Tuesday, February 12, 2013

Sunway Piramid @ CNY deco - belayarlah.....

Salam semuanya... jom kita belayar......
nak belayar ke mana????

kemana mana saja..... kalau boleh biar sampai ke piramid......
choi aje remy nie.... nak belayar konon.......berangan aje la...... tapi sayes.... kita boleh belayar sempena chinese new year tahun nie kat piramid...... ini semua terpengaruh dgn linda..... so minggu lepas remy belayar dgn keta kesana..... he3
memang cantik deco  CNY kat Sunway piramid...... dah lama rasanya remy tak kesana.... maklumlah jln kesana memang menguji kesabaran...selalu saja sangkut2...... sakit kaki nak tekan pedal.... mana nak jenjalan lagi kat piramid yg sedabak tu......he3
sebuah bahtera lama yg tertera sunway piramid dilayarnya remy rasa cukup ohsem...apatah lagi disekeliling  bahtera ada deruan air dan taman yg cukup comel....dgn kolam buatan dipenuhi ikan2 yg berenang2... memang cantik.. padat dgn pengunjung yg sibuk bergambar kat atas bahtera tu...remy...? cukuplah memandang dari jauh........

ada kelainan kali nie di sunway piramid dan semestinya remy rasa yg terbaik...... dengan suasana ruang legar yg cukup dramatik...memang sesuai sangat........biarpun dah berakhir CNY..tetap remy nak share pic kat situ.....
enjoy the pic semua.........
nanti remy cerita pasal lain pula......

38 comments:

selipar putih said...

jadila kan...berdiri situ sambil berangn belayar..hehe

Remy hazza said...

selipar putih...
ye la tu..sampai nak roboh remy tgk bila naik ramai2....he3

CikLily Putih said...

cantik ek... dah macam real plak kapal tu...

anyway salam kenal

Ayie Abas said...

mengingatkan pd pelayaran laksamana cheng ho...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow menariknya...

Etuza Ezawarna said...

asalam,nak link blog list dengan Rammy ya..saya letak kat bloglist 2013. tahniah menjadi pilihan etuza

C.T.K said...

xprnh jejak pon kt situ..bnyk sungguh decoration ...cantik2 :D

3no gr33ny said...

meriahnya..kalah kapal di melaka

Nao Mei said...

cantik tempat nie...huhu

Nadia Johari said...

datang sunway x ckp..hoho

Nastyna said...

besaqqnya bahtera. jangan hanyut ok. hehhee

inche hlovate said...

betul2 belayar tak bahtera ni?? hihihi

Eraz Fadli said...

Tag Remy dalam GiveAway ni : http://www.erazfadli.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

Remy hazza said...

cik lily...
salam kenal jugak...comel kan bahtera tu....

Remy hazza said...

ayie...
betul tu.... gabungan layar kaler merah dan bahtera tu nampak dramatik sangat.....

Remy hazza said...

leeza....
memang nampak kelainan.....

Remy hazza said...

etuza....
thanks... etuza pun remy akan masukkan dlm bloglist.... lepas nie bertambah kunjungan remy ke sana....

Remy hazza said...

ctk....
remy pun dah lama tak pi...tapi bila free hari tu...gigih remy pi..sebab CNY.... jalan tak jem.....

Remy hazza said...

3nogr33ny....
inspirasi dari bahtera zaman dulu.... memang terbaik....

Kakzakie said...

Sana-sini semua merah Remy. Belayar kapal merah juga ke hihi...

Tempat kakak ni ular pun merah tau:)

Remy hazza said...

nao mei....
betul...meriah...

Remy hazza said...

nadia....
he3....ingat nad balik kampung.....

Remy hazza said...

nastyna....
dia tak hanyut kemana pun..... baekkk punya tersadai kat dalam tu....he3

Remy hazza said...

inche...
rasanya kalau kat sungai klang boleh......he3...

Remy hazza said...

eraz...
thanks.... nanti remy usahakan......

Remy hazza said...

kak zakie...
ular pun merah kak?... hu3...ular naik darah tu...he3

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

naik elok2 bahtera tu kang karam dilautan sepi pulak hahaha

Cho Zila said...

ni baru cantik dekonyer, akak suka... ala semalam ajak suami gi sini tak nak lak.. kot idak lehler anak2 akak posing

TiranaAduka said...

salam bro remy
Meriahnya,

miz ruha said...

ramainya yang nak gi belayar tu...
santik hiasannya...

Remy hazza said...

Waniey..... kalau karam di lautan sepi takpa.... nie hanyut dimuara kasih camner pulak....he3

Remy hazza said...

cho zila...
la ...abg akak tak tahu kut..... kalau tau...smlm remy post entry nie...kasi dia tgk......mesti laju jer dia pi sana....

Remy hazza said...

bro tirana...
memang meriah atas bahtera tu... sampai remy pun tak sanggup nak naik...takut roboh.....he3

Remy hazza said...

miz ruha...
zaman sekarang dah takde bahtera ..tu yg pakat2 dok belayar tu.....he3

ayut said...

sunway btk kapal plak..kreatif la nk mendeco org2x management kat shopping complex ni.... :))

Remy hazza said...

ayut...betul tu...depa kreatif tak hingat!

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...cantik la deko nyer...:)

Remy hazza said...

mama..
wassalam...memang terbaik... remy suka sangat tengok bahtera tu....

 

Template blog ilham dari alif ismail