Thursday, February 21, 2013

Husain , Mon dan jin pakai toncit



Salam khamis sahabat semua......
kita bersua lagi......maaf kalau remy agak lewat kunjung ke blog kenkawan...... kekangan waktu dgn tugas harian memang menghimpit..... lega Air France sampling dah habis semalam.... dua hari yg cukup panjang.... maklumlah..kapal besar..... tapi itu kita cerita besok2...... jom kita tgk movie dulu......
kali nie remy nak cerita pasal movie yg remy tgk last weekend.... gigih tengok cerita melayu...... remy memang memilih sikit..... sebab kalau nak tgk movie...biar puas hati...kalau sekadar cerita biasa2..... baik kita beli DvD aje......so akibat terpengaruh dgn hantu mak limah dulu...remy pi jugak tgk kesinambungan cerita nie.....
And of course mak limah dah ada jugak...... cuma dah cun melecun.... bukan lagi jadi hantu..... cepat pulak dia recovery...he3 
Btw....overall movie Hussain, mon dan jin pakai toncit pada remy..menghiburkan..... cuma.... remy lebih suka hantu mak limah..... nampak jln cerita yg cukup mendebarkan.....
Utk filem husain, mon dan jin pakai toncit nie....remy rasa sedikit berterabur jalan cerita......ala ala harry porter pun ada.....kekadang lost sekejab..... sebab kurang kemas..... tapi ia masih mengekalkan humur ala loghat perak yg cukup best!.... lebih2 lagi dgn uchop wilcha yg dah ada motor rota tiga dan anak ikannya..... kan danny kan !
kisah bermula bila husain kembali ke kampung pisang setelah bankrup dekat singapore..... kepulangan husain disambut ala kadar jer...... bagimana pun husain mula digoda oleh hantu mon dan dibawa ke alam lain...kehilangan husain mula dicari org kampung. malah kisah mak limah dgn vacation nyer ke singapore pun cukup kelakar....hajat tak kesampaian....
 
kemunculan  Dr shamsudin cukup mystery ,katanya seorg pakar entiti dan dr shamsudin cuba utk menyelamatkan husain. siapa dr shamsudin sebenarnya??? rupanya ada kisah silam yg dibawa bersamanya..dan kemunculan jin pakai toncit merungkai segalanya.....

dapatkah husain...... diselamatkan...... hantu yg menyerupai mon dan kaitan dgn jin pakai toncit...... dan semua itu berlaku setiap 45 tahun..... kalau nak tahu...moh ke pawagam....... layan aje movie nie...... lupakan special effect yg keterlaluan tu........ apa yg kita remy boleh ckp...... korang akan gelak dgn watak2 dlm tu......


Remy oklah.....masih terhibur dgn movie nie.......biarpun kekadang merapu tahap gaban........ he3...mamat khalid kan kreatif !

Pic :- all ambik kat google.....tq

58 comments:

Kila Lala said...

tak menyempat nak tengok lagi... last movie tengok hansel n gretel. Awesome~~~

Mar Haini Abdul Rahim said...

haha kekuatan crita ni adlh pd watak2 yg dh kite kenali ek.. cte mamat kaled mmg, xmenahan kekreatifan die~ xtengok lagi, mmg nk tgk tp tnggu bleh d.load hihihihi :D

Farah Waheda Wahid said...

seriously x sempat lagi tengok... dengar ramai yang cakap cerita ni best... ^_^

Diana Azis said...

best jugak la..kan Remy kan.. :)

Remy hazza said...

kila...
hansel dan gratel memang best !!! tapi remy tak sempat nak tgk lagi.....

Zamani Abe said...

ade yg komen xbest, ada yg komen ok.. Tp review Remy ni buat Zam nk try tgk gak.. haha

Remy hazza said...

cik mar...
yup...sebab watak2 tu dah serasi dgn kita.... pak jabit, husin, dan yg lain2.....tapi kalau cerita..... tetap hantu mak limah lagi best...

Remy hazza said...

farah....
oklah..... menghiburkan......memang byk adengan yg kelakar.....

Remy hazza said...

diana....
best..... tetap menghiburkan.....

Remy hazza said...

zamani....
ok lah...boleh dilayan....cuma jln cerita dia kekadang serabut sikit.....he3//tapi memang penuh gelak ketawa.....

Wirda Amir said...

Slm remy

Mesti best ni

Kakzakie said...

Kalau yg suka mestilah nak menonton. Macam kakak ni dah tua agaknya dah malas nak tengok cerita-cerita macam nie..

ayut said...

ooooooooooooo...ok ingt dh..hantu mon yg last dlu tu ada kuar masa 1st kan...ok..bru teringt bile tgk review remy...hihihi

^^eKaTiKaH^^ said...

waa, mcm best... kene tengok nie.. hihi

Aien Alien said...

kita tengok...ada part lawak ada part kita macam lost sikit. hehe. sikit jelah..tapi masih ok la untuk ditonton. :D

Aien Alien said...

kita tengok...ada part lawak ada part kita macam lost sikit. hehe. sikit jelah..tapi masih ok la untuk ditonton. :D

Remy hazza said...

