Saturday, June 8, 2013

Jenjalan menyusur Melaka penuh nostalgia....

Salam utk sahabat semua......
setelah sekian lamanya bw remy terabai lagi..... hu3......hari2 yg dilalui penuh liku2 kebusyan.... ada ker ayat tu?....btw.... terharu remy dgn support kenkawan semua...... pasal entry semalam ramai yg memberi feedback  dan simpati..... terima kasih sesangat..... byk yg keliru dgn cerita remy tu...... sebenarnya majlis kenduri tu diteruskan..tapi tiada pengantin sebab pertunangan dan majlis mereka diputuskan.... maksudnya... memang tak kawen langsung..... mungkin sebab takde jodoh.....
btw..... apa yg buat remy busy sesangat dlm dua tiga minggu nie...... entry nie salah satu darinya........sesi jimba2.....bersama adik2 remy sebelum mereka semua pulang ke indonesia......destinasinya ke Melaka Bandar bersejarah...... selama satu hari seawal pukul 8 pagi.... semuanya berkumpul kat Desa Palma iaitu kediaman student terbabit utk menaiki bas ke Melaka...tapi sebelum tu...we all breakfast ramai2 kat dataran nilai......
Destinasi pertama adalah ke melaka wonderland.....kiteorg pi mandi manda...tapi apa yg remy boleh ckp..... tempat nie tak ohsem...... kechik aje dan yg tak syioknya...... panas sangat...sampai boleh melecet tapak kaki....... tarak tahan hoo......kat situ pun kiteorg dlm 3 jam jer termasuk lunch kat situ....meal pun ala kadar jer...tapi rege bolah tahan........... memasing tak tahan kepanasan duduk lama2 kat situ.....maklumlah memasing seksi habis dgn seluar pendek......
lepas tu we all bertolak ke dataran pahlawan..... bebudak tu nak shopping kat sana...sebab bsknya ada dinner perpisahan. so sakan ler depa shopping...kebyakan membeli kasut dan baju....tapi ada yg dah beli awal2....... lepas tu kiteorg mula tour dikawasan sekitar sebelum ke jonker walk...tgk apa yg menarik kat situ.....
dah puas berjalan ...we all rehat2kan diri dgn menaiki sunset Cruise kat Melaka river tu..... ohsem...sebab remy pun baru first time sampai..... cuma menara taming sari tak dpt nak naik.... budget lari...maklumlah...rate utk student tu lain dari kita yg local nie...... so tgk dari bawah aje la......he3
selepas tu we all dinner ramai2 kat tepi sungai melaka tu...tapau KFC snack plate seorang sekotak...pergh...memasing senyum  jer...sebab kelaparan...........he3.. lepas tu we all  bergambar sikit sebelum pulang semula ke KLIA......tapi dlm perjalanan tu...semua layan movie dua Khalimah...... best cerita nie...penuh dgn pengajaran.........
sampai jumpa lagi semua..... lepas nie back to back kisah adik2 indon aje la.... boleh.....tunggu entry dinner dan kepulangan.....
wassalam semua...selamat berhujung minggu...... remy mlm karang nak balik kampung lagi........

35 comments:

Amin A. R said...

best nye jejalan ramai2....hihi.... hati2 balik kampong ye remy....

Wirda Amir said...

Salam remy...

Seronoknya..lebih seronok berada di dunia nyata dn kongsikan di dunia maya ini...

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik pon mule2 blur dengan entry remy tu...tapi now dah faham...hehehhe
wowwww..best nye berjimba reramaiiiii....

依之汉 said...

Melaka memang best! Nasib baik saya ada juga abang yang kerja kat sana. Tak perlulah habis duit menumpang di hotel mahal2.

Hanif Idrus said...

Satu jer masalah Melaka....jammed...

Mawardi Yunus said...

bestnya

Bahrain Ramlan said...

syonknya jalan2x ngan orang indonesia..melaka mmg best sesuai bawak jalan2x...

Etuza Ezawarna said...

seronok yer..ramai2..bab bergambar pun seronok ..banyak cerita dikongsi..

Etuza Ezawarna said...

kreatif gambar2 meriah..

Remy hazza said...

Amin...
Tq. . Nk blk taiping tau....

Remy hazza said...

Wirda ...
wassalam.... dunia nyata setiap hari berbeza..mana yg menarik, remy kongsi bersama

Remy hazza said...

Cik azlyzah. ...
Remy pun melalut masa nk taip tu...
Tapi bila ramai yg tk faham... remy clearkan....

Remy hazza said...

My words. ..
Melaka destinasi popular. .. byk tempat menarik....

Aishah Jahirah said...

blog saya lagi terabai....lama x BW..hihi....
wah jln2 dgn adik2 ke melaka tu...

Remy hazza said...

Bro hanif..
Tau takpe.... tapi jem kt kl lagi teruk kan

Remy hazza said...

Mawardi....
Memang best. ... rombongan cik kiah nama pun....

Remy hazza said...

Bahrain. ..
Betul tu. ... kalau mereka dgn kisah belanda... kita ada kisah portugis di melaka....

Remy hazza said...

Bro etuza....
Alhamdullilah. .. happy tgk adik2 tu semuanya. ...sakan ber gambar

Remy hazza said...

Bro etuza
....
Mekasih bro. ....

Remy hazza said...

Aisyah. ...
Memasing busy.... remy nie pun curi curi masa.... sebab byk yg kena settle sblm puasa....

Domu-kon said...

wahhh..bestnya jejalan..reramai lak tu..misz domu lama xp melaka..

Mieza Jhaa K said...

Teringin nak pergi MELAKA..

Mizz Aiza said...

seronoknya dapat berjalan2.. dah lama tak ke melaka..

3no gr33ny said...

melaka mmg best =)

||aLeaSaRa|| said...
This comment has been removed by the author.
Remy hazza said...

miss domu...
sama ngan remy...dah lama tak kesana..ada peluang tu yg remy ikut......

Remy hazza said...

mieza jhaa....
jom2...akak buat rombongan cik kiah......remy ikut jer....

Remy hazza said...

miss aiza...
sama ngan remy..... lama jugak tak kesana......

Remy hazza said...

3no gr33ny....
memang pun...byk tempat yg menarik...cuma terkilan...tak dpt naik menara taming sari..... hujung tahun nak pi lagi lah....

Aku Penghibur said...

melaka the best .. suka suasana n tempat2 di melaka

Sukma Haron said...

ke Melaka ker...? tak cakap pun....melaka memang jammed kalau time cuti........

Remy hazza said...

AP...
melaka memang menarik..... destinasi percutian yg best,,,byk tempay boleh dilawati...

Remy hazza said...

kak sukma....
he3.... remy pi hari khamis..... so tak jem sangat.....bukan hujung minggu......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...bestnya jenjalan kat Melaka..:)

Remy hazza said...

mama...
wassalam...memang best mama... terasa mcm pertama kali kesana......

 

Template blog ilham dari alif ismail