Sunday, June 9, 2013

laksa pokok limau @ KK...ohsem.....

Asssalamuaikum.....
Salam bertemu lagi...alhamdulillah...remy dah sampai rumah dari kampung tadi...... gigih tgh mlm hapdet blog jugak.....kita lupakan dulu entry adik2 indon remy tu...... nie remy nak cerita pasal yummy2 dulu....... ini pun dah lama remy simpan...... masa balik kenduri hari tu....... yummy istimewa rasa utara..... yg sememangnya terkenal dgn pelbagai menu yg cukup menyelerakan......
Kali nie kita ke Kuala kangsar...Bandar diraja yg cantik pemandangannya...tak byk pembangunan tapi cukup istimewa dimata masyarakat dgn labu sayoung dan juga laksanya...... pilihan utama dah tentulah laksa bwh pokok ketapang...tapi tu dulu2 lah...skrg tak tahu ada atau dah takde......
Terlanjur pi sana nak cari laksa.... sempat jugaklah mencuci mata melihat keindahan sungai perak yg tenang tu.....memang cantik......tapi so sad..laksa femes tepi sungai tu full house...... so malas nak menunggu...uncle remy cadangkan ke satu lagi tempat yg femes dgn laksa...iaitu laksa pokok limau.
laksa nie istimewa......sebab buatan sendiri kan...... mana2 laksa kuala..mesti laksa dia buatan sendiri...itu originalnya...... kat laksa pokok limau nie...apa yg best ...kalau ambil yg special..... dia letakkan telur dadar kat atas laksa tu...unik pulak rasanya...lain dari yg lain...... dan dari pemerhatian remy...gerai nie agak popular jugaklah...sebab dari keratan2 dan gambar2 yg ada kat dlm gerai tu......so sapa2 ke kuala kangsar boleh ler try...not back laksa dia........ terletak jln lama antara kuala kangsar dan sungai siput.....
so ...jom makan laksa semua....... yummy2 !!!
sampai jumpa lagi..... wassalam....

P/s :- mekasih utk kak Leasara diatas kemurahan hati mu........

34 comments:

Amin A. R said...

Saya pun buat entri laksa malam ni :D

Etuza Ezawarna said...

seronok banyak melawat ni Remmy..luas pengetahuan sambil melihat keindahan alam ciptaanNya...

||aLeaSaRa|| said...

wah kak lea kalau pergi K.K selalu makan kat tepi sungai tulah..yang ramai orang tu.tapi tempat baru pokok limau tu tak pernah pulak dengar...nak trylah nanti he3..

p/s-->remy sori sangat ye sebab kak lea ingat remy guna prepaid huhu..apa2 pun tqvm remy banyak support kak lea ^^

Remy hazza said...

amin...
nak sikit.....
smlm dpt mkn laksa kuala lagi..... best nya...

Remy hazza said...

bro etuza....
KK memang menarik...bandar warisan diraja..... byk bangunan2 unik dan cantik disini....

Remy hazza said...

sis alea...
memula memang nak ke situ,...tapi tgk org ramai sangat...yg menunggu pun ramai... tu yg pakchik remy ajak ke laksa pokok limau tu...dia ckp femes jugak....

Aku Penghibur said...

nampak sedap,,, laksa my fav .. lapo nie

AiSyA LiEzA said...

x prnh jejakkan kaki kat sana... huhuhu.. xde rezeki lagi kut.. btw.. x tau knpa, x leh makan laksa.. >.< errr.. -,-

Wirda Amir said...

Salam remy...

Selalu juga ke tepi sungai mkn laksa di sana bila ke kuala kangsar melawat anak buah di MCKK..tp sekarang dah lama tk pergi sjk kedua2 anak buah tamat belajar di sana...

ZazaMyMoon said...

errgghh saya peminat laksa..
lagi2 laksa koala kangsor.. hehehe nyummy2

Syaz Blackrose said...

nyum..nyum..nyum.. bestnyer..

mrs eyza said...

laksa lagi...feveret eyza ni...tapi first time dengar laksa makan dengan telur dadar...eyza lebih suka dengan telur rebus...

Sukma Haron said...

pernah lepak di tepi sungai Kuala Kangsar....damai jer kat sana dengan angin sepoi-sepoi bahasa......huhu

Mieza Jhaa K said...

Suka mkn laksa..

Cho Zila said...

ingatkan ke Kota kinabalu... rupanya kuala kangsar.. alamak lama tak makan laksa kuala.. sedap ooo.. gmbar last tu kat mana???

Remy hazza said...

AP...
jom mkn laksa.....

Remy hazza said...

aisya...
laksa lah paling best..... remy 3 pinggan pun takpe....

Remy hazza said...

wirda....
wassalam.... remy kalau berkesempatan nak jugak kesana..... meriah...sambil menghirup udara sungai perak tu....

Remy hazza said...

zaza...
laksa kuala ada rasa tersendiri..unik sebab dia pakai tepung

Remy hazza said...

syaz....
laksa memang best !!!!

Remy hazza said...

eyza...
itulah... tu yg remy try...oklah rasa telur dadar dgn laksa..... sedikit istimewa.....

Remy hazza said...

kak sukma....
best kan..... rasa tenang jer.....

Remy hazza said...

mieza....
remy memang hantu laksa kak....

Remy hazza said...

cho zila....
gambar last tu..... remy jenjalan kat depan lorong2 ..nampak satu pagoda yg unik nie...agak tersorok tapi nilai sejarah yg tinggi....

hazwan hairy said...

xpernah lg smpai kat kwsan KK..hehe

Mizz Aiza said...

aiza ingat ke kk tu kota kinabalu.. kuala kangsar tu dah dekat kampung aiza..

Remy hazza said...

hairy..... nanti boleh ler singgah.... dari tol highway dlm 4 kilometer jer..... dekat

Remy hazza said...

mizz aiza.....
he3..... selalu org sebut KK kota kinabalukan..... kuala kangsar pun ok jugak......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wow sedapnya teringin pula nak makan laksa la...hehehee...;)

Aishah Jahirah said...

Slalu gak nyinggah kole tp tataw lak laksa pokok limau ni...saya ni hantu laksa..InsyaAllah lik kg t leh nyinggah try....wah laksa....

Remy hazza said...

mama..
laksa kuala memang unik...sebab buat sendiri adunan laksanya....

Remy hazza said...

aishah... dia terletak kat jln kuala ke sungai siput..tak jauh dari bandar......

cik azLyzah⊙.☉ said...

best nye jenjalan..makan laksa lagi tewwwww

Remy hazza said...

cik azlyzah.....
laksa ler best..... ohcemmmm

 

Template blog ilham dari alif ismail