Sunday, June 30, 2013

World War Z ...... remy berperang dgn perasaan ......

Salam hujung minggu semua......
kita bersua lagi...dan tentunya...kehangatan final piala malaysia semalam masih lagi terasa.... tahniah buat pasukan Kelantan yg dua tahun berturutan memenangi Piala Malaysia.....dan buat JDT team.... mungkin bukan rezeki nak bawak balik piala ke selatan....next year cuba lagi...so takde lah audi car for this season.....
well....kemana kenkawan semua hari nie????? jimba2 jugak ker..... mcm remy... every sunday is jimba day.........movie day and yummy day...... kalau takde salah satu..... maka terharunya hujung minggu remy kan......he3
so kalau yg ada masa.... jom tgk cerita World War Z... hebat tajuknya...tapi isi jln cerita cukup upsad sikit....
camner tu..... ada kekaburan dipermulaan dan juga pengakhiran cerita...cuma remy nak salute sebab filem nie cukup ohsem special effectnya......memang menarik.....
kisah bermula bagaimana lane(brad pitt ) dalam perjalanan bersama keluarganya terperangkap dlm kesesakan lalu lintas akibat dari serangan zombi.....pada waktu itu...... sebahagian manusia telah diserang dgn zombi dan mula menyerang setiap manusia yg dijumpai......
lane berjaya membawa keluarganya keluar dari serangan terbabit sehinggalah menumpang disebuah apartment.....sebelum diselamatkan menjelang subuh diatas bumbung apartment tersebut....lane dan keluarganya dibawa kesebuah kapal tentera  ditengah lautan......Lane yg merupakan pakar perisik diminta membantu seorg saintis muda yg ingin mengkaji kewujudan virus zombi terbabit......
bagaimana pun saintis tersebut terbunuh dalam serangan zombi disebuah pengkalan tentera..........ini menyebabkan lane mula mengkaji kehidupan zombi terbabit dan membawanya ke pusat reserch utk mencari penawarnya sendiri.......
adakah  lane berjaya..tu kena tgk sendiri...apakah penawar yg berjaya lane jadikan utk menyelamatkan seluruh manusia.....tapi percayalah....ending dia mcm kureng jer.....sebab sepanjang movie ditayangkan...... tak jelas bagaimana virus zombi tu boleh wujud.......
so selamat menonton semua......boleh ler layan filem nie...layan aksi kejar mengejar tu..... cuma ada provokasi dlm filem nie..... bagaimana negara israel diexplotasi dan kononnya begitu genius utk masyarakat luar.......itu yg buat remy paling tak suka..........
Thanks Google for the pic

p/s:- kita layan jer white house down ptg nie .... kut2 lagi best !!!!!


38 comments:

Wirda Amir said...

selamat berhujung minggu remy...

hehehehe..gelihati bila remy tulis perkataan hari minggu yg terharu tu..hehehe

enjoy the movie ye remy...

Remy hazza said...

wirda....
salam kak......he3.... ibarat tak lengkap hujung minggu remy....tapi bukan remy fanatik kak...cuma memang hujung minggu remy akan kuar jenjalan...... tgk movie atau mkn2.... sebab rest day pun seminggu sekali jer.... mana yg sempat jer....

mekasih kak....

Amin A. R said...

White house down adalah best! Hehehe... Saya baru tengok semalam :D

Aku Penghibur said...

assalamualaikum remy acik setuju dengan remy cerita ini ada mengecewakan sikit, tapi effect dia memang gempak

Tetamu Istimewa said...

Saya pun dah tonton cerita ni. Dari satu sudut ada penghinaan yang cuba ditonjolkan. Zombi tu akan menyerang apabila terkesan dengan gerakan ataupun bunyi. Cuba perhatikan apabila perempuan yang bertudung itu memegang mikrofon dan apa yang terjadi...(apa maksudnya ni)

ayut said...

nk tgk man of steel pon tak kesampaian lg ni..hihihi

Domu-kon said...

sakan nampak abg remy nie..hehehhe... misz domu lama giler tak tgok wyg... xd kesemptan..

Nao Mei said...

wah berjimba dengan movie ya dik..hihi....
cik akak tak tengok lagi citer niee....malam nie..agak0agak kena beli kat astro fristlah jawabnya..hahaha

Remy hazza said...

Amin. ...
Not bad white house down tu.... nanti remy review.....he3

Remy hazza said...

