Monday, June 17, 2013

Johnny's Restaurant @ alamanda.......kita hirup sampai puas.....

assalamualaikum....
Kita bersua lagi sahabat semua......lega rasanya...event harinie dah berlalu...... penat sih!!! ada business Excellent Mou Signing Ceremony tadi.......siap luncheon Vip lagi......so baru skrg dapat taip entry.........so kali nie jom kita yummy2 kat satu tempat istimewa yg memang dari dulu feberet remy kalau nak mkn steamboat........ mana lagi kalau tak kat johnny's.... sedap mkn kat sini........ada pelbagai pilihan bahan2 steamboat utk dijadikan hidangan...
pilihan remy selalunya di alamanda ataupun di jusco S2.....kat sini rasa memang dari dulu tak berubah dan so far sama jer kat mana2 restaurant..... one of the restaurant yg punya standard recipe.......so maknanya rasa makanan adalah sama disetiap cawangan...macam kfc dan MC D tu...... sama jer kan.......
Selain daripada steamboat...ada juga pilihan hidangan ala Thai yg lain..... semuanya memikat hati..... remy suka pineapple fried rice yg served dgn tomyam soup tu..... sedap.... manakala my pren haritu ambil chicken rice with bbq sauce...... tetap sedap......
manakala utk drink... ambil saja chinese tea tu...... murah jer..... rm0.50 sen jer.... boleh mintak dua tiga gelas kalau tak cukup.......he3......manakala utk steamboat...ambil set for two pun dah ok.... murah sikit dari ambil yg individual.........pastu kalau ada budget lebih...baru ambil a la carte menu.....
so...jom mkn kat johnny's kenkawan semua...... kita hirup soup sampai kenyang... jgn sampai habis...kalau habis..... nanti dia refill lagi........selamat menjamu selera....
sampai jumpa lagi......
wassalam....


30 comments:

AiSyA LiEzA said...

^^v kat kel x de alamanda :P heheheh

依之汉 said...

Wahhh! Walaupun saya tinggal di Putrajaya tak pernah lagi pergi sini. Terima kasih sebab share. (y)

Azian Elias said...

dah lama sangat akak tak makan di sini.. mau dekat 8 tahun kot. heee..

Hanif Idrus said...

Dah lama tak mkn sana....yum..yumm

Sukma Haron said...

sedapnya....tak pernah lagi mencuba...

hazwan hairy said...

dh pnh kn kat situ..sedap sgt ok!!

Izzat Eshak said...

Lama tak pegi Johnnys =)

Remy hazza said...

aisya...
la txde ker...mai sini.... remy bawakkan......

Remy hazza said...

my word...
boleh pergi satu hari nanti.....not bad taste kat situ.....

Remy hazza said...

kak yan...lama tu....... remy pun kekadang jer...ada kawan ajak...ok jer.....

Remy hazza said...

bro hanif....
jom kita buat gathering kat sana......

Remy hazza said...

kak sukma...
lepas nie boleh ler...... kita mencuba.....

Remy hazza said...

hairy...
sedap kalau dapat menghirup......

Remy hazza said...

izzat...
kalau dah lama tak pi...kena pi try kut...kut2 ada menu baru.....

shameel Iskandar said...

salam remy.lama dah saya tak makan2 macam ni

Remy hazza said...

Shameel...
jom2...kita mkn bersama sama....

Wirda Amir said...

Salam remy...

Semua nye menyelerakan....

P/s singgah kejap dlm kesibukan...

Mizz Aiza said...

dah lama tak ke johnny's putrajaya.. dulu selalu pergi dengan officemate..

diana said...

tak pernah makan kat sini..memang 50 sen ke tea dia??

deno said...

Nyum2!! terliur betul deno!^^

cik azLyzah⊙.☉ said...

makan..makan..makan..Alhamdulillahhh...

Remy hazza said...

wirda...
remy pun sibuk kak.... mlm baru sempat bw.... tu pun tak semua.....

Remy hazza said...

mizz aiza...
lepas nie boleh ler pi......he3

Remy hazza said...

kak diana...
chinese tea kak..... tawar aje...tapi dia yg paling sesuai kalau mkn steamboat.....boleh potong rasa....

Remy hazza said...

deno...
kalau dekat boleh abg remy belanja....he3

Remy hazza said...

cik azlyzah....
he3.... sesekali jer mkn luar......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah sedapnya mama kalau pi restoren Johnny ni suka amik kuah sup tom yam sedap...:)

Remy hazza said...

mama
wassalam.... tomyam kat johnny's memang best...pedas tapi puas....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza suka makan johnny juga.... heeeee

Remy hazza said...

leeza...
sama ler...tapi tak leh selalu...mis budget nanti.....

 

Template blog ilham dari alif ismail