Thursday, February 14, 2013

A Good day to Die Hard - best sesangat !!!!!

Salam kenkawan semua....
kita bertemu lagi....... korang dah tgk movie Die Hard terbaru....????
Oh rugi..... sebab hero remy walaupun dah senja..tetap ohsem..... memang tak dinafikan bruce willis walaupun dah tua... ia tetap cemerlang sebagai hero..... dari dulu lagi remy suka lakonan beliau.....so kali nie remy nak cerita sikit pasal movie terbaru  A Good day to Die Hard 
Kisah bermula apabila detektif Mc clane  ke russia utk bercuti dan menemui anak lelakinya John Mc Clane Jr. John merupakan seorg perisik CIA yg sedang melakukan undercover utk menyelamatkan seorang jenayah politik yuri yg amat dikehendaki oleh puak mafia. tetapi sewaktu perbicaraan berlakunya satu serangan oleh pihak mafia dan john telah melarikan yuri.

tanpa diduga Mc clane menyaksikan adengan letupan dan beliau tanpa sengaja telah menyebabkan misi john gagal dan john mula merangka plan B utk menyelamatkan keaadaan... berlaku adengan kejar menyejar yg cukup ganas..... diantara john yg berjaya membawa tahanan politik , pihak mafia dan juga mc clane...

akhirnya john dapat menyelamatkan diri bersama yuri dgn bantuan Mc clane. identiti sebenar john terbongkar dan barulah Mc Clane tahu bahawa anaknya seorang perisik CIA.. bagimanapun mereka telah diserang demi utk mendapatkan kunci dari yuri kepada fail sulit yg terletak di kota mati chernobyl.
bagaimana pun....mereka telah dikhianati oleh yuri dan anaknya... biarpun pada mulanya , penonton dapat rasanya yg anaknya yuri irina seorg yg cukup kejam kerana sanggup berkomplot utk mendapatkan bapanya demi wang....

tetapi penyudah cerita memang tak diduga..... siapa dalang sebenarnya ????? dan apakah wujud fail sulit seperti yg didakwa..... semuanya terjawab dihujung cerita......tapi apa yg boleh remy katakan... babak2 pertarungan, aksi kejar mengejar dan penutup di chernobyl memang mengagumkan.....

so far die hard memang tak menghampakan...... tengok lah yg dulu2...... cuma kali nie...byk konflik dalaman...antaranya hubungan bapa dan anak..... best sangat... baik korang pi tonton...... 
memang tak rugi....

selamat menonton.......

credit to google for the pic.....


40 comments:

Nadia Johari said...

dah lm x tgk wayg..huhuhu

Farah Waheda Wahid said...

macam nak kena masukkan dalam senarai harus tengok jer ni?

deno said...

mcm best! tp kat sini xde.... huhu

diana said...

filem kegemaran suami akak nih...

baby comel said...

tak sabar nk p tengok. tp xtau bila yg lapangnya. hehehe, tp mmg suka sgt dgn action muvie gini

Leeza dayasari [santai leeza] said...

YG SEBELUM NI LAGI OK... ASPEK AKSI MEMANG OK.. CUMA JALAN CERITA KURENG KUAT. BAGI PNDPT LEEZA. HEEEEEEE

Nastyna said...

remy dah tengok ker? I lap u la bruce huhuhu takper, ending nyer takkan ada yg die oppps.
Yg sebelum ni punya die hard, I suka yg jahat. boleh?

aReTikZ said...

Setuju dengan Leeza, jalan cerita sebenarnya tak kuat sangat.. tp.. kalau bab aksi.. memang kaboom.. pastu bnyk lawak lg.. haha..

Remy hazza said...

nadia...
dah lama ye.... nak kena pi tgk ler..... byk cerita baru yg best2....

Remy hazza said...

farah....
harus sesangat..... memang best aksi dlm cerita nie.....

Remy hazza said...

deno...
takpe...tgk online nanti..... tapi lambat sikit ler....

Remy hazza said...

kak diana...
huh... filem yg padat dgn aksi.... memang best....

Remy hazza said...

baby comel....
masih baru dipawagam... pasti ada ruang nanti.... memang filem aksi terbaik tahun nie....

Kakzakie said...

Kalau anak-anak kakak sukalah cerita adventure macam ini..

Remy hazza said...

leeza...
remy perasan jugak..... jln cerita kali nie kureng sikit dari yg lepas..... tapi rasanya ini bukan die hard5... tajuk pun dah lain sikit kan....

Remy hazza said...

nastyna...
suka yg jahat ye....kali yg jahat tu dah tua... tapi anak dia cun...... he3...jahat juga......

Remy hazza said...

aretik....
yup... sebab jln cerita biasa jer..... simple...tapi aksi memang kaboommmm!!!!

Remy hazza said...

kak zakie...
kalau kanak2...depa suka layan aksi ler... meletop sana .. langgar sana langgar sini..... memang aksi dlm nie cukup mengangumkan....

Cheq Kaq said...

pergi menonton dengan kawan remy yg suke tengok wayang tu ke?hehehe..cheqkaq dh lama tak g tengok wayang..last citer Ice Age 4

misz_eyza said...

remy...eyza dah kembali hehe...

tq so much remy utk [rezen yg sgt ohsem tue...cute dgn pic baby....

Remy hazza said...

cheq kaq....
tak...remy pi tgk dgn my laling..... kawan remy tu asyik pi berdating jer tiap2 hari..... org tgh asyik bercinta camtu lah...he3

Remy hazza said...

eyza....
wah...pengantin baru dah kembali dari honeymoon.....
tahniah.... nak tgk pic eyza.....he3

My Life's Journey said...

Eeeeeeee bestnya.oviemcm ni bru best tgok ..der aksi .waa

Ayie Abas said...

salam remy :)

ayie ada tgok filem sebelumnya..detektif Mc clane dgn anak perempuan nya...penuh aksi jgak filem tu.

Remy hazza said...

umie....
memang best..... tapi jln cerita kureng sikit dari dulu...

Remy hazza said...

ayie...
wassalam......
betul tu ayie...kali nie dia dgn anak lelaki pulak..... gabungan dua beranak yg mantap.... dua2 gagah...dua2 hero....

ayut said...

td ad gak bce review eca....best ea cite yer...ni bile la nk ke wyang tgk agk yer..hahaha

Hazmin said...

Dari dulu tengok die hard memang tidak menghampakan. Memang kena tengok ni. Macam best je jalan cerita.

Remy hazza said...

ayut....
cerita biasa jer...tapi aksi memang best.....padat..

Remy hazza said...

hazmin...
jln cerita biasa jer..... just nak save the world cam selalu...tapi aksi memang tarbaik.....

miz ruha said...

kalau cite aksi memang teruja tengok aksi... nanti nak tengok jugalah....

Remy hazza said...

miz ruha,..... kalau suka aksi...memang ini muvie pilihan terbaik.....

TiranaAduka said...

TA peminaT sbnarnya.hehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum remy....mama pun kurang sikit cite2 adventure mcm ni...:)

Remy hazza said...

bro tirana....
ramai yg suka dgn die hard...filem aksi yg mantap....

Remy hazza said...

mama..
wassalam....
ganas sikit mama...tapi enjoy tgk babak2 aksi....

Diana Azis said...

Cerita ni memang best kan Remy.. :)

Remy hazza said...

diana...
not bad...... remy tetap suka...... die hard memang tak pernah menghampakan....

C.T.K said...

klau omputeh, lg tua, lg mantop heronya...mesti best klau tgk kat wayg..bunyi bom2...tp kt cni xder wayg....uwaaaa

Remy hazza said...

ctk...betul2....tadi tgk hantu mak limah pun ok jugak....

 

Template blog ilham dari alif ismail