Friday, June 15, 2012

Oman air sampling,,,,, Sayang nak mkn......part 1

Salam jumaat utk semua......
juga salam satu malaysia...... sorry lambat nak update, busy sikit hari nie.... baru jer lepas buat majlis persaraan kakitangan dan juga birthday....... penat pulak rasanya...... sebabnya remy jadi photographer tak rasmi.....he3
oklah... kali nie remy nak update pasal yummy2 lagi....... pada 12 june yg lalu sekali lagi berlangsung Meal Sampling for Oman Air..... seperti yg kita maklum kalau sapa2 yg perasan , oman air sampling lain dari yg lain, sebabnya plating juga diadakan.....
tu yg enjoy sepanjang sampling diadakan....
Untuk oman sampling nie, keje remy mudah sikit sebabnya menu guideline telah diberi oleh pihak oman air, remy cuma update checklist dan tambah apa yg patut jer... contoh nya berat utk satu hidangan dan juga portion.....
Pihak dari oman air pun tak byk karenah...... janji kita follow apa yg telah diberikan..... kalau ada pun pertukaran, cuma sedikit.... apa yg penting , kos makanan bukanlah menjadi isu utama..... janji makanan menarik dan sedap dimakan......
kalau semua airlines yg dtg sampling macam nie kan best !!!! kul 6 dah boleh tutup kedai....padahal menu yg dipresent jauh lagi mewah dari yg lain2.....
so enjoy the pic...... tapi kali nie remy buat dua bahagian...... appetizer dan dessert... utk hotmeal atau main course, kita tunggu next entry, boleh ???? he3.... byk sangat yg cantik2..... rugi kalau tak masukkan dlm entry.....
yummy yummy everybody !!!!! jgn terlebih terliur....... simpan sikit utk masa tido nanti....... he3... remy gurau jer...... enjoy!!!!

16 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mak aiiiii untungnyeee..lepas amek gambar bole makan....

*ni airline arab2 ek???

Remy hazza said...

AFA...
yup. arabic airlines.....
mewah kan......
selalu camtu lah...mana yg berkenan...habis sampling....remy telan jer......

Zarul Umbrella said...

nampak sedap semuanya..

Remy hazza said...

abg zarul.....
yup...kalau mh menu camnie kan best !
mewah....

blog-tips-kurus said...

bagilah kita rase sikit. sedapnya! sedapnya!!!

Remy hazza said...

blog tip.....
kalau kasi rasa camner nak kurus..... he3....

Kancil 8349 said...

wah...cantik2 reka bentuk makanan tu

Aishah Jahirah said...

menarik semuanya...lg menarik kalau blh mkn...hehee

Remy hazza said...

kancil...
terima kasih kancil.....
dan juga team sampling yg menghasilkan yg terbaik utk oman air kali nie....

Remy hazza said...

aishah....
he3...kalau nk mkn mai la dtg sini...... insyaAllah. dapat merasa semuanya.....

misz_eyza said...

perghh cayalah pihak oman air nie...kepuasan pelanggan lebih diutamakan dari kos.

Remy hazza said...

eyza.....
kalau rege bukan halangan, tu yg depa tak kisah byr lebih utk cantikkan makanan tu.....
biar pelanggan berselera....

Nurul Akmal said...

Kalau nurul pun syg nak makan.. hehehe

Remy hazza said...

he3...... kena mkn jugak nurul,.....kalau tak ke tong sampah ler jawab nyer....

maszull said...

assalamualaikum remy...nampak sedapnya...;)

Remy hazza said...

wassalm mama....
lebih2 lagi dibulan posa nie kan.....

 

Template blog ilham dari alif ismail