Tuesday, June 11, 2013

Fast And Furious 6 - All Road Lead to this.......

salam bertemu lagi sahabat semua........

lambat sikit remy hapdet...... busy pulak hari nie dgn tugasan seharian..... pecah kepala sikit nak propose menu utk japanese Airlines.... bukak internet dok google menu jepun jer.... tu yg muka dah mcm bento ptg2 nie..... btw.... jom kita tgk wayang...kasi reda itu kekusutan.......
Remy rasa dah ramai yg tgk movie nie.... remy pun dah lama tgk cuma baru berkesempatan nak review sikit.....movie kali nie yg remy nak cerita adalah..... Fast and Furious 6.... All road lead to this .... dan semestinya semua jln2 cerita terdahulu tersemat indah dlm sequel kali nie...... for remy.... sequel kali nie cukup mantap....... kesinambungan dari edisi terdahulu diadun  selengkapnya menjadikan ia satu cerita yg cukup ohsem.....
buat pertama kalinya..... bukan sahaja aksi perlumbaan kereta menjadi taruhan...... malah aksi2 pertarungan dan jugak lagak nyeri  dipersembahkan dengan menarik sekali.....memang best....malah pembukaan cerita sahaja...... flashback filem2 terdahulu memang menarik.......dan yg best.... semua watak setia bergabung...walaupun ada yg dah nampak dimamah usia......
kisah bermula bagaimana Luke hobbs meminta Torento dan teamnya membantunya demi misi mendapatkan kembali cip yg telah dicuri..... keengganan torento mula goyah apabila luke memberinya sekeping gambar Letty.... kemunculan letty mula menjadi tanda tanya....kerana letty telah terbunuh sebelum ini.....
Torento mula mengumpul seluruh pasukannya.......dan misi mula dijalankan...... bagaimana dan siapa Letty yg sebenarnya yg tu korang kena tgk sendiri......dapatkan cinta yg hilang kembali bertaut dan siapakah yg perlu berkorban dan kehilangan.....semuanya terungkai dipenghujung cerita.....

Cuma ada juga yg tak logik dipenghujungnya...... tak tahu pulak kat airport mana yg landasannya cukup panjang......berkilo2 jauhnya......he3..... tapi remy puas....... a perfect sequel...... gabungan aksi dan perlumbaan yg dan jln cerita yg cukup best!!!!
jom menonton semua......

thanks to google for the pic......

37 comments:

AiSyA LiEzA said...

dh 6?? kalau x tgk y 1.. leh fhm ke y 6?? ^^

Kancil 8349 said...

menariknya...ndak sabar mahu menonton...tengok iklan dia pun dah geram..tapi kena ambil masa yang sesuai..dah mula sekolah nie sibuk sedikit

Azian Elias said...

bila tengok Remy buat N3 ni macam teringin lak akak nak nonton layar putih ni.. dah lama tak ke panggung.

Aku Penghibur said...

serius seronok,,, acik folow dari dulu sampai skrng

Wirda Amir said...

Salam remy...

Dah siri ke 6 ye...

Tunggu keluar dcd br tgk...sy tk pernah masuk pawagam...

Wirda Amir said...

*dvd (asyik silap je guna tuch skrin nih..)hehe

Aishah Jahirah said...

Ari tu g tgk wayang cite lain...hihii

Mizz Aiza said...

aiza tak pernah ikut movie ni.. hehe..

Amin A. R said...

hahahah betul tu..bab airport tu memang agak kelakar sikit...punya la panjang runway dia daripada touchdown sampai nak take off balik tu kan....

Remy hazza said...

aisya...
rasanya boleh...setiap satu ada cerita sendiri......

Remy hazza said...

kancil....
memang menarik...cuma kanak2 tak sesuai tgk...... biasalah..kalau filem hollywood...byk yg tak sesuai ditengok.....

Remy hazza said...

kak yan....
sequel yg paling bertahan lama.... aksi racing yg sentiasa dinantikan.....

Remy hazza said...

ap...
sama ngan remy.... sequel terbaik......

Remy hazza said...

wirda...
wassalam..... kena beli dvd dari part 1 lah...baru tahu kesinambungan nya....

Remy hazza said...

wirda... biasa kak..remy pun kekadang sama jugak...nak laju jer...

Remy hazza said...

aishah...tgk after earth ker...yg tu remy dah tgk...cuma tak review lagi....

Remy hazza said...

miss aiza....
bagi yg suka racing keta... ini filem buat mereka......tapi jln cerita PUN BEST....

Remy hazza said...

amin...
amin pun perasan kan... remy lagi ler...kerja airport..... sampai heran...awat la panjang sangat runway tu......

Shawn Razaleigh said...

memang power weh. kalau nak berak pun kena tahan dulu, kasi habis ini cerita baru p toilet :p

Remy hazza said...

shawn....
ha3...kalau mau kentut..... kena kasi rasuk dulu ler.....memang terbaik cerita nie kan....

Gee GTG said...

Salam.. sedap ek cite nye.. jarang tengok movie.. adus..^^

mrs eyza said...

jelessss....eyza masih tak berkesempatan nak tgk FF 6 nie...malas nak pergi panggung...tunggu keluar CD jea laaa...hihi

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

bunda lagilah tak ikuti movie cmni..

Remy hazza said...

Gee...
Filem hebat camnie kena tgk... dah part6 pun

Remy hazza said...

Eyza....
Tunggu cd pun pk gak-.... blh tgk byk kali.....

Remy hazza said...

Bunda... memang tak sesuai sangat dgn budaya kita....

hazwan hairy said...

filem yg sgt best dan mndebarkan..haha

Mawardi Yunus said...

Om layan superman pulak huhu

Mawardi Yunus said...

Om layan superman pulak huhu

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah mcm2 cerita baru skg ni menarik...;)

Remy hazza said...

hairy...
betul tu... sungguh mendebarkan.....

Remy hazza said...

mawardi....
harus... kita gk aksi terbaru.....

Remy hazza said...

mama....
wassalam... kena tgk sebab menarik...nanti ramadhan dah bermula... kena stop movie2 nie.....

cik azLyzah⊙.☉ said...

memang best....cik ade tonton dengan encik husb....

baby comel said...

my si dia suka sgt dgn F&F ni

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
filem yg padat dgn aksi dan perlumbaan.....

Remy hazza said...

baby comel...
abg remy lagi ler.... siap buat koleksi lagi.....sebab ia bukan semata2 kerana kereta...tapi ia semangat team spirit yg best....

 

Template blog ilham dari alif ismail