Tuesday, February 19, 2013

Ija dan kenkawan mabuk sate kajang ???

Salam sahabat semua.....
memula..remy nak mintak maaf..remy mungkin tak sempat nak BW harinie...sebab ada sampling full day...insyaAllah...mlm karang kalau sempat..remy terjah kenkawan semua tau......










so....salam ketemu lagi...... dan remy nak ucapkan salam kekenyang buat Ija.... salah seorg adik Gems remy.... sebabnya belanja kiteorg makan satay sepuas puasnya...... bukan sorang dua...tapi serombolan boyz and girl antara sahabat2 karib ija....

Ija dah nak pergi...pergi meninggalkan kenkawan..... sebabnya ija dah dapat kerja baru...sesuai dgn ijazah yg ada.... so lepas nie ija kena masuk hutan selaluler sebab akan bertugas di jabatan perhilitan.....mesti seronok kan..... nanti remy pi taman negara boleh ler contact ija kat sana.....

sebetulnya ija akan meletakkan jawatan dalam beberapa hari lagi...so itu yg dia belanja sakan semua kenalan utk kali terakhir mungkin..... belanja sate kota warisan yg lagi sedap dari sate kajang remy rasa... cukup terasa sate tu......memang puas hati dan terbaik...saiz pun boleh tahan......

kena pulak dgn kuah kacang yg sesempurna rasa..... ketupat nasi serta maruku sponsor by abe fendi..... he3
we all just melantak sate aje...... remy saja melebihi 10 cucuk rasanya.....he3. bukan rasnya.... comfirm ada ler... kuat melantak rupanya.....btw.....  sebab sate tu byk..... so kena ler mkn puas2...tak gitu ija......


habis mkn sate... we all bergambar sakan.....sebab sebelum tu kiteorg layan football match dulu kat screen besar.......... selangor vs Kelantan.....chyok2!!!! mekasioh ija for the sate..... semoga ija success kat tempat baru nanti..... all the best!!!!  kawen nati jgn lupa jemput abe remy kat sini......

jom makan sate sahabat semua.....

69 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nasib baik baru lepas mkn satay 2 hari lepasss kalo tak confirm terliur nie!!!

Phat said...

remy mmg selalu bakar line perut phat tau tp seb baik br belasah ns lemak hehe

Empayar Utama said...

Waaa tak dapat 1st. Feveret saya nih sate yak yak yak yak yak yak

lynn kamarul said...

sangat la suka sate... duk teringin nak makan je ni.. aisehhh

Farah Waheda Wahid said...

hu hu hu...datang sini mesti tengok makanan...huwaaaa...remy buat saya lapar... ekekeke...gurau2...

Eza Boom Boom :) said...

nak sate jugakk! hihi

zana-norzana said...

Kat Kota Warisan kedai satenya ya??? Nanti nak cubalahhhh

Cheq Kaq said...

ehhhh??nape tak ajak????kalo setakat dataran tu berdesuppp cheqkaq turun..hihi

Razil Tahir said...

10 cucuk jer? sikit jer tue..
huhuhuhuhuhuh

Kila Lala said...

haiyooo telan air liuq tengok sate...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

huhu satay satay nak sikitttt

hazwan hairy said...

ramainya ..best klo cmni..bru lps mkn sate ja kmrin dulu..haha

Kakzakie said...

Tahniah pada Ija walau perpisahan itu sedih tapi yg ini gembira sebab demi karier dan masa depan - dah tu satay banyaaaknya!!

Zaidalifah Hussin said...

WAHHH LAZATNYA...

MENGIDAM NAK MAKAN SATE PERUT AR...
SAPA MANGSA NAK SURUH BAWA KE SATE HJ SAMURI NI...

KANDAKU...BILA NAK PI NI?

Diana Azis said...

haduih...sate la pulak...

Ayie Abas said...

majlis perpisahan memang buat suasana sayu...

Mar Haini Abdul Rahim said...

mak aii sate.. besnye kalo boleh tumpang sekaki due.. hehe. selamat jalan ija, moga dipermudahkan urusan :D

diana said...

nak kena cari sate pulak la mlm ni..hehe

Cik Anis said...

blogwalking and follow this nice blog. please come to my site too :)

Seneorita Baharin said...

wahh sedapnyaaaaa satay tuu...huhu..tiba2 teringin nak makan satay plak...hee

Hanida Moss said...

sate kota warisan? dekat sepang eh? alahaiii meleleh leleh ayaq liur.. dah laa lunch makan megi je ni hihi

Cho Zila said...

sedapnyer sate teringin ler pulak... sate kajangni dah banyak ngat yang buat tak jaga kualiti... harini der pasar malam tapi sate dia tak best...
hilang sahabat yerk.. syioknyer keja perhilitan..

Lyana's Page said...

bestnya! lama xmkn sate.. tetiba teringin nk mkn..;P

deno said...

wah!!! bestnya! dah lama tak merasa satey kajang! emmm... nanti nak ajak ma cari sate jgk! hehe

Remy hazza said...

mrs eady...
tak ajak remy pun....he3

Remy hazza said...

phat....
he3,,,remy bakar line ye...... kena selalu penuhkan peruh...baru best BW.....

Remy hazza said...

bro empayar...
dtg tempat remy...hari2 boleh mkn.... sebab dibakar 10000 setiap hari...still guna arang kat tempat remy.....

Remy hazza said...

lynn...
ngidam ker...asyik teringin jer......he3

Remy hazza said...

farah....
nie blog mkn2.....jab lagi kuar lagi makanan...he3.....tu jer yg remy tahu buat.... jln2 mkn....

Remy hazza said...

eza...
boleh aja.... try tarik beberapa cucuk... kalau tak boleh...kena pi kedai sate ler....

Remy hazza said...

kak zana...
atas dataran tu...betul2 menghadap affin bank..boleh cuba...

Remy hazza said...

cheq kaq...
terlupa la...... sebab masing2 sibuk nak layan bola.... sampai terlupa cheq kaq...he3

Remy hazza said...

razil...
tu ayat coverline...... kalai dua pun lebih....he3

Remy hazza said...

kila....
telan takpa... jgn luahkan...... tak sesuai...he3

Remy hazza said...

waniey...
boleh kak... nak berapa cucuk.....
10 cukup ker ??? he3

Remy hazza said...

hairy...
kalau mkn ramai2 cam nie...memang meriah... pastu bila habis...pakat dok kira sapa yg paling byk...he3

Remy hazza said...

kak zakie.... tq kak... betul tu..demi masa depan yg lebih terjamin...lagi pun dia ada ijazah...better guna ikut kepakaran dia..... keja gomen pulak tu...lagi untung.....

Remy hazza said...

bonde...
sate perut jgn sebut ye...memang feberet remy...... sedap sangat...jom mkn kat warisan pertanian tu.....

Remy hazza said...

diana...
macam2 ada... esok lusa menu lain pulak....he3...mkn jer keje remy nie kan.....

Remy hazza said...

ayie.....
betul...walaupun baru setahun.... semua baik2 dgn remy.... alhamdulillah..... dah mcm adik2 sendiri remy rasa....

Remy hazza said...

cikmar...sate perpisahan namanya... ija blanja buat kali terakhir...utk kenkawan...satu perpisahan dan satu lagi dapat kerja idaman.....

Remy hazza said...

kak diana....
he3... susuh aje cik abg pi cari.... mesti laju jer.....

Remy hazza said...

cik anis...
as u wish... tunggu kehadiran remy.....

Remy hazza said...

seniorita....
satay rasanya semua org suka..... tak kira muda atau tua...... memang feberet....

Remy hazza said...

hanida...
camner lunch magee jer... remy hari nie lunch dgn beef straganoff serta crusted potato......

Remy hazza said...

cho zila...
satay kajang sekarang dah kureng sikit rasanya...portion pun dah kechil...... tapi yg sini sedap..... he3..
ija tu hilang dimata... tapi difb tetap dekat...

Remy hazza said...

lyana....
kalau camtu...mln nie jugak kena pi cari.....

Remy hazza said...

demo...
selamat mkn sate...... enjoy tau....

LiNda said...

bestnye..da lame tak makan sate yg sedap. last month linda gi makan sate kajang, tapi da x berapa nak sedap la :(

Remy hazza said...

linda..
sate kajang dah kureng...sebab byk sanagt kut dia product sehari..rasa dah lari.....

Nadia Johari said...

mln besr ari2 remy ni..hehe

Remy hazza said...

nadia...
mana ada...ada time mkn magee jer.....he3

ayut said...

ok..remy g segerombolan tp tak ajak ayut :p

inche hlovate said...

sedapnya satay

Remy hazza said...

ayut...
nanti remy ajak ayut sekali.... join serombolan tu....he3

Remy hazza said...

inche.... sate memang sedap...... mesti tak tolak.....he3

baby comel said...

sedap-sedap, tengok gambar atas tu terasa lama dah tak makan sate padahal baru je minggu lepas melantak 10 cucuk sate Bote, hehe

misz_eyza said...

walaupun satu dunia cakap sate tu sedap tp tak mampu menarik selera eyza hihi...hanya 2 cucuk jea eyza mampu makan demi jaga hati org yg belanja hihi...

Zaidalifah Hussin said...

BOLEH2..

REMY BELANJA ! SEDAP KAN!

Remy hazza said...

baby comel...
satay kalau hari2 pun takpe...kan?

Remy hazza said...

eyza
tak suka sate ye.... he3...untung sapa yg belanja.....

Remy hazza said...

bonde...
boleh aja....... mai kota warisan.... hu3.....

TiranaAduka said...

bro harap maaf bro. Ta nak tgur sikit ..looding dah semakin lambt pd blog bro ni..mungkin broudband ta kot.dulu laju looding tapi minggu ni dah slow la bro. Tu bg ta la..try bro remy buat survey ttg blog remy ni pd pembaca.apa kata survey ttg looding blog remy ni.tq.harap maaf atas komen ini.

Remy hazza said...

bro tirana....
insyaAllah..... remy pun perasan.... dah berat rasanya...... tunggu new blog templete...harap2 ok nanti.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....mmg best la terliur tengok...;)

C.T.K said...

nanti belanja ct sate ye..terima kasih :P

Remy hazza said...

mama wassalm.... he3..
sate memang best kan...

Remy hazza said...

ctk....
boleh aja..bila tu ???? he3

Syamela Masnon said...

tumpang tanya, kat kota warisan kat mana kedai ade jual sate ni? sy duduk di sepang, but never heard of it. kalau boleh nak jugak try, sbb tengok macam sedap je. hehe. harap bole tlg bg direction nak ke sana. tq :)

 

Template blog ilham dari alif ismail