Thursday, June 14, 2012

3 destinasi......1 tujuan........pokai !!!!

Salam utk semua......
sorry due lambat nak blogwalking dan buat entry terbaru........ actually hari nie busy sikit...... ada 3 event nak kena handle......
Ab380 meal sampling , media review ngan 5 star crew trainning......
all in one...... same place , same item but in different timing.....he3
oklah...... masih ada lagi blog yg remy tak sempat singgah..... nak kena remy nie...... penat2 kenkawan singgah...remy pulak tak balas kunjungan.......tak kisah ler, crita dah basi ker...... remy akan sampai jugak....he3
oklah, berbalik pada sambungan entry terdahulu..... sebenarnya musim cuti sekolah haritu, remy kan balik kekampung minggu lepas kat taiping.....remy ngan family berkonvoi ke utara tanahair......dgn 4 bijik kereta..... xtvt ramai2 nie seronok....... bertambah2 meriah........ layan pulak budak2 kechik anak buah tu...... habis uncle depa nie kena buli....... he3....
remy and family rent a home stay untuk bermalam kat area baseri , hampir2 dgn timah tasok lake resort tu........ sayang nya, hp remy tak boleh nk charge battery..... so tak dapat ler nak snap  keindahan timah tasok late tu....... memang rasa damai sangat kat situ........so peaceful!!
Destinasi pertama keesokannya remy adalah wang klian....dah terpacak kat pintu sempadan malaysia-thai kul 8 pagi...takut takde parking...he3...hasilnya, remy and family parking kat depan sekali........ buat apalagi kat situ kalau tak shopping sakan...... remy beli apa yg patut jer...... he3..... sedikit goodies utk kenkawan opis..... tu jer.... family yg lain, memang sakan ler.... siap beli motor dan juga boat control..... mungkin sebab rege kat sini murah sangat......kat sini sempat jugaklah remy pekena ayam pulut hatyai yg femes tu..... yummy !
destinasi kedua, remy terus ke padang besar pulak..... sambung shopping lagi..... kat sini remy borong baju jer..... crouded sangat..... lagi pun panas sampai keptg...... penat giler.....he3..tapi lupakan..... penat simpan dulu.... kita cari apa yg berkenan...... pergh!!! kaki ayam goreng jadi idaman...... he3 rangup !
lepas dah puas borong...... tgk budget..... oklagi nie...... jom kita ke bukit kayu hitam pulak........he3....sempat lagi........ tapi kat sini tak byk ler shopping...... beli sikit2 jer.......lagipun dah nak malam.......
burung pun dah pulang kesarang....... kiteorg jer yg dah busyuk masam nie tak pulang2 lagi! he3
Puas semua memborong..... bukan remy tau..... baru kiteorg pulang ke taiping....... tak jauh sangat pun.... dlm 3 hours jer...... dan remy rasa cam nak pi lagi lepas nie........ yahoo......sebabnya remy tak sempat nak ambil gambar puas2....... nie lah bahana kalau camera kena curi....... entry tak berseri...... he3.....
paling kelakar anak buah remy duduk atas motor kat seat blkg keta...... dah takde space nakduduk sebab padat ngan barang shopping..... kesihan kat dia...... duduk atas motor sampai taiping.......he3...besok kita crita pasal yummy2 tau....... best !!!!

31 comments:

Aishah Jahirah said...

wah berjalan sakan ni...semua destinasi tmpt bershoping....timah tasok 2 penah lalu je.nama je blaja kt perlis dulu tp xberjalan pn satu perlis...tetiba rasa rugi..

NasZ said...

hehehe. bestnya berjalan2 dgn family.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

My Life's Journey said...

wahhhhh abang g wang kelian ye? pi wettttttt ..bestnya jalan2 ..samapai ke padang besar pulak tu .. muah2!!! bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

umi jln2 kat wang kelian .. tak perasan ada pulut ayam tu .. mesti sedap kan? nyam nyam

LiNda said...

amboi..bestnye orang tu shopping smpai ke wang kelian. Mesti rambang je mata ..:)

cinnamon.com said...

murah ke barang kat sana..boleh bawa lori ni..

ch000tz axoera ヅ said...

lom pernah sampai perlis ni lagi...

maszull said...

assalamualaikum remy....seronoknya dpt jenjalan ke Padang Besar teringin juga mama nak pi sana...:)

Nazri Razra said...

sronoknyer jejalan.. ada beli bantakl kekabu tak?

Remy hazza said...

aishah...
lepas nie kena ler pi lagi.....
timah tasoh tu cantik kan......
lebih2 kalau waktu pagi......

Remy hazza said...

nasz.....
sekali sekala.......
untung pi ramai2... leh mengeratkan persaudaraan......

Remy hazza said...

umie.....
pulut ayam tu best... rangup dan pedas......

abg tak pernah pi kesemua tempat tu... ini kali yg pertama..... tu yg excited giler..... he3

Remy hazza said...

linda....
bukat takat rambang mata.... kopak duit jugak..... he3

Remy hazza said...

cinnamon....
oklah...tapi byk barang tiruan.....
setakat suka2 boleh ler......

Remy hazza said...

axoera....
try pi lepak kat timah tasok late tu..... leh ambil pic byk2.....
kalau nak tgk cantik ke tak.... tgk vedioclip alyah...kata hati tu..... kat timah tasok ler tu....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... insyaAllah satu hari nanti mama sampai jugak kat sana.....

Remy hazza said...

abe...... tak jumpa ler.....
nie mesti remy dah rambang mata hari tu..... he3

Nurul Iman said...

cntik tempat nie...mcm kawasan ala2 perkampungan sikit...mesti best ni

Eera Shera said...

x penah smpi lg..pdg bsr je pnh smpi..mcm2 ada kn. yg sy igt mak beli toto haha

Remy hazza said...

nurul iman.....
semua tu peniaga2 siam.......
barangan boleh dikatakan murah......

Remy hazza said...

eera.....
memang pun, toto antara brg yg terlaris...... tgk ramai yg beli... lagi satu brg2 dapur, periuk, bekas makanan,,....semua ada....

~Beb~ said...

suke jln2 tmpt2 mcm nih..

Kancil 8349 said...

berjalan sakan..bestnya...dah pernah datang ke sana...sekali je

Remy hazza said...

beb.....
sekali sekala memang best !!!!
happening.....

Remy hazza said...

kancil....
remy first time jugak pi sana.....
kira oklah utk membeli belah....

misz_eyza said...

owh kalau mai utara lagi singgah la aloq staq..hihi

misz_eyza said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

eyza.....
dah lama tak pi aloq staq...teringan pekan rabu......
star mall.......dan jugak bendang2 kat situ.......

misz_eyza said...

boleh mai lagi nanti..dekat jer semua tue dgn umah eyza hihi..

Remy hazza said...

eyza....
best nyer,,,,, awat tak habaq hari tu....... kalau tak, leh singgah....he3

misz_eyza said...

ekekeke nt bila2 nak mai remy habaq lain...

Remy hazza said...

he3....
kena tunggu lain taun ler......

 

Template blog ilham dari alif ismail