Friday, June 29, 2012

Q thai avenue steamboat...... Thanks to Dik Iqbal......

Salam utk semua......
Salam hari jumaat......
jom kita pi yummy2 lagi.........he3
kali nie kita singgah kat Q Thai Avenue Steamboat kat 9thAvenue Bdr Baru Nilai..... berhadapan dengan pasaraya Giant....
Ohsemmmmmnyerrrr....... mkn free...he3.... terima kasih tuk Dik Igbal..... adik gems remy nie...... maklum lah , baru dapat first gaji..... excited nak blanja........kita ikut jer.......
ala remy dulu cam tu jugak.... first gaji...... terus beli Hp.... ingat lagi masa tu... remy beli hp alcatel kaler kuning woooooo !!!!
tu kira2 14 tahun dulu........ beli kat plaza kotaraya kat pudu tu.... time tu mana ada time square, low yat or klcc lagi...... yg femes cuma sogo ngan pertama complex jer...... he3.. masih ingat lagi waktu tu nak beli line maxis kena bayar 300 hinggit..... mahal..tak mcm skrg...semua free... byr bulan2 jer.....tu sebabnya remy masih setia ngan number phone maxis tu sampai skrg......
korang first gaji buat apa ????? mesti masing2 ada beli sesuatu kan..... tapi ingat , utk keluarga jgn dilupakan..... dah byk yg parent kita habiskan utk kita masa nak besarkan dan kita sambung belajar dulu........ itulah jasa sebenar yg terbesar......
berbalik crita steamboat nie... remy diblanja oleh dik Iqbal bersama ngan iwan dan jugak adip..... syuk buah hati intan payung adip pun ada sekali...... pi 5 org tapi we all duduk meja asing2...he3...... tak ler berebut......
Boleh tahan ler mkn kat sini... ambil yg sup dan juga grill... rege pun baru 27 hinggit per pax......oklah....pilihan menu pun byk cuma tak kosisten..... bila dtg dulu takde lauk nie.... kali nie dtg ade pulak...... maksudnya... menu pilihan steamboat berdasarkan stock yg ada...... tak kisah ler... bukan kita nak melantak semuanya..... just to full the tank jer.....he3
buat iqbal..... sekali lagi thanks so much for the ohsem dinner...... gaji bulan depan ada lagi kut ???? he3... selamat menempuh alam pekerjaan sebenar dan hingat dear.......
be nice with all people around u........then your work become easier.....
believe me......

18 comments:

Asyiqin Haulisah said...

Alhamdulillah, rejeki tu. steambot best ke? hehe, tak pernah merasa lagi.

deno said...

amboi bestnye! :)

maszull said...

assalamualaikum remy...wah sedapnya pi makan stimboat ye... menarik la boleh buat segmen jalan2 cari makan ni...:)

LiNda said...

amboi sedapnye org belanje kan...linda selalu mkn steambot dekat jom periok kat giant kelana jaya..sedap sgt..nnti linda review..:)

Saya Disini said...

sedpnyeeeee

Remy hazza said...

asyiqin.....
kena try..... best....
sebab panas2....tapi kalu nak mkn steamboat nie..... kena kosongkan perut...... baru ohsemmm....byk boleh masuk.....

Remy hazza said...

deno....
mai la join sekali......

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
mama pun boleh..... mesti mama selalu pi mkn best2 kan.....

Remy hazza said...

linda....
orait..... nanti leh remy try kat sana..... but so far the best steamboat yg remy pernah pi kat yuen steamboat kat sunway mentari..... ayam madu dia the best !!!

Remy hazza said...

saya di sini......
he3.... memang best !!!!

Diana Azis said...

Wah sedapnya steamboat...huhu..remy tak ajak diana pun..hehehe :p

cikji said...

sumpah terliur!! cikji dahla memang hantu stemboat nih.

nasib jauh di sana kalu dekat2 pantai timur nih memang cikji terjah punya.
yummmy!

Remy hazza said...

diana.....
next time.....
kalau ade rezeki...kita tak tahu kan......he3

Remy hazza said...

cikji....
nanti buat kat rumah aje..... senang jer kan.....he3

Nazri Razra said...

Abe first gaji beli white gold ring utk nak pakai sendiri. Masa tu tgh jahil lagi. Lani ni simpan je.

Dari beli emas pakai, rasa bagi lelaki baik kita pi makan steamboat lagi sedap kan? Hahhhaha

Ayie Abas said...

remy memang kawan terbaik...tak lokek nak belanja org makan.

Remy hazza said...

abe.....
masa tu kita tak sedar kut...... cam remy jugak ler.... terus nak beli hp......ye la...jeles tgk kenkawan ada.......

tapi dulu pun remy ada gakm cincin emas...... skrg....pakai yg besi aje....he3

Remy hazza said...

ayie....
remy percaya pada kuasa Allah.... hari ini berbuat baik.......
esok lusa sepuluh kebaikan yg kita terima......

 

Template blog ilham dari alif ismail