Sunday, June 24, 2012

emirates sampling.........too much !!!!!!

salam hujung minggu semua.........
sambil sambil dok goyang kaki hari minggu nie.... remy nak ajak lunch kat blog remy nie........he3
mai dtg ramai2 makan kat sini........
sebenarnya.......sampling emirates dah lepas dah....tapi first time selama 2 hari dijalankan.... sebabnya terlalu byk menu yg nak kena present.......emirates airlines antara foreign airlines yg paling byk kat KLIA..... flight daily ke dubai dan juga ada yg ke australia... so byk ler meal yg kena prepare for the sampling......
jgn tak ingat, emirates juga airlines pertama yg menggunakan AB380 dari KLIA...besok lusa dah jadi 2 pesawat ab380 pulak.... so bertambah lagi ler byk meal yg nak kena buat..... maklumlah .... pesawat besar... penumpang pun byk ler.....sampling dibahagikan selama 2 hari..... hari pertama utk economy class dan juga captain dan cabin crew.... manakala hari kedua utk first class dan juga GCC class...... tu pun sampai tak cukup tempat nak letakkan makanan......byk sangat.....


Remy tak sempat nak ambik pic utk hari pertama..... cuma hari kedua jer remy berkesempatan.......iyelah... hari pertama tu remy sibuk dgn gems punya perpisahan dan juga supprise party utk boss.....tak terkejar nak snap pic sana sini....nanti org kata pulak remy nie paparazi ker takde keje asyik usung camera sanan sini......
nak kena cover line jugak.....he3..apa yg remy paparkan pun cuma sebahagian jer......tgk line clear terus snap.....takut ada yg menjeling nanti......he3
Emirates airlines punya meal lebih kurang macam oman air jugak...cuma takde lah plating dibuat...semua tu atas aircraft nanti...cuma makanan utk emirates perbagai pilihan..... byk yg kecil2 dan comel2 terutamanya canapes dan juga dessert.....
pilihan makanan juga lebih kepada middle east choices dan juga international.... sesuai dgn emirates airlines yg merupakan antara best airlines in the world.....Sampling kali nie pun kena buat yg terbaik sebab ini bukan meal sampling yg biasa...tetapi tender sampling... so perlulah perfect supaya kontrak disambung utk beberapa tahun lagi......
so sambil2 duduk2 kat rumah tu.... moh kita layan emirates meal sampling nie..... cam biasa mana yg berkenan... sendiri download....he3..... remy gurau jer.....
enjoy the meal tau........semestinya tetap yummy yummy seperti selalu.......
remy pun nak kuar jab lagi....... nak pi layan Abraham Lincoln vampire hunters... nanti remy reviewkan muvie tu........
enjoy the day sahabat semua.......!

21 comments:

Aien Alien said...

semestinya yummy yummy!! kali ni baru lepas makan baru tengok gambar...tetap tergoda juga..hehe

Remy hazza said...

Aien.......
He3...... Nasib baik dah kenyang kan.........

Remy hazza said...
This comment has been removed by the author.
Nazri Razra said...

Ajak ler lunch kat umah. Ni ajak lunch kat blog. Mana kenyang.. hehehe

maszull said...

assalamualaikumremy....fuyooo sedapnya bila tengok gambar2 sampling tu mesti semuanya sedap2kan...;)

Kancil 8349 said...

wow...terpegun melihatnya...

kancil dan gen2merah dah berlainan sekolah...dulu je satu sekolah mengajar

Remy hazza said...

abe....
dapat kenyangkan mata jer..... he3... remy pun mkn kat food court jer tadi......

Remy hazza said...

mama....
wassalm..... taste arabic..... tapi cam biasa ler mama..... semua yg ada tu terus dibuang...kekadang syg sangat.... nak makan dah tak lalu dah...byk sangat....

Remy hazza said...

kancil...
mcm biasa...sampling tetap yummy2.....

ingat kan kancil ngan gen2 merah masih satu sekolah...tapi hubungan tetap rapat cam dulu kan.....

3no gr33ny said...

jelesnye tgk makanan

misz_eyza said...

makanan dari emirates nie nmpk mcm makanan mentah2 jer semua hihi...

Remy hazza said...

3no gr33ny.
jgn ler cam tu........he3

Remy hazza said...

eyza....
tak jugak....
byk pic yg remy paparkan adalah utk canapes dan juga appetizer......
kalau org melayu ckp pembuka selera......
hidangan utama remy tak sempat nak ambil pic......

Aishah Jahirah said...

tergoda tgk makanan comel2 camni....pelbagai rupa dan jenis lak tu...mmg yummy la..

NasZ said...

wah..sedapnya. best2.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Remy hazza said...

AISHAH....
he3.... try dtg sini......mestu perut yummy2......

Remy hazza said...

nasz.....
makanan mewah....mesti ohsemm......
tapi kalau dpt mkn lagi ler ohsemm.....

baguznet said...

dah buat bebanyak sampai x cukup tempat, pastu dibuat apa dgn segala sampling tu? ruginya kalo dibuang...

Remy hazza said...

baguznet....
benar benar telahan bro.....
kesemua sampling meal tu dibuang.... mana yg remy rasa nak mkn...remy panaskan...kalau tak semuanya dibuang.... sedihkan..... tapi nk buat camner,,,prosedur dah mcm tu.... lagipun byk yg terdedah dari pagi ke ptg....

Kancil 8349 said...

kami berjumpa setiap hari selasa dan Jumaat...tu pun main badminton...alhamdulillah

Remy hazza said...

kancil....
eh best nyer... masih berhubungan walaupun dah tak sama sekolah.....
keep the relationship kancil.....

 

Template blog ilham dari alif ismail