Friday, February 15, 2013

Simply Penang - oklah !!!!

Kita bersua lagi.......
salam jumaat..... jom pi mkn......
salam utk semua...... salam dari kejauhan......jauh sangat ler tu.......
ok lah.. kali nie entry yummy2 pulak... masih kat sunway piramid lah ....... bukan kat penang road tu....
hari ...sampai2 jer...terus pi rotiboy....... alas perut dulu..... sebabnya remy tak lunch lagi...lepas tgk die hard terus ke sunway.......tapi lepas dah jenjalan kat situ...perut mintak diisi lagi...destinasi pilihan tak tahu.... pusing2 nampak pulak restaurant nie..... simply penang....
so remy trylah....... ambil menu laksa.....chee cheong fun dan juga chicken lobak platter.....
laksa ok...walaupun byk sikit bawang yg dia blend sekali...but rasa memang boleh tahan..... tapi chee cheong fun dia kureng sikit.... to much sauce sampai pahit rasanya.......
manakala chicken lobak platter oklah.....nice tapi tak berbaloi dgn regenya...... rasanya macam ciput jer..compare dgn price ...btw..presentation semuanya boleh dikatakan kureng...hu3..... tgk dalam menu book nampak nice sangat tapi bila sampai nampak tak serupa pong! he3....
ok lah kalau nak mkn kat sini...... masih boleh diterima...cuma satu jer.... change the menu card please..... dah lunyai sangat....... kalau nak senang... tampal jer kat dinding.....he3.....cuma remy suka deco kat sini... nampak relax dan cantik mata memandang...... lebih2 lagi sign board  penang road tu...ohsem.....
so selamat menjamu selera semua......
kita jumpa lagi nanti....

53 comments:

Farisha Lyssa Farish said...

tu dia..komen2 semua dah kluar..hehe..kadang2 menu nampak menarik, tpi bile smpai, mmg failed..

Mrs Velentine said...

makanan dia nampak sedap

Kila Lala said...

Ohoiiii....cheq tgh lapaq ade gambaq makanan plak T_T

Cikgu Ma said...

mujur dh lunch...so, x terliur sangat ^_^

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...makanan Penang yer sedapnya...:)

Cho Zila said...

awat kedai lawa tapi menu card tak comel yerk.. kena ambil perhatiankan..
kalau penang akak nak rasa mee udang...

Remy hazza said...

farisha....
itulah...kekadang org ckp okey...tapi bila time kita...hampeh pulak.....he3

Remy hazza said...

MV....
not bad....cuma tak kemas diatas pinggan......

Remy hazza said...

kila....
menu tghri nie......he3...jemput makan....

Remy hazza said...

cikgu ma....
he3...selamat mkn tghri tadi.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam mama... penang food memang takdinafikan sedap2..... kalau pi penang memang gemuk ler remy......he3

Remy hazza said...

cho zila....
itulah...menu kad dia dah mcm nak barai sangat....he3....tapi mee udang tu ...remy pulak yg terliur....he3

aQu Mad said...

lapar tengok gambar makanan tuh..

aQu Mad said...

lapar tengok gambar makanan tuh..

Cheq Kaq said...

jalan-jalan cari makan betol laa remy ni..hehe

Wirda Amir said...

salam jumaat remy...

jalan2 cari mkn takpe..jgn jln2 cari pasal...hehehe...nampak sedap je tu....

Remy hazza said...

chegkaq....
samapai ke penang road remy pi...he3

Remy hazza said...

wirda...
salam bertemu lagi...dah lama menghilang..... betul kata wirda.... jln2 cari mkn okey...jgn cari pasal...nahas nanti....

deno said...

emmmm.... bestnye.... nanti kalau ke sana bleh la cuba:)

Phat said...

remy berjaya buat perut phat lapo

Remy hazza said...

deno...
boleh aja......

Remy hazza said...

phat...
ala sian nyer bro...jom kita pi mkn laksa tu...he3

inche hlovate said...

sya tak makan laksa so tak terkilan hihi..

Azian Elias said...

Kat sunway lah ye remy...dah lama x kesana..nak.kena jengah n mkn kat situ tu nnt.

Nastyna said...

amboi hang Remy, sampai ke "penang" na. ci cong fan tu lama saya tak merasa, hmmmm.

Ayie Abas said...

kecur dah air liur..laksa penang mmg terkenal..

Ayie Abas said...
This comment has been removed by the author.
Zamani Abe said...

bestnye entri jln2 cari mkn

Norizan J said...

mabeles... NR dah tgk cite die hard tu.. memang die hard sungguh...huhu

Dunia Wilma said...

Lapar terus Wilma tengok makanan tu bah ^_^ Hehehe...

diana said...

Remy si penggemar laksa ..heheh..
orang suka laksa ni kalau retoran tu ada menu laksa,mesti dia oder laksa..heheh

Domu-kon said...

tak pernah cuba pun kat sana.. sebenr misz domu tak perasan tau..memang biasa lepas kelas kt sunway..misz domu makan roti boy..hehehe.. tapi seyes tak terlihat simple penang tu.. thanks kongsi yer..

apa pun..sometimes, we can't judge book by its cover..

and judge food by its "rasa"..

Etuza Ezawarna said...

hebat gambar, teruja nak ke sana...so dapat share juga pengalaman Remmy ni..
Ok thank's merelakan Blowalking etuza ke blog yang sangat banyak tu ..jujur nak kata Remmy memang mesra maya. teruskan usaha ..dah hampiri 4 angka pengikut..
hari awal pagi nak daftarkan anak ke sekolah aliran agama sekolah menengah baru di Keningau...nanti terjah kekawan lagi.

Wak Gelas™ said...

wak ingtkn remy betul2 pi penang tadiik..,ihikks

Remy hazza said...

iche....
camner tak mkn...laksa ler best!!!

Remy hazza said...

kak yan...
ye kak... oklah mkn kat situ..... rege tak tinggi sangat....

Remy hazza said...

nastyna....
sian nyer...tu ler...remy suruh pulang ke malaysia...dpt mkn puas2...

Remy hazza said...

ayie.....
betul ayie...remy laksa penang memang tak leh tinggal....

Remy hazza said...

zam.... boleh kalau nak tumpang makan sekali...he3

Remy hazza said...

norizan....
he3
memang die hard kan...... walaupun cerita dia biasa jer....

Remy hazza said...

wilma...
i'm sorry...jom pi makan....he3

Remy hazza said...

kak diana...
he3... kalau dah feberet..... kasi ler menu lain..laksa jugak dia nk mkn......

Remy hazza said...

miz domu.....
oic.... selalulah kesana... nie kat belakang lift dekat ice skating tu....
betul jugak mis domu...... kekadang taste individu pun berlainan.....

Remy hazza said...

etuza.
insyaAllah.... bro pun sama..... baik sangatt..... betul2 merendah diri..... remy happy dapat bertemu di alam maya..... semoga berpanjangan.....

busy ye bro...takpe...mana yg penting kena settlekan dulu.....

Remy hazza said...

wak gelas...
he3...tu poster dlm restaurant tu...... tertiba cam gambar pro kan...he3....

Aien Alien said...

haha. ingatkan abg remy betul2 g penang. sekali makan2 di Simply Penang daa...hehe. gambar yg ada Penang Road tu nampak macam betul2. hehe

TiranaAduka said...

gambr2 tu memang terbaik.

Remy hazza said...

aien... he3,,,,,
terasa cam pi peneng.... padahal walpaper restaurant tu jer....

Remy hazza said...

bro tirana....
remy pun suka...terus snap bila masuk restaurant tu....

Nadia Johari said...

deco kedi lawa

Remy hazza said...

nadia....
santai jer dlm tu...warna 2 sejuk.....

C.T.K said...

biase dh remy..indah kabar dr rupa makanannya...hihihi...xprnah lg pon lg jejak sne...bleh la try kt cni nti :D

Remy hazza said...

ctk...kekadang memang camtu...tgk rupa buruk...tapi sedap...bila tgk sedap...rasa mak ai...kelaut.....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail