Tuesday, June 18, 2013

Nyonya and the gangs !!!! aksi kucing fengshui amy mastura cukup ohsem...!

Salam bertemu lagi sahabat semua.....
moh kita hapdet entry...maklumlah...busy jer remy sekarang nie.......sebab dah nak masuk bulan puasa......so semua sampling dan event kena settlekan dulu.....tu yg tiap2 minggu ada jer event yg berlaku.......btw... jgn dok dengar remy membebel.... kita layan entry nie dulu....
Akhirnya..... Teater Nyonya and the gangs remy tonton juga..... masih ada lagi show kat istana budaya tu.......dan kalau sapa 2 yg pi tgk 19 dan 20  june nanti..... ada special show sebab anuar zain pun turut berlakon sama...... hu3.... awat ler depa tak habaq awal2... kalau tak...remy pi tgk masa tu la..... ciss.....
apa yg boleh remy katakan...... Naskah teater nie cukup berat..... penuh dgn dialog dan apa yg paling penting......slang percakapan indonesia tu cukup pekat...... kena dengar betul2 nahu nya.....tapi jln cerita dia senang jer..... kisah tuan yg berniaga barang antik dtg kerumah nyonya yg suaminya terlantar di rumah sakit kerana kanker lidah utk membeli barangan antik...sekali gus menawan hatinya...... nyonya lakonan mardiana alwi cukup mantap....dengan ekornya...... dengan ekornya......
manakala.... 3 peronakan iaitu anggun, beautiful dan cantik mulai mengganggu nyonya utk mendapatkan hartanya datuk mereka....... lakonan ketiganya amy mastura , fara fauzana dan misha omar cukup menghiburkan... terutamanya amy mastura...... memang kelakar habis..... tabik spring utk nya..... ada satu part dia jadi kucing feng shui.... itu memang pecah perut kiteorg ketawa.....menjadi pulak tu..... elok jer dia duduk atas meja tu....
fara tetap best...tapi misha sedikit down sebab2 kesihatan..... memula ok jer..... tapi bila ke penghujung..... nampak sangat dah tak bermaya...... kasihan pulak tgk...tapi nak buat camner... show must go on.....kan....kemunculan rozita cik wan digantikan dgn kiah propa..... pergh!!! lagi ler gamat... org lain sibuk dgn bahasa indonesia..... dia pulak dgn lorat perak pekatnya..... camner kiah propa yg selalu kita dengar...camtu lah dia dlm cerita nie.... jadi isteri tuan yg sibuk mencari laki yg hilang.....
kemunculan watak2 inilah yg menggamatkan teater nie..... byk aksi bersahaja yg diadun dgn situasi skrg berjaya .... aksi shuffle misha omar yg cukup kelakar....amy dgn psy nya..... dan jgn lupa juga.... spontan latah amy memang best.... ada saja yg keluar dari mulutnya..... kekadang remy nampak... ada dialog yg bukan dihafal.... ia keluar semula jadi... mcm part gelang amy yg asyik jatuh tu... last2 letak kat kaki...... he3
kemunculan the gangs sekadar membantu.... ialah 2 in 1 teater..... mungkin nak nampak hiburan sikit.....oklah... tapi kalau tak ada pun.... tetater nyonya ada kelas tersendiri..... cuma kalau teater Nyonya ditambah dgn unsur musical sikit rasanya ia lebih ohsem......sebab pentas hambar tanpa penari dan musik......mungkin sebab remy selalu pi tgk teater musical kan...... btw..... ia tetap memikat hati......
so sapa2 yg ada masa... boleh pi nonton teater nyonya and the gangs.....masih byk lagi seat yg kosong rasanya.... sebab semalam pun tak beberapa penuh.......mungkin sebab ia bukan musical.....sebab khalayak yg menonton teater nie kekadang memilih utk berhibur.....
selamat menonton semua.......

27 comments:

CikLily Putih said...

ramai yanG kata teater ni best, ni yanG tak saba pi tenGok ni

Farah Waheda Wahid said...

mesti penuh time Anuar Zain ada...

diana said...

CER DEPA HABAQ KATA ADA anuar zain kompem seat penuh..heheh

deno said...

pernah baca pasal ni di surat khabar :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

kalau ade kat sabah dah lameee cik pogi...huhuhu

Wirda Amir said...

Teater rupanya...

Minat juga dgn amy mastura tu....

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, salam ziarah. Moga perkongsian di blog ini memberi manfaat kepada pembaca.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

huuuu.... bestnyer....

Remy hazza said...

cik lily,,,
memang terhibur dgn aksi amy mastura
dlm tu..... selambe jer.....

Remy hazza said...

Farah...
itulah.... remy jugak yg tak sempat....

Remy hazza said...

kak diana....
harus..... walaupun anuar zain cuma keluar 5 minit jer.....he3

Remy hazza said...

deno...
yup....menarik jugak teater nie.....

Remy hazza said...

cik azlyzah....
nak buat show kat sana tu yg susah.....he3

Remy hazza said...

wirda...
amy cukup menghiburkan... aksi kucing tu memang remy tak boleh lupa.....

Remy hazza said...

tetamu istimewa....
terima kasih tetamu blog remy nie... kita kongsi mana yg elok utk semua....

Remy hazza said...

Leeza....
jom2...kata minat anuar zain...... masih sempat lagi nie.....

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

pandailah dorang jemput anuar time2 orang tak sangka pun dia akan ada..

Kancil 8349 said...

menariknya...Kancil baca dan bayangkan je...kan elok kalau dapat datang dan tengok sendiri...

Remy hazza said...

bunda...
wassalam....
itulah...... terlepas remy nak tgk sebab dah pi tgk awal2....

Remy hazza said...

kancil....
sebab jauh kancil...kalau dekat mesti kancil dah sampai.....

Sukma Haron said...

sure best...dah lama tak tengok teater....

Remy hazza said...

kak sukma....
not bad.....ada bhgian yg cukup kelakar.....

Mizz Aiza said...

wah.. abang anuar zain pun ada ya.. suka3..

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...yer la mesti bestkan cite nyer...:)

Remy hazza said...

mizz aiza...
time remy pi dia takde... so sad.....

Remy hazza said...

mama
wassalam..... memang mencuit hati bila tgk kiah ngan amy mastura berlakon....

Lewis N. Clark said...

Akhirnya..... Teater Nyonya and the gangs remy tonton juga..... masih ada lagi show kat istana budaya tu. feng shui master

 

Template blog ilham dari alif ismail