Thursday, February 21, 2013

Jonny's Restaurant....- jom layan steamboat pulak....

Salam utk semua.... 
kita bersua lagi utk yummy2 pulak...... kali ne remy nak yummy2 steamboat pulak...... dah lama sangat tak mkn...... tu yg teringin tu.....Alang2 dah pi Jusco seremban 2 layan movie...terus remy yummy2 sekali...... sebab dah lama tak pi jonny's restaurant..
remy suka mkn kat sini..... sebab ada steamboat.... malah pilihan pun byk...rege boleh tahan ler..... tak ler mahal sangat....... masih ditahap mampu...... kalau yg dah bekerja la..........
so kalau pi remy mesti ambil set yg  B tu...senang dan cukup utk berdua....... tak byk dan tak kurang...tambahan menu semesti nasi...... perut melayu...mesti nak kena nasi jugak kan...he3.....
so hari tu remy ambik Chicken BBQ rice set.... so dapat ler chinese tea ngan ice cream......utk air remy selalu ambil Alor vera juice....
jadi remy dapat dua air...... manakala my laling setia dgn fresh orange dia ler.......he3.....oklah mkn kat sini...rasa pun maintain dan yg best service kat sini memuaskan..... cepat jer depa layan........tak perlu nak tunggu lama..... so far remy dah byk kali mkn kat sini...... kat jusco Seremban 2 dan juga kat Alamanda.
so ..jom mkn steamboat semua..... 
mkn mlm2 baru best!!!!

54 comments:

Nur Irdina said...

amboi sedapnyee... post bab makan ni yang tak tahan tengok. heheh ! nyam aiskrim tu hoho... leleh air liurku ini o.O !

xila dot said...

kite pon pasal mknn...puas hati...hohoo

LaLa mhdnor said...

dah lama x makan kat Johnnys ni, paling suka sos dia tu, memang terbaik =D

3no gr33ny said...

nasib la line internet lembab..tidaklah hamba kecur lihat gambar2 tu

izan mama mia said...

ooo..makan ngan laling kew..ehe tu jadi lebih sedap tuu..vamana harga kat ctu..ok ker ?...akak teringin gak nak p pekena..huhu

ishy77 said...

yummy2...ishy suka mkn set nasik die...sedap..ginger rice tu...nyum2...steamboat pun mmg stimm..hahaah

hana hadi said...

air alor vera tu sedap x? xpernah try lagi..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xtau la kat melaka ada ke tak.. sedapnya remy.. da lama xmkn steambot

deno said...

emmmm.... dah lama deno tak mkn steamboat

diana said...

steamboat memang best kalau layan malam2 la..lagi2 time sejuk2 tu..huhu..memang syok la..

LiNda said...

dah lame tak makan steambot. Suke sgttt. linda xpernah makn dekat johnnys ni, tp selalu makan steambot dekat restoran jom priok..

Ayie Abas said...

ayie suka ice cream tu...hehe

Nastyna said...

OMG ini my favourite. Especially sos dia tu, so refreshing.

Nadia Johari said...

wah mkn dgn laling die..hehe..ramai org ckp johny ni sedp..nad x try lagi

Kancil 8349 said...

dah lama ndak makan makanan jenis nie

mama maman aka yana said...

lama tak mkn steamboat.. menyelerakan la.. :)

Phat said...

lama x pekena johnys

Cho Zila said...

sedap gak johnnykan.. akak dah lama tak kesana.. kalau steamboat budak2 opis akak prefer flamming tu yang payah nak ke johnny.. husband lak tak suka steamboat.

Remy hazza said...

NUR IRDINA....
he3... ala makanan biasa jer..... tu....org lain mkn lagi sedap....

Remy hazza said...

xila...
tak ajak pun...jap lagi nak pi curi sikit lah.....he3

Remy hazza said...

lala....
ye betul...sos dia penyedap sup tu......

Remy hazza said...

3nogr33ny...
he3...takpe...tunggu siang sat lagi...lagi ohsem.......yummy2 ala france

Remy hazza said...

kak izan... ok lah rege kat situ..... plus sana sini.... dlm rm 50 utk 2 orang...... sebab set steamboat tu rege dia rm29.90... plus air dan tambah satu set meal.... tu yg extra sikit....

