Saturday, June 15, 2013

After earth - Tak puas rasanya......

Salam sabtu sahabat semua.....
kita bersua kembali...... hari2 yg berlalu....... semakin jauh kita tinggalkan.......dan sememangnya hari itu tak dapat diputar kembali......segalanya berlalu pergi..... cuma kenangan2 yg dicipta utk kita ingati sepanjang usia nanti.......begitu juga dgn kehidupan kita.... selangkah demi selangkah diatur utk diteruskan....
well..... let's move on... weekend nie buat apa semua....? kalau takde apa apa2.... jom tgk superman terbaru...... remy bsk baru nak pi tgk ...tapi sebelum tu...sapa2 yg ketinggalan cerita terbaru yg lain.... boleh juga pi menonton... salah satu nya...filem sains fiksyen terbaru dari hero gelap terbaik.... sapa lagi kalau Will Smith... tapi apa yg best kali nie.. dia bersama anak lelaki nya bergabung bersama utk sebuah filem yg cukup menarik After Earth..
Filem menarik tapi klimak kepuasan tak sampai..... rasanya jln cerita filem nie mcm kejab sangat.....pada remy kalau dikembangkan lagi...rasanya mesti lagi best.... apa apa pun... sinematografhy filem nie cukup cantik...... shoot2 yg mengangumkan......so let's kita story kisahnya...... ia nya tentang hubungan.... survival dan juga semangat yg tinggi.....disebuah planet baru penempatan manusia iaitu nova yg turut diancam oleh makluk yg dihantar alien utk membunuh manusia.
Kitai yg kehilangan kakak mula mencari arah...tetapi gagal menjadi kadet dan terperangkap dgn emosi dan juga hubungan dgn bapanya Raige seorg jeneral. bagaimanapun.... ibu kitai cuba memulihkan kembali hubungan kitai dan Raige sehingalah satu hari Kitai dibawa bersama utk latihan disebuah planet...
bagaimana pun...serangan ribut meteor menyebabkan kapal mereka terhempas disebuah planet dan cuma mereka berdua terselamat.....dan dlm masa yg sama juga pesawat tersebut membawa seekor makhluk alien yg terlepas . planet itu lah planet earth yg telah ditinggalkan.....cuma suasana dan kehidupan di earth sudah tidak sama lagi..... pertukaran cuaca... dan kehidupannya berlainan sama sekali......
Raige yg luka parah terpaksa melepaskan kitai utk mendapatkan alat signal bantuan kecemasan dibahagian lain pesawat yg terhempas.....bagaimana kitai nak melalui semua halangan itu...... semua nya terjawab dlm cerita nie..... penuh liku dan halangan dan bagaimana kitai dapat merintanginya.......Danger is real, fear is a choice !!!!
selamat menonton semua.....!

Thanks to google for all picture.

26 comments:

Amin A. R said...

takde masa lagi nak layan cerita ni...time ada masa nanti silap2 wayang ni pon dah tak tayang..hihihi

baguznet said...

Salam bro,

Sorry dah lama tak menjengah ke sini. Berbulan rasanya...

Wirda Amir said...

Salam remy...

anak beranak belakon tu..wajah mcm klon je...sama...seiras...

cik azLyzah⊙.☉ said...

lakonan adik bradik tueee

xila xotmy said...

tp ramai yg komen cite ni tak best hehe...pee mak jommmm

Bahrain Ramlan said...

movie nie mmg best.. jarang nampak will smitch berlakon..

baby comel said...

sorry jugak sbb lama xkesini. Xde masa la nak g tgk movie. cerita kat tv pun tak berapa senang sgt nak tengok. kerja kerja kerja. Nak buat lagu mana eh.
Apa2 pun selamat terhibur. enjoy your weekend ye abg remy =)

Nao Mei said...

Mesti best kan tengok citer cam nie....
cik akak memang suka layan citer yang pelik sebegini...jiwa kot...hahaha....
walaupun terkenal dengan jiwangan je..hahaha

Mila Ahmad said...

dah besar dah budaknya dulu kecik jerk time berlakon dgn jackie chan.

Mizz Aiza said...

muka seiras.. lakonan anak beranak..

Remy hazza said...

amin....
kita tgk man of steel aje la ptg nanti.....

Remy hazza said...

baguznet...
wassalam bro....
hai tu blog bro ada malware..terpaksa remy removed dari bloglist.......skrg dah ok ker?

Remy hazza said...

wirda...
itulah...anak beranak belakon......

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
bukan...anak ngan bapak...patutnya mak pun join sekali...lagi ohsem.....

Mieza Jhaa K said...

Bestnya citer ni..mmg minat will smith dgn anaknya..muka sebijik..

Remy hazza said...

xila....
itulah...tak puas rasanya...mcm cerita camtu jer...kalau dikembangkan...rasanya lagi best.....

Remy hazza said...

bahrain...
not bad..... last movie will smith rasanya men and black kut

Remy hazza said...

baby comel....
abg remy pun nk sorry jugak...bw memang terabai teruk dari lama......skrg pun bw ikut komentor ajer...bloglist kalau sempat jer....

Remy hazza said...

akak nao mei...
jiwang berseni namanya kak...... layan jer... paling remy suka tgk ular dlm cerita nie.... boleh terbang dan bersayap....

Remy hazza said...

mila...
betul tu... karate kid dah besar..... dah emcem mcm bapaknya....

Remy hazza said...

miz aiza....
anak beranak yg cukup berbakat......

Remy hazza said...

mieza...
sama kan kak..... anak nya pun berlakon best...... ada bakat mcm bapaknya.....

KY said...

akk memang suka tengok citer mcm ni, tapi tak berkesempatan lagi, nak kena cari dvd ni, nak tengok kat panggung? alahaiii...jauh sekalilah...

zulhilmi tempoyak said...

rating berapa..??

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...berlakon adik beradik rupa2nya yer mesti best cite ni...;)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...berlakon adik beradik rupa2nya yer mesti best cite ni...;)

 

Template blog ilham dari alif ismail