Friday, February 1, 2013

Muzium Alam semulajadi @ Putrajaya.....

Salam jumaat semua.....
hu3...lambat remy hapdet entry....... busy sesangat ...meeting pagi dan ptg.... memang tak sempat nak taip entry...bw remy pun dah tersangkut kembali...harap2 ok besok...remy nak kejar balik......so remy mintak maaf byk2 tau sahabat semua...... 
ingat tak remy ckp minggu nie ada event mega kat tempat remy...... sebenarnya majlis tu pospone ke minggu depan...majlis perasmian logo dan company baru....... memang busy tak hingat sebab remy salah seorg comittee yg bertanggung jawab.....byk VVip yg akan hadir dan semestinya kehadiran Tun Abdullah yg amat dinantikan....

itu kita update minggu depan ye...... sebab majlis tu belum berlangsung...tapi kali nie remy cerita pasal parent dtg hari tu...kisah jenjalan kat Musium alam semula jadi kat putrajaya tu.....hu3...sedih tgk tempat tu..... tak byk sangat yg boleh dilawati....kecil jer tempat nya..... 10 minit pun dah boleh jenjalan kat dlm tu.....

ini boleh remy katakan sebagai mini muzium jer...... bersesuaian dgn  rege ticket utk masuk..... rm2 jer... tapi remy rasa apa yg dipamerkan kat sini lebih kepada exhibition musium.... maksudnya bertema...... sebab dulu ada pameran buaya dan waktu remy pi tu lebih kepada pameran alam semuala jadi......so byk binatang2 yg diawet dipamerkan......

tempat tu pun sunyi sebab masa remy pi..... hanya remy dan family jer yg ada...lepas dah jenjalan jln setengah jam baru ada satu family masuk..... tu dlm 15 minit jer...pastu depa lagi cepat pulang dari remy sekeluarga.... mungkin tak byk benda yg boleh dilihat.....better pi muzium negara kan..... 3 jam pun tak habis nak jalan.....


so jom melawat muzium alam semuala jadi nie..... boleh ler....terletak kat are presint 15 tak silapnya...dekat dgn alamanda putrajaya dan juga maidin.....kita back to nature !!!!

P/s:-Sweet pulak bila tgk mak remy ngan abah remy main dam ular bersama...... cuba tgk buah dadu tu...... besaq tak hingat!

39 comments:

hazwan hairy said...

laa ada meh?xtau plak pasal ni..haha

Cakap Bisa said...

ohh.... semua haiwan palsu rupanya.. but nice.. hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...oh yer ke best juga ni...:)

~Beb~ said...

ha ah tak tahu pon kwujudan tmpt ni. hahahahha sweet ur parents

zafira othman said...

nak hilangkan bosan tu rasanya ok lah kan. moga2 ada peluang

Hanif Idrus said...

Mungkin tak der promosi ker

hana hadi said...

suka hana pergi tempat2 macam ni

Nadia Johari said...

xkn xde orng

deno said...

deno suka pergi tempat mcm ni.. lagi2 kalau org kurang.. senang nak explore.. hihik^^

Ayie Abas said...

salam remy :)

ayie lama sgt x pergi ke muzium...

Mar Haini Abdul Rahim said...

haha sempat lagi main dam ye.. hihi ce ajak rimau tu sure die kalahh hihik.. *romantik la mak ayh remy :D

Nastyna said...

romantik parents remy, menurun ke anaknya,

Aien Alien said...

baru tahu ada muzium kat sana. muzium negara memang best....puas la dengan tiket yang sangat murah.

#dengan dadu besar tapak tangan. macam mana la berpusing tu kan bila baling..hehe.

Dylla Abas said...

macam menarik je..nak kena pergi melawat jgk ni

p/s : amboi..mak remy tu mcm stress je main dam ular..sampai pegang kepala..huhu :p

Remy hazza said...

hairy....
kecil jer tempay nyer...... mungkin mini muzium...tapi cantik..... bangunannya....

Remy hazza said...

cakap bisa.....
haiwan betul...tapi dah diawetkan..... tapi tak byk sangat.....oklah...

Remy hazza said...

mama...
wassalam...ok lah...tak besar sangt tempatnya.....

Remy hazza said...

FM...remy dah tahu lama...sebab dulu tempat tu ada buat pameran batu2 dari angkasa...cuma tak sempat pi...... tapi itulah...kechil jer tempatnya.....kalau dtg jauh2...rugi jer...he3

Remy hazza said...

zafira...
ok jugak kalau nak bwk anak2...nak kenal binatang......

Remy hazza said...

bro hanif...
dah lama... cuma pameran terhad...tak byk...tu yg tak popular.....

Remy hazza said...

hnahdy....
remy pun...boleh blaja ilmu binatang...he3

Remy hazza said...

nadia....
sayes...time remy sampai dlm kul 2 ptg...sunyi jer..... padahal hari sabtu...dah nak balik baru nampak ada dua keluarga masuk.....

Remy hazza said...

deno...
betul3....remy setuju...takde org lagi best sebenarnya...puas berjalan....

Remy hazza said...

ayie....
wasslam...remy sebenarnya teringin nak pi musium negara...last masuk masa sekolah jer dulu....hu3...dah lama sangat..... tapi yg pameran hantu kat shah alam tu...sampai 3 kali remy pi....he3

Remy hazza said...

cik mar....
he3... mak ngan abah dah boring ler tu...tapi sebenarnya masa mak ngan abh main dam... kite org tgh buat jingsaw puzzle....he3 kat meja sebelah.....

Remy hazza said...

nastyna....
amin.... sayang mak ngan abah tu.....idola terbaik.....

Remy hazza said...

aien...
he3...akan remy pi muzium negara tu...wishlist dari dulu...... dadu tu tak hingat punya besar... tapi sebenarnya ringan jer....

Remy hazza said...

dylla...
mak remy stress sebab kena patah balik... sebenarnya...yg main abah remy...mak tukang kira......he3 bila dah patah balik( turun tangga) mula ler gelak2kan abah remy.....

ishy77 said...

binatang tu binatang betul2 eh? malam2 dia hidup tau... *night at muzium :p

ishy77 said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

ishy77...
he3..tertiba jer kan... betul jugak...sebab semuanya binatang betul.....

Wirda Amir said...

alala...sweet couple main dam..sama mcm mak ayah saya...

Remy hazza said...

wirda....
teringat masa dulu2..... sweet kan....

Cheq Kaq said...

Tak pernah tau pun kewujudan muzium ni tau...Hehehe

Remy hazza said...

cheq kaq...
ada..kat area maidin putrajaya tu..... kalau pi sana kat hujung sekali ada bagunan cantik...itulah dia....

ayut said...

mmg bsar dadu yer..hihihi...teringt muzium kat lenggong...lbh krg gitu kot..ad cite pasal sejarah dan info2x.. :)

Remy hazza said...

ayut..... puas nak baling...jauh pun nampak...he3....nie kiranya mini muzium.....

QasehnyaRania said...

in shaa ALLAH..ada masa boleh singgah n. presit 15 ye ;)

comot said...

terima kasih kerana berkunjung ke sini. Untuk setengah jam kalau tak baca panel yang disediakan mmglah..kalau baca panel dan ketahui info2 menarik insyaallah paling lama satu jam setengah berada di sini. Untuk maklumat lanjut mengenai Muzium ini bolehlah like page FB kami.

http://www.facebook.com/pages/MUZIUM-ALAM-SEMULAJADI/113054172054852?ref=hl

 

Template blog ilham dari alif ismail