Sunday, February 24, 2013

“BLOGLIST JJCM 2013”

Salam utk semua......
kita bersua lagi... salam hujung minggu.......
kali nie remy nak join segmen lagi...segmen yg  dianjurkan oleh salah seorg pren together gether dgn remy...... segmen nie diberi nama.....

segmen anjuran bonde...... mekasih bonde ... kerana ajak remy join segmen nie.......

http://kumahuitu.blogspot.com
so bertepatan dgn tema segmen  bonde..... remy nak suggest satu tempat istimewa...... sebab apa ...remy nie kaki jalan2 cari makan... kalau boleh setiap minggu nak rasa benda2 yg baru...... tapi kekadang still stick dgn kedai atau restaurant yg sama... sebab apa??? sebab menu dia sedap......


so salah satu yg remy nak sajes adalah restaurant untie aini's yg femes kat nilai tu....... sebab apa..masakan kat sini boleh tahan rasanya... sebelah siang semestinya menu kampung yg jadi pilihan...... tapi remy jarang pi siang....... ada sekali sekala.......
kalau menu maskaan kampung...memang terbaik.... sebab assam pedas, sambal sotong dan mask lemak kat sini boleh tahan rasanya.....pekat dan likat..... jom kita tgk pic makanan kat sini....



manakala kalau malam.... remy selalu pergi...sekurangnya sebulan sekali mesti pergi..... sebab remy suka laksa johor dia..... perfect presentation dan juga rasa....... selain tu... mee kari dan laksa penang pun sedap...... tak lupa juga tapai ice cream sebagai pencuci mulut......ada pelbagai pilihan... masakan kampung , dan juga masakan western.....


so kalau belum lagi ke sana..... boleh aje mencuba...... terletak kat jalan lama antara bandar nilai dan juga pekan salak...... dekat kawasan kampung..... tapi tepi jalan..... kalau tgk kereta byk tu.... memang comfirm lah......

lagi satu remy suka deco kat sini...aman dan tenteram...... sentuhan tradisi dan juga unsur2 bali...... memang menarik......
selamat menjamu selera semua......eh jgn lupa... nie segmen anjuran bonde .... kenkawan pun pun boleh join........ klik aje nama bonde tu.....all the best semua..... mana tahu...rakan2 ada tempat makan yg lagi ohsemmm...boleh jugak remy pi try nanti......

32 comments:

Nur Irdina said...

waa entri makanan lagi eheheh !! naseb baik dah makan hohoh !

Kila Lala said...

selamat bersegmen incik remy.....
aduhai gambar makanan itu.... terliur~ =.=

inche hlovate said...

owh kat nilai..takpe nti boleh pi try

*eh header baru kan

nini said...

pagi2 dah tengok entry makan...lapaq...=p

Remy hazza said...

nur irdina....
entry mkn2 dlm segmen.....he3...boleh camtu..... jom join segmen bonde nie....

Remy hazza said...

kila....
he3... nie segmen tau...bukan yummy2 punya entry......

Remy hazza said...

inche...
he3.... yes...kat nilai jln lama tu...femes kedai nie..... boleh pi try.....

Remy hazza said...

nini....
he3...sabar je kan.....
saje jer remy nie....

dhinai adnan said...

aku tak leh tahan tang kari kepala ikan tu....cair tekak...hihihi

blog-tips-kurus said...

saya lapar ni. huhu!

Remy hazza said...

dhinai....
he3...tghri nie bro kena pi kedai nasi kandar ler..... cari kari kepala ikan.....

Remy hazza said...

blog tip... he3....
sian dia... remy pun dah siap masak..... menu hari nie... sambal bilis... dgn pedal ayam goreng dgn buncis dan cauluflower.....

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

SEDAP NYA.. KALAU REMY YG CDANGKN CONFIRM SEDAP2 KAN

Wirda Amir said...

salam remy....

rajin remy dan melaparkan juga entry nih...hehe

sayapun kalau dah suka suatu tmpt mkn tu,mesti nak ulang berkunjung dan teringat2 akn kesedapannya....

Rahmad Mat said...

lapar semula selepas melihat makanan i2..

Remy hazza said...

dysha....
he3,,, itu selera masing2...maklumlah...byk tempat yg kita tak pi..kita ckp kat sini sedap...kat tempat lain mungkin lagi sedap....

Remy hazza said...

wirda...
wassalm sahabt..... remy tunaikan dan support bonde utk segmen nie......
lagipun remy kan suka Jalan2 cari makn nie....

Remy hazza said...

rahmad...
takpe...simpan lapar utk minum ptg nanti...he3

Ayie Abas said...

salam remy :)

cantik betul deco nyer...teringat suasana rumah kampung zaman kecik2 dulu...

Remy hazza said...

ayie....
wassalm ayie....
memang menarik restaurant nie... dari luar dia tertutup ala pintu masuk bali...... kat dlm memang cantik..... mkn atas pelantar kayu atau pun pondok khas....

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...selamat bersegmen yer...:)

Zainal said...

selamat bersegmen

http://www.araublogger.com/

Sally Yatiey said...

Lapar pulak tengok makanan tu ^_^
Goodluck :D

Remy hazza said...

mama...
wassalam mama...mekasih mama... jom join...tunjuk apa yg menarik kat area sana mama

Remy hazza said...

zainal...
mekasih....... jom join sekali....

Remy hazza said...

kak sally...
he3,...pic lama tu...godek balik utk sertai segmen nie.....

C.T.K said...

nak benci entri ni bleh? bnyk sgt gambar mkanannye ..eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..sje je nk bg jeles ae..uwaaaaa

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rajin join segmen :-)

Remy hazza said...

ctk...
benci ler... he3...nanti remy kuarkan makanan lagi.....

Remy hazza said...

kak waniey...
support bonde.... bonde ada ajak remy hari tu....

Zaidalifah Hussin said...

TQ...

SAPA NAK SERTA SEGMEN NI PON BOLEH
JOM KITA SHARE TEMPAT MAKAN YANG MENARIK KAT TEMPAT ANDA...

JOM SHARE KAT SINI :

http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/bloglist-jjcm-2013-by.html#links


REMY.. HEADER BARU MENARIK SEKALI..

TP COMMENT BGROUND HITAM TAK BOLEH DIBACA... KENE HIGHLIGHT BARU BOLEH BACA...

TAHNIAH CANTIK HEADER TU...

Remy hazza said...

bonde...
semoga semua success nanti.......
remy doakan..... dan janji dah remy tunaikan.....

 

Template blog ilham dari alif ismail