Sunday, June 23, 2013

Jom Mengorat Tokey Kolam....

Salam sahabat semua......
kita bersua lagi........selamat berhujung minggu........ so apa xtvt sahabat semua hari nie????? jenjalan..... hu3...bila tgk keadaan kat luar rumah...jerebu nampaknya makin teruk.......... so hati2 tau...remy pun dah sakit tekak skrg nie..... jgn lupa minum air byk2.........so kalau takde xtvt...... moh pi Floria kat putrajaya tu....... smlm remy pi waktu perasmiannya....... ohsem..... padat dan sendat putrajaya dgn tetamu....... nanti remy hapdetkan pasal Floria tu.......
So hari nie remy hapdetkan entry menarik smlm....... yg nie jer yg sempat...he3...padahal ada lagi entry lama yg belum nak publish........oklah...smlm remy terlibat dgn satu event company........pertandingan memancing...lokasinya kat Jugra Sport Fishing Banting........Best tempat tu.....cuma remy boleh sesat sampai dua jam baru jumpa...... hu3...... tak pernah pi..... menggagau ler jawabnya.......tapi akhirnya sampai juga.......
Ramai jugak yg join dan semestinya....ramai yg berjaya mendaratkan hasil pancing..... cuma pemenangnya utk 5 orang sahaja........ so juara jatuh kat abg fio yg pic ketiga tu.... dgn berat tangkapan ikan siakap 1.725 kg..... yg lain lain byk jugak dapat cuma tak seberat rezeki beliau...padahal...beliau cuma memancing di bwh 1 jam terakhir..... last minute sampai....org lain semua 3 jam.... mungkin tertulis rezeki dia.....campak jer pancing..... dpt pulak yg paling besar........ bertuah badan... tak cukup dgn piala... hadiah rm500 lagi.......
tapi apa yg best .... kalau kat litar kereta kita ada gadis litar...tapi kat smlm kami ada jantan kolam...... he3..... sana sini dgn payungnya....abg kudin nie memang suka menceriakan suasana..... apa apa pun...semua berpuas hati semalam........ lupa lak..... apa kaitan tajuk cerita nie..... he3.... dlm kiteorg dok memantau semua peserta...sambil2 tu dok melayan abg yg jaga kolam nie...... tak sangka pulak sebelum balik dia hadiahkan sorang seekor ikan siakap kat comittee.......pergh!!! mkn besar ler remy mlm tadi..... buat siakap 3 rasa......terima kasih bang.... tak sia sia kiteorg mengorat.......he3
lastly....tahniah buat semua yg berjaya...tahun depan kita together gether lagi.......enjoy!!!!!!
selamat hujung minggu semua.......

P/s:- nak pi kenduri kawen jab lagi , pastu nak jimba2 ke puchong dan seterusnya tgk World WarZ.... jom ikut remy !!!!

24 comments:

Amin A. R said...

hahaha nak ngorat jugak la camni..untung2 dapat ikan siakap jugak..hihihihi

Remy hazza said...

amin.....
he3...besar tokey tu kasi.... 1.6 kg.... sepinggan nak habiskan..... 4 org mkn smlm pun tak habis lagi.....

cik azLyzah⊙.☉ said...

1.4kg???besar tu...eiiii kenyang makannn...hehehee

AiSyA LiEzA said...

hehehhehe... kalau p rmai2 tu best la.. kalau sorang2..ngee! bosan gax tu smbil nak tunggu ikan.. ^^

Remy hazza said...

cik azlyzah...
itulah...4 org mkn pun tak habis semalam.......he3

Remy hazza said...

aisya..
kalau pi ramai2...memamg meriah..... pakat dok menjerit happy bila dpt ikan......pastu berlari2 pi kejar ikan.....

Mizz Aiza said...

bagus join aktiviti macam ni, sambil memancing ikan dapat memancing tauke kolam tu.. hihi.. aiza gurau je.. yang penting dapat mengisi masa lapang.. tengahari semalam aiza dah pergi floria putrajaya tu.. teringin nak pergi waktu malam pula lepas ni, mesti lagi cantikkan?

ayut said...

abg kudin tu ada rupa salleh yaacob cikit.hihihi....skrg jerebu ni bt aktiviti luar pon mcm tak best..bau asap jer..hihihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

WOW.. AKTVT MEMANCING...

ishy77 said...

Mcm best je tmpat mancing tuh?

Remy hazza said...

miz aiza....
saja2 jer layan abg tu... baik hati ler pulak...... he3...tadi remy pi lagi floria...singgah mana2 yg belum pi.....

Remy hazza said...

ayut...
betul tu...... susah kalau cuaca tak mengizinkan......
abg kudin tu memang kelakar.....

Remy hazza said...

leeza....
jom pi memancing.....

Remy hazza said...

ishy77...
cantik tempatnya.... pastu besar dan luas...... siap ada bumbung khas utk memancing...tak ler panas sangat.....

Nao Mei said...

Banyak betol plan ye dik..cik akak hujung minggu memang dok rumah je...:)

Remy hazza said...

akak nao mei...remy cuti seminggu sekali jer...... tu yg jimba2 tu.... tapi tadi kenduri tak pi... jerebu teruk sangat......

Kancil 8349 said...

ngorat ikannya...heheh

diana said...

bestnya..dapat duit lak tu..tak memang pun dapat ikan..

eh!!dok umah la Remy...cuaca tak elok nih..:P

Remy hazza said...

kancil...
betul tu..... remy ngorat ikannya.....

Remy hazza said...

kak diana...
he3.... itulah...kat sepang nie makin teruk cuacanya...dlm rumah pun dah berjerebu......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...meriah nyer ngorat dapat ikan besar la semuanya tu...:)

Wirda Amir said...

Org yg bertuah tu ada aura yg tersendiri...ikanpun berkenan pd beliau..hehe

Remy hazza said...

Mama.... Wassalam. ... tak sangka tokey tu pemurah.... kasi kt comittee sorang sekor....

Remy hazza said...

Wirda....
Memang bertuah yg menang tu..mm rezeki last minute

 

Template blog ilham dari alif ismail