Remy hazza said...

ishy77...
oic... memang boleh tahan rasanya.... dan yg best...rasa dia maintain...sama jer kat mana2 cawangan.....

Remy hazza said...

hnahdy...
oklah air tu.... sejuk jer... rasa dia manis dan ada isi alor vera....

Remy hazza said...

dysha....
kalau kat melaka remy tak sure...tapi jonny's nie rasanya byk cawangan dia..... ala pi steamboat biasa pun ok.....ambik yg buffet...lagi puas makan....

Remy hazza said...

deno...
kena pi mkn steamboat ler mlm nie....

Remy hazza said...

kak diana....
betul kak... tambah hujan2...pergh...dia lah penyelamat.....

Remy hazza said...

linda...
linda dekat ngan sunway kan..try kat restaurant steamboat yuen..... pergh!!! sedap sangat..... try ayam madu dia tu....

Remy hazza said...

ayie....
ice kat mana2 pun ade...he3

Remy hazza said...

nastyna....
jom buat steamboat sendiri..... mesti boleh punya..... mesti jj suka...

Remy hazza said...

nad...
mungkin satu hari nanti... nad boleh try.....rasa oklah...

Remy hazza said...

kancil...
kancil buat aja dirumah..... sana lagi senang dpt fresh seafood kan.... murah2...

Remy hazza said...

mama maman...
mama buat ada kat rumah..... makan ramai2...lagi sedap....

Remy hazza said...

phat...
bro nanti bawak anak pi mkn sana..... mesti dia happy...

Hanif Idrus said...

Jom makan!!!!!

Remy hazza said...

cho zila....
flamming lagi best akak..... remy pun pernah try.....he3

Remy hazza said...

bro hanif....
jom bro......remy blanja ...bro bayar.....he3

Farisha Lyssa Farish said...

baru mkn steamboat kt johnny ni 2minggu lepas..boleh tahan..yg best, blh add kuah tomyam tu..kami add hampir 3x..hehe

Zaidalifah Hussin said...

SALAM...

BONDE PON SELALU MAKAN KAT SINI...
TP NAPE X PERNAH JUMPA REMY YE!

ALAMANDA & SEREMBAN 2...
STEAMBOAT DIA MMG POWER...
SUKA MAKAN RUMPAI LAUT YG HITAM TU..

Remy hazza said...

farisha....
wow!!! 3 kali tambah soup..memang menikmati tu.....he3

Remy hazza said...

wassalam bonde....
kita tak ditakdirkan berjumpa...he3
remu paling suka enoki mushroom...kalau kat steamboat thaiQ tu...remy saja sekilo.....he3

TiranaAduka said...

nak tunggu remy belanja .boleh bro.? Hehehe

Mar Haini Abdul Rahim said...

LAPOO.. tu je yg terlintas. hahah

Mieza Jhaa K said...

1st time mkn kt Joni sebulan lepas.. best jgk

Remy hazza said...

bro tirana....
boleh aja...... insyaAllah...mungkin satu hari nanti.....

Remy hazza said...

cak mar...
ala cian die.....

Remy hazza said...

mieza....
dah try ye... ok lah mkn kat situ.... kalau ramai2 meriah...

Cheq Kaq said...

steamboat?lame tak makan..selalu mkan yong tau fu kat pasar mlm kota warisan ni..sedap gak..mlm ni beli ek?hehe

Remy hazza said...

cheq kaq...
mcm tahu jer mlm nie nak mkn yong tau fu tu...memang sedap!!!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...memang sedap dpt makan steamboat kat restoren Johnny ni...:)

C.T.K said...

seumur hidup,prnah mkn skali je steamboat...haha..teringin lak nk mkn..mau cri la nti :D

Remy hazza said...

mam..
wassalam... memang best mama... rasa maintain jer....

Remy hazza said...

ctk...
semoga bertemu steamboat idaman.....

 

Template blog ilham dari alif ismail