Ap...
Wassalam achik.... tq...memang ada kureng sikit2. ...tapi oklah sebab ohsem effectnya...

Remy hazza said...

Tetamu istimewa. ..itu yg remy perkataan..... nampak sangat unsur2 provokasi dan gambaran yg Israel tu baik dimata dunia.... slm erti kemanusiaan

Remy hazza said...

Ayut...yg tu memang disarankan..... best dan lain dari superman yg sebelum nie

Remy hazza said...

Miss domu.....
He3. ... nanti bulan ramadhan kena stop semua xtvt nie......dah tak sesuai. ....

Remy hazza said...

Akak naomei....
Remy dan movie.... itu lah saja hobinya...... nk tgk kt rumah.... asyik tk sempat jer.....

Mizz Aiza said...

seronoknya remy berjimba di hujung minggu.. aiza memang dah lama tak tengok movie ni.. weekend je mesti bersama family..

Remy hazza said...

mizz aiza.....
itu lebih afdal...remy nak bersama family jauh......tu yg berjalan jer...... maklumlah....remy cuma cuti hari ahad jer....

||aLeaSaRa|| said...

tqvm for this review remy.alah kak lea tak minatlah filem ni.sebab omputeh dah macam ketandusan idea kot..kejap zombie..kejap kemusnahan dunia sebab bencana alamlah...serangan alienlah hukhuk...

KY Atie said...

akk memang berminat dengan cerita aksi, tapi tak berpeluang nak tengok, kena tunggu keluar dvd dulu baru boh hahaaa...

bukan piala malaysia ye sayang, piala FA baru heeee

Mila Ahmad said...

hai terperanjat tengok cete tu.

Hanif Idrus said...

Tu ayang aku malas nak tgk cerita ending blur ini..iskk..

Kancil 8349 said...

Kancil dah tengok...memang seronok dan best ceritanya...hehehe

cik azLyzah⊙.☉ said...

cik pon dah tonton ne...best jugakkkk..

Remy hazza said...

Sis aleasara. ..
Itulah... kekadang over sikit cerita2 0mputih nie...special effects melampau sampai tk terjangkau fikiran kita....

Remy hazza said...

Ky atie...remy pun suka filem aksi...tapi jln cerita kena menarik..... lagi best tgk. ...

Piala fa ye kak....tersalah kasi piala la pulak remy nie.....nampak sangat tk fanatik....tapi final layan jugak. ..he3

Remy hazza said...

Mila...
Itulah.... tak sangka ada unsur2 propaganda...

Remy hazza said...

Bro hanif....
Kena bwk ayang tgk cerita lain ler....

Remy hazza said...

Kancil.....
Boleh tahan..cuma ada kekurangan dari penceRitaan

Remy hazza said...

Cik azlyzah. ..
Jom layan white house down pulak......

diana said...

filem ni akak tak rasa nak tengok..sebab hero dia kot..hahah

Remy hazza said...

kak diana....
tak minat brad pitt ye......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mesti bestkan heronya pun best...:)

Remy hazza said...

mama..
wassalam.... sapa yg minat brad pitt...pasti tidak ketinggalan...... dlm nie dia jadi bapa penyanyang...

Ayie Abas said...

assalamualaikum..remy :)

ayie suka tgok poster dia jer..hehe

ada juga ayie baca review filem ni ada terkait dgn tembok israel...

klu x salah ayie filem ini asalnya dari komik..

ishy77 said...

berperang dengan perasaan perasan hensem kan remy? kahkahkah..

Empayar Utama said...

JDT belum ada rezeki.

Nampak huruf Z tu teringat saya ada deraf tutorial pasal z-index. Nanti senang saya kongsikan.

Cerita ni lebih kurang juga dengan cerita yang Will Smith berlakon dulu ntah tajuk apa ntah. Tapi lebih kurangle...

Remy hazza said...

ayie...wassalam...
filem nie ada propaganda kat israel tu..... tak sangka adaptasi dari komik..... cuma jln cerita dia kabur sangat...tak lengkap....

Remy hazza said...

ashy77....
he3... kehenseman dah lama meninggalkan remy....tak wujud pun.....

Remy hazza said...

empayar...JDT akan bangkit nanti...insyaAllah..... rezeki dari Allah kan.... pasal filem nie.... effect best cuma jln cerita dia kureng sikit.....

 

Template blog ilham dari alif ismail