Monday, June 25, 2012

happy birthday kak Faziee........

salam ptg isnin semua......
wake up2.... takmau jadi lazy monday............maklumlah...... dah kenyang lunch tadi......
siapkan apa2 keje tertangguh tu dulu.... he3.... utk remy sebenarnya word tu........ asyik pending jer........
Remy sekali lagi makan birthday cake..... huh !!!! meriah minggu lepas dgn kek.... mau masuk beribu2 kalori.........he3
kali nie remy nak crita pasal satu lagi surprise birthday party yg diadakan kat the garden , alamanda.... pada asal nya just utk dinner suka2 tapi akhirnya kejutan berlaku menjadikan dinner kiteorg begitu ohsem utk dikenang......

Suka sangat dgn suasana the garden tu........ so sweet dgn colour white dan deco yg English style .....sesuai sangat utk romantik dinner ataupun berdua duan.... cuma kali nie remy pi ramai ramai.......kali nie nak sambut birthday BFF remy and pren iaitu kak faziee........
firstly we all just act like normal.......order apa yg patut dan sambil tunggu food we all just borak2 dan bergambar sakan kat dlm tu.... tapi bila makanan dah sampai , halfway tertiba jer terdengar petikan piano lagu happy birthday dan kek birthday sampai......... so sweet.... well planning by jack dan juga fiza......menjadi nampaknya...... we all nyanyikan lagu happy birthday bersama2 dengan petikan piano.......thanks jack,fiza and hubby plus anak2nya  fizo dan juga iwan....
menitis jua air mata keterharuan kak faziee....... dlm usia2 sekarang nie, bukan lagi angka yg lebih utama...tapi ikatan persahabatan yg lebih dipentingkan....... dgn kenkawan itulah...kita nak bersama utk kehujung usia...... same to remy...... susah senang hanya kawan dan keluarga sahaja yg tahu.......org luar boleh berkata apa sahaja tapi kawan sejati sentiasa ada disisi ......kerana dugaan dlm hidup sentiasa datang dan pergi...... meminjam kata2 c'axoera....." hidup tanpa dugaan , hilang warna kehidupan"

well, for kak faziee, remy ucapkan selamat hari lahir utk mu....... kau lah kakak, teman , opismate dan sahabat sejati......
never forget that !!!! 12 year bersama berkongsi suka duka.....satu rintitan perjalanan yang panjang...... byk memory tercipta..... byk kenangan kita bina...... semoga ia terus berkekalan......
semoga rahmat sentiasa bersama mu.........

Masih teringat2 lagi spaghetti oglio olio kat garden tu........ best !!!!

20 comments:

maszull said...

assalamualaikum remy...selamat hari lahir buat beliau yer...:)

Ayie Abas said...

harijadi yang kak faziee yang keberapa arr...remy? hehe...

selamat ulantahun kelahiran pd kak faziee...semoga hidup terus berjaya dan diberkati Allah Taala. :D

Remy hazza said...

My dear...Azza or Remy...lovely sngat akak baca blog kamu...Sedih Dan pilu...mmg x di sangkakan dlm seusia ini Ada insan yang berhati mulia buat untuk akak...happy sesangatt...Hanya doa akak pada Allah Moga segala di bawah lindungan Allah swt...akak sayang smua BFF akak ini...tq Azza...

Remy hazza said...

mama...
wassalm.... InsyaAllah mama.... tuan punya badan ada membaca blog remy...... siap dah bookmark kat ipad !

Remy hazza said...

ayie....
yg keberapa kena tanya tuan punya badan..... masih solo... kalau ada hajat boleh disampaikan....he3

Remy hazza said...

my dearest kak faziee.......
Nobody in this world same as u kak faziee.......
it's hard to find someone who take care of us so much !!! u did it !!!
thanks sis..... always and forever my laling sis!!!!!!

Kancil 8349 said...

Selamat hari lahir buat beliau...sedap2 makanannya

misz_eyza said...

wah lama tue tempoh persahabtan...12 tahun. satu angka yg cukup2 menggambarkan kuatnya ikatan persahabtan yg terjalin itu.

btw, selamat menyambut hari lahir buat kakak, teman, opismate dan sahabat sejati remy iaitu kak faziee.

Azian Elias said...

seronoknya...

akak kalau ke The Garden tu selalunya ke Mid Valley je.. Food awesome.

Remy hazza said...

kancil....
sedap memang sedap, tapi rege boleh tahan menipiskan dompet.....
sekali sekala boleh ler....
kalau selalu.... he3....

Remy hazza said...

mis eyza....
InsyaAllah , akan disampaikan..... dh lama kenal kak fazie nie... susah senang bersama....
walaupun ada pasang surutnya.... tapi bila direnung kembali..... ia tetap bersaling kait..... so far.... sis terbest lah!

Remy hazza said...

Akak azian....
kat midvalley tu remy pernah pi sekali...... best mkn dlm sangkar burung tu....he3

Aishah Jahirah said...

selamat hari lahir...wah makan2...bestnya beramai2...

Remy hazza said...

Thanks my Adik Kakak...sayang sngat perhubungan ini...untuk smua kekawan Remy...thanks for wish..lovely...takecare dears....luv..hugs n kiss from Kak Faziee with LoVe...;-))))

Remy hazza said...

aishah.....
thanks.... rasa nya tuan punya diri ada membaca komen aishah......he3

Remy hazza said...

kak faziee.... awat dok komen pakai aza punya ID..... tak mau tak mau..... tertiba jer konpius.....ha3

Remy hazza said...

Hahahaha....dear...together 2 u...i also konpius..xoxo...

Remy hazza said...

Hahahaha....dear...together 2 u...i also konpius..xoxo...

Remy hazza said...

see..... again n again.......ha3

Norashikin Khalid said...

Salam..saya nk tye la..sy igt nk wt surprise birthday tuk husband sy..mmg kita boleh request dorg mainkan piano ke?tq so much

 

Template blog ilham dari alif ismail