Time busy, byk ler benda yg remy buat......kekadang takde jugak entry...... kan remy ckp..... keje remy busy tak ikut masa...... kekadang sunyi jer...... kekadang cam lipas kudung...... apa2 pun... jom kita tgk sambungan oman air sampling nie...... yummy2 tau....

kalau semalam remy kuar kan pic utk dessert dan jugak appetizer..... so hari nie remy nak kuarkan pic utk hotmeal pulak.....
ataupun dlm erti kata lain... hidangan utama...... ada menu yg simple tapi amat menarik utk dilihat.....
so camner?...ade yg berkenan ker......kemewahan menu jelas terserlah...... sebenarnya makanan nie kalau kena cara hiasan dan susunan akan nampak menarik utk dimakan.......
tapi depend to airlines lah.....kalau ada budget lebih , tak salah nak kasi extra utk utk customer kita......yg penting kepuasan....
Sebenarnya sebagai penumpang pesawat..... apa yg sebenar kita mahu..... keselesaan dan juga service makanan yg terbaik...... kalau semua yg kita dapat dlm airlines tu terbaik..... mesti kita akan naik lagi kan..... begitulah sebaliknya..... kalau service teruk...... mesti kita cari pilihan yg lain..
so enjoy the meal...... see uolls in next entry...... still lagi yummy2 !!!

16 comments:

EmpayarUtama said...

Iyalah kalau dah berjam dalam flight; apa lagi yang penumpang nak. Makan dan servis yang bagus ajalah, kan

Nazri Razra said...

Makanan nampak banyak menggunakan daging dan rempah. Ni menu tempatan Oman atau menu antarabangsa seperti dalam flight yg lain. Yg ni nampak lain dari kebiasaan.

Ayie Abas said...

hehehe...mesti ada bermcm2 lagi dlm draft blog remy tu kan?

mcm blog PGGP ada berpuluh2 lagi draft yang belum dikemas kini dan tak tau bila nk dipublish...hehe

...makan oman laa patut laa nampak mcm byk berempah..

cinnamon.com said...

simple aje hidangannya kan..taklah terbeban fligtnya kan..hehe.

thumb up untuk semua dish ni...
best...!!

Remy hazza said...

empayar....
betul tu bro.....kalau makanan tak sedap.... kita takde pilihan kan....huhuhu...

Remy hazza said...

abe.....
menu mixed ! ada arabic dan juga local malaysian dan juga western..... target pasengger from klu ke oman....

Remy hazza said...

ayie....
kapal arab..... mesti tak tinggal punya..... dah jadi kemestian rempah dan herba....

Remy hazza said...

cinnamon.....
thanks !
simple tapi menarikkan....
remy tengok dekat pun rasa bergelora perut......

Eera Shera said...

skrg sy dah suka main susun2 mknn dgn amik gmbr mknn..pengaruh blog ni la tu hihi

LiNda said...

gmbar yg first tu nmpak menyelerakan

misz_eyza said...

betul tue remy..sbg penumpang kalau xdapat layanan yg terbaek dan makanan kurang memuaskan memang takkan pilih airlines tue lagi laaa...mcm yg penah eyza alami sebelum nie.

Remy hazza said...

eera.....
yg baik kita contohi.....
puas kan biler org puji makanan yg kita hasilkan sedap dan menarik.... mesti eera bangga nanti.....

Remy hazza said...

linda....
grill herb chicken breast with soft polenta..... arabic taste campur western sikit.....

Remy hazza said...

eyza.....
thru..... kita byr ticket mahal2 tapi service teruk susah jugak..... kalau dah travel jauh.... mula kita rasa cam tak selesa.....
tapi sebenarnya ramai penumpang tak tahu...... disamping menu2 yg dihidangkan...... kita boleh mintak kat anak kapal mcm2 benda lagi...mcm soft drink , snack......

misz_eyza said...

ayah eyza minta air suam sementara tunggu flight delay sampai 3 kali baru dia hantar...pastu ada seorang penumpang nak beli makanan ringan utk anak dia, anak kapal cakap mereka tak jual sebarang makanan..

Remy hazza said...

eyza, teruk nyer.... patutnyer crew pesawat kena layan.....
selalunya mesti ada kacang atau crackers standby utk penumpang yg lapar....

 

Template blog ilham dari alif ismail