Monday, June 18, 2012

kenangan indah yg ditinggalkan.........

Kenangan.....
sesuatu yg ditinggalkan......
sesuatu yg diingatkan.......
kenangan sebahagian dari perjalanan.....
indah atau sebaliknya, kenangan tetap kenangan....
manis jadi rindu rinduan.....
pahit jadi pengajaran.......
perpisahan amat menyakitkan..... tapi itu adalah lumrah kehidupan........ itulah suasana rencah kehidupan......
Oklah, bermadah pulak remy kali nie..... salam ketemu lagi..... kali nie remy nak crita pasal majlis perpisahan kakitangan bersara dan juga majlis sambutan hari jadi pada hari jumaat lepas..... majlis serba ringkas..... tapi tetap meriah dgn pesanan dan juga luahan pengalaman kakitangan yg bersara.....
seramai 6 org kakitangan yg akan dan telah bersara diraikan.....majlis dimulakan dgn amanat dari pihak pengurusan dan juga penyampaian cenderamata utk kakitangan bersara.... seterusnya majlis potong kek dan juga bergambar beramai2..... secara tak rasmi , remy kena jadi photographer of the day......
tapi pic kat sini , remy pakai camera biasa jer...pic  DLSR tu takde.... bos punya.....
Antara yg bersara ptg tu salah seorg nya adalah isteri Boss remy, kak Nor.....Kak Nor bersara awal sikit dari tarikh yg sepatutnya..... sempat jugaklah kiteorg team chef office memberikan cenderamata yg tak seberapa tapi nilai sentimental yg ohsem......kenangan pic kiteorg bersama dlm blok kaca...... simple tapi nice.....
saje jer pagi tu kiteorg bergambar bersama2 kak nor awal2...... he3
Menu pulak ala ala hitea tapi best...sebab ada spaghetti goreng yg ohsemmm..... nasib baik remy sempat mkn..... kalau tak terlepas.......he3.....
kepada kak Nor dan juga Abg2 dan kakak2 lain yg bersara..... remy ucapkan selamat bersara..... moga Allah sentiasa memelihara kalian....... kenang kan anak2 korang yg nakal nie dlm memori tau!
sampai ketemu lagi.......


26 comments:

Aishah Jahirah said...

kenangan indah yg takkan dilupakan...
majlis perpisahan=makan2..;)

Aishah Jahirah said...
This comment has been removed by the author.
Nazri Razra said...

Kepada yang bersara, semoga segala sumbangan anda kepada kawan2 kerja yang lain diredhai Allah dan yang masih kerja, sila kerja dengan tekun dan bersemangat. hehehe

maszull said...

assalamualaikum remy...seronoknya majlis tapi ada riak2 kesedihan kerana terpaksa berpisah dgn raka2 yg akan bersara tu kan...:)

Kancil 8349 said...

wah..bestnya...memang sedih namun membawa makna yang terbaik

Remy hazza said...

aishah....
harus..... setiap majlis kena ada mkn2..... baru ohsemmmm.....he3

Remy hazza said...

abe.... betul tu...jasa mereka akan dikenang.... ada yg berkhidmat lebih dari usia remy sendiri.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... betul tu mama... dlm kemeriahan...terasa jugak ada air mata yg menitis...... mungkin sebab dah lama bersama.......

Remy hazza said...

kancil...
betul tu.....
perpisahan yg dirancang.... harap2 dapat lagi bertemu......

Ayie Abas said...

...walau diaorg dah bersara tentu diaorg x duduk diam...pengalamn yg ditimba semasa bekerja akan di manfaatkn..

mungkin ada yg akan buka kedai mkn ke....bagi yg pandai memasak... :)

Ayie Abas said...

...walau diaorg dah bersara tentu diaorg x duduk diam...pengalamn yg ditimba semasa bekerja akan di manfaatkn..

mungkin ada yg akan buka kedai mkn ke....bagi yg pandai memasak... :)

My Life's Journey said...

wahhh meriahnya sambut hari persaraan .makananan pun sedap2!!!

apa yang abang remy kata tu .. memang betul .. perpisahan tu suatu yang meyedihkan ..tetapi kenagan tu yang terindah

Eera Shera said...

wah sdpnye mknn.. untung org yg diraikan tu.

x sy x ok..nk kek tu cpt hntr huhu ;)

pinkcolour82 said...

meriahnye majlis......
cikmala tak tahan tengok kek2 tue semua,,,,,huaaaaaaaaaaaa :-)

baguznet said...

sadis la nak baca habis2 benda mcm nie :((

Remy hazza said...

ayie.....
betultu...ada yg nak bukak restaurant.......baguslah.....
dlm meniti usia tua.... pengalaman digunakan sepenuhnya....

Remy hazza said...

eera......
hari2 terakhir..... elok kita raikan......moga jadi kenangan abadi.......

nak kek ye...... he3...
dah habis la.....

Remy hazza said...

cikmala.....
tak elok sangat mkn kek.....he3
tinggi kalorinya.......
remy aritu mkn sepotong jer......
mkn byk nanti......he3....

Remy hazza said...

baguznet.....
bro, nak buat mcmana.... lumrah kehidupan..... nanti masa kite semua pulak...... tu pun kalau sempat....huhuhu

Remy hazza said...

umie...
kenangan sukar dilupakan....
semakain dikenang , semakin indah.... tu pun kalau yg manis ler......he3...
yg buruk pun kita kenangkan sebagai panduan dimasa depan......

3no gr33ny said...

kenangan memang tak patut dilupakan sebab itulah pengalaman yang mengajar kita untuk terus menghadapai hidup yang mendatang

babycomel said...

tengok tang makanan yg best tu.. ;)
tak ada yg lama, tak adalah yg baru kan..

Remy hazza said...

3no gr33ny...
yup....
kenangan untuk masa depan......
panduan dan juga nasihat......

Remy hazza said...

baby comel......
kalau dpt mkn lagi best,,,,he3...
betul tu..... lama menjadi baru.....
yg lama pemangkin yang baru tradisi....

misz_eyza said...

wah walaupun majlis persaraan tapi makanan tetap terbaik la...comey kek tue yg letak strawberi atasnya.

Remy hazza said...

eyza......
dpt makan strawberry tu lagi sedap..... he3....
simple tapi rich flavour....

 

Template blog ilham dari alif ismail