WIRDA...
wassalam wirda....
boleh senak perut tgk cerita nie....

Remy hazza said...

kak zakie.....
lawak mamat khalib kekadang remy boleh terima...... lain dari yg lain....

Remy hazza said...

ayut..... he3...betul2.... mon tu kan dalam zombie kampung pisang ada.....

Remy hazza said...

ekatikah....
harus tgk...kalu suka cerita mamat khalid ler....

Remy hazza said...

aien...
ye betul.... kekadang rasa lost.... tak faham ...tapi masih menghiburkan.....

Ayie Abas said...

salam remy :)

filem2 mamat khalid selalunya ada mesej yg nk disampaikan secara penonton x sedar...

Hanida Moss said...

memula nak tgk tapi lepas member ckp kurang menarik dr kak limah, terus tak jadi. tgk the impossible, sgt best boleh nangis.

Cikgu Ma said...

x sempat tgk la...hehe

thanx remy sebb wish bzday baru ni ^_^

hazwan hairy said...

belum sempat lagi nak tengok wyg..hehe

misz_eyza said...

nak tgk citer nie tapi tak ada yg sudi meneman hehe....

Remy hazza said...

ayie...
wassalm ayie...betul kata ayie..kekadang ada sindiran dlm movie dia.....

Remy hazza said...

hanida....
itulah.... ada yg ckp best...ada yg ckp kurang...mcm remy...oklah.....
tapi imposible tu remy tahu..memang menyayat hati

Remy hazza said...

cikgu ma...
sama sama...... lepas nie boleh ler pi tgk crita nie.....he3

Remy hazza said...

hairy...
beezy benor kome ye.......he3

Remy hazza said...

eyza...
aiks.... cik abg kan ada...... he3

diana said...

wajib tengok ni..sebab yang dulu pun pecah pangung.yang ni mesti ramai nak tengok untuk perbandingan selain untuk berhibur..

QasehnyaRania said...

belom tgk lagi la..

jom jjoin segmen ni

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

Remy hazza said...

kak diana... dah cecah juta2 dah..... memang hangat dipawagam sekarang.....

Remy hazza said...

qaseh rania....
kena pi tgk sendiri..baru tahu best ke tak... thanks jemput segmen..... nak pi terjah ler nie....he3

:: Mrs.Eady :: said...

i love u abg awie...eh eh...hehehe..

My Life's Journey said...

Hihi..kalau awie belakun mst lawak kn bang ..umi blum tgok gi .. bestnya abg da tgok

izan mama mia said...

huhu..akak tgg keluar kat astro lah br leh tgk sbb hubby akak bukan jenis suka ke panggung wayang..tak pernah sekalipun..huhu..best laa gamaknya ramai dok cerita pasaoi nie

Norizan J said...

tak sempat nak gi tengok.. bz banau sekarang ni.. mungkin layan online je la..

Remy hazza said...

mr's eady....
awie memang cukup selamber.... nak kata lawak tak... nak kata serious pun tak...he3

Remy hazza said...

umie....
awie nie dia lain sikit.... lawak dia selamber..... tu yg best...

Remy hazza said...

kak izan...
takpe...kuar kat astro first nanti.... mesti boleh tgk..... he3....

Remy hazza said...

norizan..
busy bebenor ye..... takpe..nanti mesti boleh tgk online..... cepat jer.....

Nastyna said...

tak berkanan la kat antu... u can have them to yourself ;)

Nadia Johari said...

tunggu abg nad bli cdnyerla..hehe

Hanif Idrus said...

Mat Khalid....memang mcm tu. Susah nak dipahami....kikiki

Remy hazza said...

nastyna...
he3...nie antu lawak..... cantik pulak tu.....

Remy hazza said...

nad...
tungguuuuuu...enjoy the movie nanti....

Remy hazza said...

bro hanif....
emmmm..... memang sukar difahami,.... idea dia kekadang diluar jangkaan...

TiranaAduka said...

anak ta minat sgt cerita ni

TiranaAduka said...

anep org seni mmg bgitu.

Remy hazza said...

bro tirana....
jgn kata kanak2 ...org dewasa pun layan bro.... menghiburkan sebab mamat khalid punya lawak ada kelainan.....

Cheq Kaq said...

ade org ckp tak best..sebab tu tak pegi tengok..

Remy hazza said...

cheq kaq...
yup...kureng sikit dari hantu mak limah...tapi yg nie masih menghiburkan...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...seronok ke cite ni bila tengok mcm x sedap jer...hehhehee...;)

C.T.K said...

memandangkan kt sni xder panggung, ct tnggu org download la...hihi

Remy hazza said...

mama
wassalm mama... gelak aje mama... jln cerita kureng sikit...hantu mak limah lagi best!

Remy hazza said...

ctk...
he3... online byk nanti..... esok lusa keluarlah...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail