Monday, February 18, 2013

Nasi Kukus Ayam Berempah - oh lihatlah dunia....

Salam bertemu lagi semua....
salam kemanisan dari remy buat semua......dan juga salam yummy2 utk yg lapar tu......
kali nie remy nak yummy2 dgn semua kat satu lagi gerai tepi jalan yg cukup menarik perhatian remy dan kenkawan..... gerai biasa2 jer...tapi menu kat sini sedap...apa yg best!!!!
kat sini ada nasi kukus ayam berempah.... memang sedap....
 Dah byk kali remy ngan kenkawan mkn2 kat sini...cuma kali nie jer remy nak share dgn kenkawan semua.....
selalunya we all pi waktu lunch...kekadang nak tukar selera dari makan kat cafe kiteorg tu....... salah satu port selain assam pedas kedai pink kampung jijan yg femes kat area kuarters klia tu..... satu lagi lagi gerai inilah...tak jauh pun...sebelah kedai pink tu jugak..he3
memang speciality kedai nie adalah ayam goreng berempah dia..... dari jauh dah nampak ayam tu dok bertenggek melambai2 datang...he3.....lagi satu lai chee kang kat sini pun sedap jugak...kira kenalah   kemanisan lai chee khang dgn kepedasan nasi kukus ayam berempah tu.....
so enjoy the pic semua..... selamat menjamu selera.....

54 comments:

selipar putih said...

terliur bro tengok..heee

Empayar Utama said...

alamak teringat kat 'Simple' Jln Abdullah Tahir JB...

Etuza Ezawarna said...

baca entry blog hanif..patutpun dia terliur..dah lapar ni kepenatan BWalking tau! ..kenyang pula kat sini...)

Hanif Idrus said...

Yummm.Yummm

diana said...

Bahagian kepak tu yg best remy..

Remy hazza said...

selipar putih....
jom sekali mkn ngan remy bro.....

Remy hazza said...

empayar...
bro....jauh tu remy nak pi....tapi mana tahu satu hari nanti remy kesana...boleh juga mencuba....

Remy hazza said...

etuza....
alhamdulillah...kalau dah kenyang...blog remy nie penuh dgn makanan.....he3

Remy hazza said...

etuza....
alhamdulillah...kalau dah kenyang...blog remy nie penuh dgn makanan.....he3

Remy hazza said...

bro hanif....
ayam penyek vs ayam goreng berempah..... dua dua kenyang kan>...he3

Remy hazza said...

kak diana....
harus kak...kepak yg paling sedap...garing jer......feberet tu.....

Domu-kon said...

kat nilai ke nie? kena pergi terjah if kat Nilai..hehehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

sodapn ya remy.. mana nak cari ne kat cini

Leeza dayasari [santai leeza] said...

dush dush remy sbb upload gmbr makanan. haaaaa

Remy hazza said...

miz domu...
kat kampung jijan...sebelah kedai assam pedas yg femes tu.....

Remy hazza said...

dysha...
ala...kat sana takde ye..... sabar tau,,,nanti dtg sini...remy belanja....

Remy hazza said...

leeza... adusss...sakit ler.... mesti leeza tgh lapar tu....he3

Nadia Johari said...

pagi tadi mak baru beli..hehe..tapi bukan kedai remy ni la

Farah Waheda Wahid said...

aduyaiii...tiba2 pagi2 ni terasa lapar pulak...

deno said...

sedapnyaaa.... remy ni, suka buat deno terliur tau.. jelesT_T

C.T.K said...

amboiii..masing2 jadi model makanan ye..sje nk bg jeles ler tu...hhihi

Nastyna said...

owhh ayam berempah..ohhhhh ayam berempah, kami melambai dari jauh, bila nak terbang ke sini, ooohh ayam berempah.

My Life's Journey said...

Memang meyelerakan sungguh bang .. oh ayam berempah

^^eKaTiKaH^^ said...

pehh, sedapnya! ayam dye besar jugak :O

Diana Azis said...

Hamboih..sodap tu..terliur pagi2 nh..lapo..hehehehe

ELeEa said...

salam....
memang terbaik la pic sume
bikin perut lapo...
heheh

zana-norzana said...

bila ke blog Remy ni mesti jumpa pot baru untuk gi makan kat area Nilai ni... memang terbaiklah blog Remy ni..... selalu ke Asam Pedas tu tapi tak tau pula kat situ ada satu lagi gerai makan.......

Cheq Kaq said...

rosak diet aku masuk blog remy ni!bertuah punya budak!

ayut said...

makan!!!huhuhu...ayam grg berempah tu base on rempah yg digunakan...klu yg menjadi mmg sedap la.. ^^

Zaidalifah Hussin said...

REMY NI KAT MANA?

DULU BONDE DDK DESA MERPATI..JALAN JIJAN TU...

SELALU MAKAN AREA KUARTERS KLIA JUGA.. KADANG2 NAK TUKAR SELERA KENE JJCM HU HU HU

Mar Haini Abdul Rahim said...

hahah ayam tu dok bertenggek melambai2 datang. sabo jele.. pndai ayam tu :)

Remy hazza said...

nadia.... mesti sedap... sebab mak yg belikan...he3

Remy hazza said...

farah...
ala nasi ayam goreng jer tu.....

Remy hazza said...

deno...
ayam tu nampak best kan.....

Remy hazza said...

ctk...
he3..jadi model kedai tu...dapat discount...he3

Remy hazza said...

nastyna...
kat sana tak leh buat...rempah kan mahal.....he3

Remy hazza said...

umie...
kalau boleh selalu nak mkn..sebab sedap....

Remy hazza said...

ekatikah..
boleh tahan sainayam tu...penuh sepinggan.... puas mkn

Remy hazza said...

diana...
he3.... pagi2 dah lapor ye....

Remy hazza said...

eleea...
he3..salm kenal...kalu lapar...kena pi cari ayam berempah ler....

Remy hazza said...

kak zana..
try pi sebelah kedai assam pedas tu...boleh tahan ayam berempah dia..ngam ngan nasi kukus....

Remy hazza said...

cheqkaq..
takpe..herbalife sedia membantu.....

Remy hazza said...

ayut...
betul tu..cukup ramuan..memang sedap.....

Remy hazza said...

bonde..
nie gerai sebelas assam pedas...sekarang dah ramai mkn kat situ....

Remy hazza said...

cik mar...
dulu2 dok pandang jer.... sebab rajin pi mkn kat sebelah gerai tu..assam pedas yg best...tapi sekarang ayam nie memang dah tarik perhatoan...klambaian dia menjadi.....

LiNda said...

huhu...linda tak berapa minat sgt nasi lemak ayam berempah. Linda lg suka nasi lemak yg original , dibungkus dgn daun pisang..;)

Remy hazza said...

linda....
nie bukan nasi lemak...tapi nasi kukus..mkn dgn kari cair dan sambal pedas linda...

baby comel said...

terliur lagi tengok bila baca ntri ni, aduhh dahla 3 hari tak mkn nasi. lapar lapar

Remy hazza said...

baby comel.... he3... baby kan makn nestum jer.....

TiranaAduka said...

lapik daun pisang tu yg mahal dari segi persembhan nasi lemak

Remy hazza said...

bro tirana....
nie nasi kukus... sedap bau daun pisang tu.....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah menariknya makanan kat situ...:)

Remy hazza said...

MAMA...WASSSALAM...
memang sedap mama...

AYuNG said...

hi...area?

 

Template blog ilham dari alif ismail