Saturday, June 23, 2012

Help Me........!!!!

Salam sabtu semua........
pagi2 nie buat apa semua....... remy pagi2 dah menghadap pc kat opis..... apalagi...keje ler.......
Ok jugak.... duk sorang2 sambil layan album bruno mars kuat2 kat dlm opis nie......

sumber pic google..... camnielah remy sekarang..... he3
 kalau nak tahu... sabtu selalu nya remy keje..... standby dan time camnie lah leh buat keje ngan tenang......bukan apa...kalau hari biasa..... susah sangat nak tenang buat keje..... byk sangat gangguan..... mana nak jawab phone yg asyik berdering.... terkejar nak set up function ... layan sampling.....pi masuk dept hantar apa yg patut...... mau tak aman nak buat keje.....

pic sumber google  : camnie lah..kekadang time nak cepat byk pulak yg silap.........
so kalau hari sabtu nie.... time nie lah remy akan duk menghadap pc dari pagi sampai ke petang...siapkan paperwork yg semakin hari semakin bertambah...... byk pulak date line yg remy nak kena siapkan......dah ler madi takde...... so sapa nak help me!!!
hu hu hu..... nak tak nak...... it's back to normal as 6  month a ago....
buat ler sensorang sampai siap...... he3

antara pending work remy...... jom kita tgk..... kalau korang tak nak tgk pun takpe...... saje jer remy paparkan......

- Proposal menu for Haji Flight tahun nie........50% dah siap.....
sampling 9 july
- Proposal menu for Japan Airlines...... tinggal menu for crew dan captain jer.......sampling 5 july
- Review dan update checklist for Emirates Charted flight..... nie nak kena buat photoshoot minggu depan......next month charted...
- Air asia X menu for KTM...... dah ok.... labelling ok.... tunggu sampling jer hari isnin nie......
- KLM royal dutch airlines..... nak menu proposal for next year... sampling dlm 2 bulan lagi... tapi remy kena buat proposal awal sebab nak buat quatation rege...... so urgent jugak lah....
-reshoot photo for Cathay pasific new GCC japanese equipment.....
tgh cari date yg sesuai.....
- review back AB380 Malaysian Airlines menu...... 1st july first flight.....
- Update dan Blogwalking blog kenkawan...... kalau ada masa terluang..... curi2 layan kalau dah stress sangat !!!! he3

pic sumber google : kalau dia pakai espresso.... remy pi buat cappuchino jer..... nasib baik mesin tu ada, pakai pulak fresh milk dan hazelnut syrup..... pergh !!!! rasa cam buat keje kat starbuck!
 tu baru yg paperwork, belum lagi yg nak kena set up..... pi cari equipment nak sampling , photocopy checklist utk kitchen brigade nak masak..... huh!!!! meleleh.....keje kulikutif cam remy nie camtu lah...... keje tak kira static..... kalau dtg, kekadang sampai bertimbun....... sampai tak tahu mana yg nak kejar dulu.......

dengan berbekalkan  popcorn duat packet hari nie  ...... remy nak kena siapkan haji proposal , japan airlines dan emirates checklist pada hari nie jugak........wish me luck tau !!!!!
tapi sambil2 tu...... blogwalking tetap berjalan.......... he3
nie lagi 2 jam kut ???? he3

P/s: sebenarnya remy nak update pasal emirates sampling pada rabu dan khamis hari tu..... tapi rasanya tak sempat nak edit pic..... nanti keje tak jalan..... he3.... so remy save entry tu dulu ler....
selamat berhujung minggu........

20 comments:

Dylla Abas said...

wahhh...banyaknya pending...nak tolong pun tak tahu nak tolong macam mana..hee :p

selamat pagi n selamat bekerja!!

Diana Azis said...

kesiannya remmy..anyway best of luck dan selamat berkerja remmy :)

Remy hazza said...

DYLLA....
thanks....
baru siap satu.....
nak buat yg lagi satu pulak.... he3

Remy hazza said...

diana...
thanks.....
tengah pulun nie..... tapi sempat lagi BW..he3....
kalau tak ngantuk hadap pc lama2.....

Aien Alien said...

padatnya jadual kerja...pulun kerja sampai siap baru lega. selamat bekerja sampai sudah abang remy :D

Remy hazza said...

aien...
thanks so much......
nie tengah buat ler nie......he3....

Eera Shera said...

meh sy tlg bro..lps ni sy pn x tau nk buat ape hehehe

Remy hazza said...

eera.....
he3..mai la kalau sudi...... tapi alhamdulillah..... 2 dah siap....
nak buat yg ketiga pulak.....

3no gr33ny said...

banyakkan bersabar ek sahabat Remy =)

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
alhamdullilah....... pulun sedikit demi sedikit...... janji siap.....he3

misz_eyza said...

tu dia banyaknya kerja remy...seronok tgk org ada byk kerja nie...eyza tiap2 ari dok relax jer kat opis...huhu

Remy hazza said...

eyza....
remy jelesssssss......
keje remy tak pernah habis......ada jer masuk setiap hari......
tapi yg penting kita enjoy......
passion tu yg penting.....

Nazri Razra said...

Remy ni memang kuat kerja. Tak perlahkerja slalu hari Sabtu. Rezeki tu..

Remy hazza said...

abe.... thanks... nak buat camner... dah tugasan itu yg diberi...remy buat yg termampu.......
remy pun mintak keje shift...jkalau opis hour...rasanya tak cukup masa... sebab takleh overtime... shift boleh.....

Aishah Jahirah said...

sabtu pun keje..uhuu tgk list pun dah pening,banyaknye keje..nak xnk kena settle on time jugakkan..chaiyok2...bagi support je la blh...;)

Remy hazza said...

Aishah.....
thanks for the support.... hargai..... lega jugak..... dlm list yg byk tu....ada 3 yg dah siap.......

L said...

nasib aku xkije lagi. huhu.. gudluck yer bro..=D

Remy hazza said...

L.....
he3.... dah keje nanti baru tahu camner nak kejar dateline.......
skrg belajar puas2 dulu tau !

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kne manage time bebtoi tu bro..

Remy hazza said...

AFA....
tu ler.....
kekadang terkejar jugak.... but priority come first lah.....

 

Template blog ilham dari alif ismail