Sunday, February 3, 2013

Pavillion - Ohsem CNY deco .......

Salam hujung minggu semua...... 
salam bertemu lagi...... buat apa hari nie???? jimba2 jugak ker? he3...
remy nie tak habis2 jimba..... jimba2 tu ibarat terapi setelah seminggu kat opis...bukan shopping pun..... tapi jenjalan sambil tgk2 manusia sekeliling yg pelbagai cerita...pelbagai ragam....
minggu lepas selepas hantar parent ..remy pi pavillion.... nak pi swatch shoppe..... dapat apa yg dicari...tapi apa yg remy nak share kat sini adalah...suasana kat pavillion tu...... merah dan bunga2 melata lata....... disana sini bergantungan tanglung yg beraneka jenis dan corak...... cantik2 semuanya....
boleh dikatakan disetiap sudut terserlah hiasan Chinese New Year di pavilion tu....mewah dan sememangnya pavillion antara yg paling kreatif dlm hiasan perayaan selain dari pada mid valley , Klcc dan juga sunway piramid yg remy selalu tengoh begitu gah dengan deco2 yg cantik......

so kalau hari nie remy jimba2 lagi....mesti ada yg remy snapkan nanti...he3.....tunggu kita tgk deco kat shopping complex yg lain pulak...sebabnya remy nak pi kenduri kawen kat bangsar...kira dah dekat dgn shopping complex ler.....he3.. itu pun kalau remy sempat.....he3 oklah...selamat berhujung minggu semua...... ingat...bukan remy nak terapkan semangat CNY...tapi nak berkongsi pic dan deco yg cukup menarik......
P/s... remy paling suka pic yg last nie...... ohsem sangat...view from the top.......

56 comments:

ishy77 said...

1st? hahah

*gedikk


simple but nice... smlm jengok ioi...biasa2 je..heee..selalu suka fest decoration dekat OU..mmg selalu tebabommm

Remy hazza said...

ishy77....
he3.....nice kan....pic yg last tu remy suka.....bertaburan tanglung...hari nie ingat nak tgk kat mid valley pulak......he3

misz_eyza said...

memang meriah kalau kita tgk deco hiasan utk setiap perayaan...semalm masa eyza lalu kat pekan cina kat alor setar nie dok tengok orang duk sibuk pasang tanglung di sepanjang laluan sungai.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

haaaaa... lama tak jejak ke sana.. ouch..

Ayie Abas said...

salam remy :)

deco CNY agak mudah sebab kalernya dah tetap...kaler merah...sampai bila2...hehe :D

ishy77 said...

hah, yg last tu mmg cun...cute...alaa...
pg OU pliss...hahah...

Empayar Utama said...

serba merah

Remy hazza said...

eyza...
jgn kat sana...kat kawasan perumahan remy pun dah bertukar wajah...tanglung sana sini.....

Remy hazza said...

leeza.... he3...kena pi sana ler...tapi pavillion selalu ohsem kan....

Remy hazza said...

ayie....
wassalm ayie...betul tu..... boleh recycle sampai bila bila.....he3...tukar cara hiasan jer.....

My Life's Journey said...

Eeeeee bestnya.. time g kl dulu ..umi tk sempt singgah cni ..ingin rasanya .. tpi sekarang ..entah biler pat gi ..uhuk2..bestnya bng remy jln2

Remy hazza said...

ishy77...
he3..... bila remy snap dari atas...nampak ada kelainan......

Remy hazza said...

Bro empayar....
itulah...merah di merata2...nampak sangat bersemangat......

Remy hazza said...

umie....
kalau kat kl nie...memang depa berlumba2 utk hiasan shopping complex...tarikan sebenarnya.....

3no gr33ny said...

memang meriah...seronok betul =)

baby comel said...

memang betul2 meriah tu =)

Hanif Idrus said...

Aku suka tgk bunga merah ni..nampak ceria

Nasz said...

wah...memang cantik tapi entah berapa ye kosnya? huhuhu.

From,

Nasz

www.mohdnaser.com

Wirda Amir said...

salam Remy...dimana2pun tgh meriah dgn hiasan CNY nih...

Aishah Jahirah said...

meriah betol...dah le merah...merah menyala tu...heheh time CNY je la nak tgk camni pun kan.

norh said...

meriah dan selalunya sale best2 ja time cny ni..

Mar Haini Abdul Rahim said...

mmg bes berjimba musim2 perayaan ni, mesti ade deco cntek2 kat mall2.. leh tumpang posing hihi :D

deno said...

wahhhhh... mmg sgt cantik! baru2 ni masa krismas pun mmg terbaek deco dia kan! :)

Diera Tekikushika said...

makin lama makin pandai dowang ni wat deco yek. meriah btol CNY =)

LiNda said...

Cantikk..tp kat piramid lg ohsem tau remy, ade taman,kolam n kapal besar ;-)

Cinta Misteri said...

dah nk dekat daaaa....sana sini gantung tanglong.

klau tk silap, antara shoping complex normaly ada pertandingan sesama mngmnt, mall deco terowsemmm

Remy hazza said...

3nogr33ny...
memang meriah...sana sini org bergambar......

Remy hazza said...

baby comel..
itulah.....hangat terasa bila masuk dlm pavillion tu....

Remy hazza said...

bro hanif.....
sama ngan remy...mcm dok kat kebun bunga.......

Remy hazza said...

nasz....
memng tinggi kos deco nie.... mau puluhan ribu...... kalau dh setiap sudut dihias cantik.....

Remy hazza said...

wirda...
wassalam...betul...tadi remy tgk kat mid valley...oklah...nanti remy kuakan dlm entry...

Remy hazza said...

aishah..... betul tu...
kalay raya kita...nampak hijau pulak......

Remy hazza said...

norh...
ye betul...time nie sale tak hingat...kalah masa raya.....

Remy hazza said...

cik mar....
remy nak posing malu...ambil pic deco ajela......he3

Remy hazza said...

deno....
ye...krismas haritu pun memang cantik.....

Remy hazza said...

diera...
untungnya negara kita...semua perayaan disambut......deco bertukar ganti.....

Remy hazza said...

linda....hu3....mesti cantik kan...... tadi remy tgk kat mid valley..... ok jugak...tapi tak ohsem cam pavillion

Remy hazza said...

cinta mysteri.....
rasanya begitu juga..... so far antara yg kuat mestilah pavillion. piramid.klcc ngan time square...shopping complex utama....

aNiss :):) said...

mmg cam nie laa kalau ada perayaan. hehe.

p/s : gambar last cantek :D

Remy hazza said...

aniss...
meriah kan....pic last tu diambil da
ri atas...nampak ohsem kan....

Nadia Johari said...

dah nak thun baru cina..bnyk tul perhaisannyer

syafiqakarim said...

tak ajak :(

Domu-kon said...

misz domu dah pergi..abr gemy baca x.. cam tilikian org cina mengikut tahun cina.. kalau misz domu..yg lahir tahun kuda.. ada ong..hehehe

Nastyna said...

this what I miss so much about Malaysia, always happening.

Remy hazza said...

nadia...
itulah...sana sini tanglung bergantungan....

Remy hazza said...

syafiqa...
he3...lambat kasi tau! he3

Remy hazza said...

mis domu...
yup.... tapi tahun nie tahun abg...tahun ular....

Remy hazza said...

nastyna...
meriah kalau kat mesia kan...... sana sini ada saja sambutan....

Cho Zila said...

pavilion memang best yerk.. ha.. ha.. akak tak nah sampai (kesian).. tapi akak tak sukaler deko CNY.. tak best.. kalau krismas suka...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...cantik2 la...:)

hana hadi said...

cantiknya..

Remy hazza said...

cho zila...
tak sampai lagi...kena pi ler...... rasa ke seronokan nya....

Remy hazza said...

mama/....
wassalam...memang cantik mama....

Remy hazza said...

hnahdy....

ohsem kan....

ayut said...

MMG MERIAH ABIS NI..MERAH JE MASUK MATA :D

Remy hazza said...

ayut... betul.... semangat bila melangkah masuk...

 

Template blog ilham dari alif ismail