Sunday, February 17, 2013

Segmen : Song in My Heart

Salam bertemu lagi kenkawan semua..... 
selamat berhujung minggu....
jom kita join segmen yg cukup menarik...segmen yg akan mengungkap kisah lama...segala kenangan dan juga luka ..... hu3... tapi tak boleh lah dikongsi.....
segmen nie diberinama

segmen anjuran Sally Noah Levine yg cukup menarik..... sesekali mengimbau kenangan lama ok jugakkan...... dan semestinya setiap org punya lagu feberet atau lagu yg terpahat dihati.....
Sally Noah Levine
begitu juga remy......byk lagu kenangan remy tapi ada satu lagu lama yg cukup remy terkuis dgn kata2...terasa dgn melodinya dan terhiba dgn alunannya.... antara lagu yg amat berkesan dijiwa.... apatah lagi ada rahsia disebaliknya.....  tapi itu kisah lama...... jgn dikenang dan jgn sekali dilupa...
pic google

tak caya jom dengar lagu jiwang remy nie......



lagu : kau dipaksa aku terpaksa
penyanyi : scan

kenapa dan mengapa? usah ditanya........ sebab antara liriknya tetap terpahat makna seribu erti..


"Kau dipaksa lupakan aku
Dengan rela kau menurut
Ku terpaksa lepaskan mu
Walau sayangku bertaut"


pullstop......! itu sudah cukup menceritakan segalanya......
pic google
jom join dan support segmen dari Sally Noah Levine nie....klick nama Sally Noah Levine tau!!!!. mana tahu...kisah2 lama dapat dikenang kembali....... kerana setiap lagu ada ceritanya...sama ada persamaan atau itu cuma satu kebetulan..
wassalam.....

p/s :- ini kenangan lama...... sekarang remy memang bahagia....






37 comments:

Mazelina Zaini said...

alaa sedihnya :'( Ninaa pon dari segmen yang sama

Pen Biru said...

aduh..aku terpaksa mendengar lagu ini..huhuhuu

xpela..sabo aje..kalau kita rasa crita kita sedy..ada lg org lain yg lebih sedeynye..pendek kate meh kite nangis sesame. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa

Remy hazza said...

mazelina.....
kisah lama dah tak sedih2 sekarang...tapi sayes...itu lagu yg cukup remy tersentuh sampai sekarang.....

Remy hazza said...

pen biru....
teringat kisah lama jugak ker???? he3...
betul...kita kenang jgn kita lupa pun jgn...sebab itu adalah perjalanan yg pernah kita lalui.....

Dunia Wilma said...

Sedihnya lagu tu...
Ada peluang Wilma nak join segmen nie...
Memang best kan ^_^ Lain dari yang lain...

Remy hazza said...

wilma...
betul...... lain dari yg lain....apa lagi....mesti ada koleksi lagu kenangan kan....

My Life's Journey said...

Waaa lgu pe tu bang? ?.umi tk dpt tgok video tu laa .. haaa jp g umi tekan balik..


Umi sokong kta bang remy.kadang2 sesetengah lagu menyentuh hati n mengenangkan kenangan lalu...huuu

Remy hazza said...

umie...
lagu zaman remaja...... he3......ala lagu biasa jer...... tapi mesti umie tak pernah dengar.....

deno said...

amboi... remy jiwang2 ye hujung minggu ni.. hihi2 ^^

Etuza Ezawarna said...

kadang2 layan lagu jiwang boleh juga hilangkan stress..seronok kalau dapat ramai kenalan maya

LiNda said...

jiwang ye remy ni..hehe :)

C.T.K said...

ct pon trpakse jugk...huhuhu..goodluck ye remy :)

Ayie Abas said...

segmen yg unik...ayie baru jumpa segmen mcm nih..:)

lagu scan tu memang kebabom masa tu...selalu keluar kat radio..sampai hafal lirik dia...hehe

Mar Haini Abdul Rahim said...

pehh lagu pilihan remy mmg sentap lahh hehe.. selamat bersegmen :)

*mar pn byk lagu peberet hihi

hazwan hairy said...

kretif lah bro remy..suka!!

Azhafizah Md Nor said...

alahaii sedih lak pulak..jangan sedih sedih ye ingat kenangan lama..bina kenangan manis pulak ye.

Nastyna said...

owh hooo... ok la kenangan lama boleh disimpan, dan dikenang kenang. Nak cuba ce la segmen ni tengok lagu apa lagi yg best hehe.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

saya bnyak lagu yg saya suka.. insyallah akan join

Remy hazza said...

deno...
sesekali....jiwang2 pun ok jugak......

Remy hazza said...

etuza...
betul bro...sesekali layan rock kapak...lagu2 zamn nie byk yg menusuk kalbu...membuai perasaan.....
insyaAllah ...kenalan bro akan bertambah nanti.....

Remy hazza said...

linda..... lagu kenangan dulu2.....masa muda belia.... sekrg dah senjakala..... tu yg teringat tu...he3

Domu-kon said...

ada masa nak join la..hehehe..rajin abg remy..

boleh rasa itu cinta terhalang..

Remy hazza said...

ctk...
terpaksa jugak ker???? boleh share lagu ngan remy ler...he3...mekasih tau!!!

Remy hazza said...

ayie....
lain dari yg lain....dlm segmen nie kita kembali kemasa silam..... tapi lagu scan tu...bila remy dengar sampai sekarang...mesti rasa sayu......

Remy hazza said...

cikmar...
kalau dulu2..memang sentap habis..... bila nampak jer sgmen nie..terus terbayang lagu nie.....he3
jom join jugak cik mar...nak dengar jugak lagu kenangan cik mar...

Remy hazza said...

hairy...
mekasih bro.... jom join... nak dgr lagu feberet hairy pulak....

Remy hazza said...

azhafizah...
he3...nie zamna dulu...skrg memang tgh bahagia....nak tahu kenapa..... tunggu lepas raya.....tunggu

Remy hazza said...

nastyna....
betul tu...tak boleng dibung...tak boleh dikenang...kena simpan rapi.....cer cerita...lagu feberet nastyna pulak....

Remy hazza said...

dysha...
byk ye.... pilih mana yg cukup berkesan dihati...mesti ada yg paling feberet...selamat join tau....

Remy hazza said...

miz domu....
join jgn tak join.... kalau dapat rasa itu cinta terhalang...maknanya...kena ler lagu nie kan...he3

baby comel said...

alahai lagu reto yg seringkali didengar. I luv retro :)
benda yang lepas jgn dikenang sgt abg remy, sesungguhnya yg terbaik menanti dihadapan. apa yg berlaku kita sama2 jadikan pengajaran.

Selamat bersegmen ye bang =)

Nor Aznida said...

wow..jiwang amat..

Remy hazza said...

baby comel.... he3... demi emotional mengikut segmen..... kalau boleh takmau kenang2 dah..... he3

Remy hazza said...

aznida....
he3.... jiwang karat dah abg remy nie....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...bestnya selamat bersegmen yer...;)

Sally Samsaiman said...

Hai ! Sally dtg check entry penyertaan...

Sally dah follow :)

Mia Liana said...

Salam.... Mia datang dari segmen yang sama

http://www.mialiana.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html

 

Template blog ilham dari alif ismail