Monday, June 11, 2012

Mee Udang banjir Kuala Sepetang

Salam utk semua......
Salam ketemu lagi......lama nya remy tak jumpa kenkawan semua..... remy balik kampung dan yg best sangat , line tenet kat kampung teruk giler..... selalu tak macam tu pun..... sampai nak berblogwalking pun tak boleh......
nak siapkan entry chinese workshop tu pun makan masa hampir sejam......
so remy mintak maaf byk2 kalau remy tak melawat blog kenkawan......insyaAllah, akan remy singgah nanti......
lagi satu , masa balik kampung, remy pi bercuti kat utara..kat mana.... yg tu nanti remy crita utk next entry....... tapi kali nie, remy nak crita pasal mee udang banjir yg remy ckp nak pi tu kan.....comfirm, ptg tu remy sekeluarga bersama cousin dan maklong pi kuala sepetang pekena mee udang banjir.....
lagi pun jarak kuala sepetang ngan rumah remy bukan nyer jauh pun..... tak sampai 20 minit......so, kalau remy blk kg....kalau ada masa, mee udang banjir antara destinasi yg remy pi......bukan apa..... seronok layan udang2 yg banyak tu.....
selalunya remy akan singgah di warung mak teh , sebab remy selalu pi sini dan rege dia pun tak semahal yg lain..... kalau yg biasa tu dlm rm6 jer..... ok lah.....tapi udang tak semeriah dulu dulu..... kalau nak tahu kalau dulu, sekali pergi standard udang mesti 15 ekor, tapi semakin hari semakin berkurangan...... biasala tu..... dah femes.....
sekarang tinggal dalam 8 ekor jer..... tapi masih meriah....
kalau nak compare dgn 6 hinggit tu...kira berbaloi ler.....
rasa ???? ikut mood .....kekadang best , kekadang biasa2 jer.... lebih2 lagi time tengah padat..... tapi kalau pi awal dan kurang org..... rasa dia best, pekat dan likat.....he3... lepas tu kena pulak dgn ABC....... memang ngam ler.....
so enjoy the pic.....
jgn mata stim cam budak kechik nie dah ler.......

36 comments:

Pn. Sheila@CC said...

Alahai... mmg sedap mme udang kuala sepetang ni... xmo tgk lama2 la nti kang ngidam lak... huhu

maszull said...

assalamualaikum remy....dah femes tu yg dah kurang kot tapi tengok makanan tu mmg sedapnya nak2 ABC tu ...:)

Saya Disini said...

wah..sedpnye//menyelerakan

Aien Alien said...

kalau kualiti dan kuantiti terjaga mesti lagi bertambah femesss kan..huhu..

baguznet said...

ni yg nak marah nie... g sana tak ajak! :p

misz_eyza said...

alahai sedapnya tgk udang tue dok berlonggok atas pinggan...pekena plak dgn ABC time2 panas cenggini memang menyelerakan lah.

LidiaSuraya said...

Banyaknyaaaa udang nyaaa tu... Wahhhh kecuhhhh liur dahhh ni...

Remy hazza said...

Pn sheila....
mintak maaf ye..... jgn ngidam tau..... nanti susah remy nak pi cari.....

Remy hazza said...

mama...
betul mama... kalau dulu2.... 15 ekor udang...... memang byk giler....
sampai tak terhabis......
skrg rege udang mahal kut.....

Remy hazza said...

saya disini.....
semestinya......tapi mee ciput...udang jer lebih.....

Remy hazza said...

aien.....
kalau ke kuala sepetang nie ada dua jer yg femes..... warung mak teh dan juga warung mak jah..... yg lain kureng sikit rasanya....

Remy hazza said...

bagusnet.....
bro, remy mintak ampun...... next time kita pi ramai2......he3

Remy hazza said...

eyza.....
memang kena sesangat.....
panas , hot , spicy , ice cool .....
perpect time !

Remy hazza said...

lidia.....
sabar tau......lidia ckp camtu..... remy pun sesama terliur......

LyNdA Aziz said...

gemuk gemuknya udang tu abang remy . bak mai sikit . macam sodap bebenor ja lynda tengok .

Kancil 8349 said...

sedapnya....memang suka makan tapi kalau banyak sangat...boleh gatal2 bibir nie

EmpayarUtama said...

Amboi sedapnya. Feveret tu

aimaniman said...

sedapnya.. tambah2 tengok adik baju hijau tu,.. rasa macam nak curik jer sekor dik...

pinkcolour82 said...

mesti EN.REMYHAZZA tak sabar je nak update Blog,,heheheheh

Remy hazza said...

lynda....
betul tu.... ingat nak hantar sikit..... dah ler remy punya 8 ekor..... budak kechik tambah lapan ekor, abah remy tolak lagi 3 ekor......huh!!! penuh udang dlm perut......he3

Remy hazza said...

kancil.....
sama gak ngan remy.... balik dari mkn mee udang tu sakit2 mulut..... sebab byk sangat gigit kulit udang..... malas nak guna tangan....he3

Remy hazza said...

empayar utama.....
bro punya feberet bukan lobster ker ?.....he3...
nie kechik2 jer....

Remy hazza said...

aimaniman.....
budak kechik tu eksen jer lebih..... lepas tu remy jugak yg kena habiskan...... sekor udang pun susah nak habiskan.... malas nak kopek......

Remy hazza said...

cik mala.....
byk benda yg tertinggal..... waktu jln2..... camera dah takde.... tumpang org punya... tak tahu ler biler dapat......
nak pakai phone..... batery semput, charger pulak rosak..... sempat ambil sikit jer.....

My Life's Journey said...

wahhhh meriah giler udang dlm tu bang .. patut la abangs seronok makan ..suke2 .. a a bang pic budak kecik tu lucu je umi tengok .. sukenya die makan udang hahahha ...

Ahhhh ABC? Uuuuuu teringin pulak umi rasa nak makan tu ..nyam nyammmmm!!

Sally Yatiey said...

Sedapnyaaaa :D hee

Kancil 8349 said...

apapun...memang geram kalau nampak udang besar...pantang ndak makan

Eera Shera said...

peh sdpnye..suka udang walopun x boleh mkn sbnrnye..alergik hehe

Remy hazza said...

umie.....
mesti ler meriah..... mkn ramai2 pulak tu.....
\nasib baik umie teringin abc jer..... kalau mee udang...susah nak pos ke sana...he3

Remy hazza said...

sally yatie....
boleh ler tahan...... tunggu khamis nie..... lagi sedap menanti....

Remy hazza said...

kancil.....
tak elok mkn byk sangat... nanti naik kolestrol..... gout pun boleh dapat jugak.....

Remy hazza said...

eera.....
abg remy pun alergic jugak...... alergic jumpa..... mesti nk makan....he3

Aishah Jahirah said...

sedapnye....banyak betul udang...

Nazri Razra said...

Hari Sabtu ni Abe nak pi. Nak cari sampai dapat.. Terliur beb

Remy hazza said...

aishah....
he3.... bukan ada udang disebalik mee, tapi ada mee disebalik udang......

Remy hazza said...

abe.... dah jumpa ke belum mee udang tu ????

 

Template blog ilham dari alif ismail