Tuesday, June 4, 2013

untie Ani's..... bila kerinduan itu bertandang.....

Assalamualaikum.......
salam bertemu lagi... lewat sikit remy hapdet....... tapi usahakan  jugak entry nie........ sebab remy busy sesangat utk 3 hari nie....... maklumlah...... ada program tv shoot kat tempat remy...... paling istimewa ......tapi takleh habaq lagi....tunggu.........he3...... so jom kita yummy2 dulu hari nie......
ini kisah kerinduan...kerinduan yg bertandang setelah sekian lama tak menjejaki kesana..... kemana tu???? kat untie ani's garden cafe ler.......dah lama remy tak pi yummy2 kat situ......tertiba jer mengidam nak mkn laksa johor....... tu yg terus pi dgn bff remy si adip tu......
menu yg menjadi pilihan semestinya remy punya feberet...... laksa johor dan adip mkn mee curry...... memang itulah yg akan remy order setiap kali kesana........so far laksa johor kat untie ani's nie yg terbaik yg remy pernah rasa......kena pulak dengan peach tea...... memang ohsem......
tak lupa juga tapai ice cream yg sedap tu....... tau !.... memang pencuci mulut yg best...so jom kenkawan semua.... kita yummy2 kat untie'anis garden cafe kat nilai tu........ tapi satu jer.... table memang limited...so better booking table awal2......kalau tak...kena ler menunggu kalau time tgh pax kat situ..... maklumlah restaurant yg paling femes kat nilai.......he3
selamat menjamu selera semua.......wassalam..... sampai jumpa lagi.....

51 comments:

hana hadi said...

1st komen.. hehe yeka 1st?

amboi dia xleh habaq noo...
nak aiskrem sesuap

Nao Mei said...

nampak banyak je laksa tu..hihi...agak2 nya kalau cik akka makan dapat habis kah tidak..huhu....

terliur cik akak tengok menu tu...sedap eh :)

Sukma Haron said...

sure sedap laksa dan mee kari...harganya ok tak...?

NinaAz said...

mak aiiii. sedapnyaa laksa Johor tuuu

Amin A. R said...

jauhnye pulak kat nilai..hihi

hazwan hairy said...

ngidam laksa..hahaha..boleh blnja x? :p

3no gr33ny said...

hamba wajib ajak abang ke sana bila ke nilai ni..hehe

Nastyna said...

Nnt Uncle remy masuk tv ker? Wah wah gitu. Your yummy yummy always yummy. Lapar la pulak now.

Wirda Amir said...

Salam remy...

Bila rindu bertandang maka pergilah bertandang ke sana...

Laksa johor kegemaran sy tu...

Apa program tv tu..bg le klu sikit..hehe

mrs eyza said...

Wah lps ni glamer laa remy noo masuk TV...hihi...blh minta otograp laa...


sedap ker laksa johor remy? bukan org kata laksa johor tu guna spagetti ka?

Mila Ahmad said...

oh nama restoran rupanya hehe.....blog anda dlm bloglist ye.

Mieza Jhaa K said...

Program TV apakah itu? tak sabar nk tahu..

Ibu Lala said...

sedapnye tgk mknn. x lunch pun lagi nih..

diana said...

aiskrim tapai tu cemana buat dia ye??nak cuba la..akak suka tapai..

Nurul Hidayah said...

sedao..sedap..sedap... gambo pun cantik.. menggiurkan tekak.. haha

Etuza Ezawarna said...
This comment has been removed by the author.
Etuza Ezawarna said...

asalamualaikum Remmy..rindunya nak menyapa..mohon maaf ya, tak terluang masa ke blog. blog Pesona pun bersawang dah..tq masih beri semangat kat saya ya..teruskan blog.

arin cat said...

adess sodapnyer mkn

Amanina Mads said...

sedapnya aiskrim tu..hehe

Zira Aziz said...

tapai ais krim???

ish xpnh try lg..

Cho Zila said...

remyni tau buat akak terfikir2kan yang nilaitu banyaknyer tempat makan yang sedap....remy.. nanti akak gi nilai bawak akak kekedai paling sedap remy rasakan..

^^eKaTiKaH^^ said...

perhhh, terliur tengok semua makanan. hehe. kene try ni :D

cik azLyzah⊙.☉ said...

jauhhhhh sangat cik ne..kalau dekat boleh jugak cik g sanee...

LaLa mhdnor said...

laksa sarawak ada x?

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...wah nampak mcm sedap jer tu terliur tengok..;)

Remy hazza said...

hana... tahniah... 1st ler tu......tapai ice cream memang best...... sedap sangat....

Remy hazza said...

akak nao mei....
portion laksa dia memang puas..... tak terasa sangat bila byr mahal2...janji puas makan.....

Remy hazza said...

kak sukma....
rege boleh tahan...mcm laksa johor tu rm9 dan mee kari dlm rm8... tapi portion dia besar...... puas bila mkn....

Remy hazza said...

ninaaz....
so far kat sini remy rasa yg paling sedap..... cukup rempah tarus dan isi ikan nya....

Remy hazza said...

amin....
itulah...... dah ler kedai nie tersorok sikit.... dlm kawasan kampung...tapi tepi jln....

Remy hazza said...

hairy,....
bila2 pun boleh...ckp aja...demi adik remy yg terbaik nie.....

Remy hazza said...

3no gr33 ny...
harus... mesti abg tahu lah tempat nie...... suasana pun best..... romantik jer....

Remy hazza said...

nastyna....
jj.... uncle tak masuk tv.... tapi uncle ada disetiap lokasi...... jadi running man.... tunggu kat tv 24 dan 25 june tau......kat astro ... ops!!!

Remy hazza said...

wirda.....
remy kalau teringin...terus pi aje..... tapi tak leh selalu.....pokai nanti......

pasai program tv tu.... kena tgk kat astro 24 dan 25 june nanti.....
memang ohsem.....
entry remy pun akan cerita pasal tu nanti...tapi lepas tu lah....

Remy hazza said...

eyza...
remy tak masuk..... tapi remy antara running man yg menjayakannya..... tapi best sangat.......dpt jumpa retis......

Remy hazza said...

mila ahmad...
he3... untie ani's restaurant..... mekasih kerana memilih remy.....

Remy hazza said...

mieza....
akak kena tgk astro 24 dan 25 nanti.....sekrg semuanya rahsia.....

Remy hazza said...

ibu lala....
ala ciannya ...ibu jgn tak mkn tau...nanti perut kosong...

Remy hazza said...

kak diana....
ala... dia letak ace cream atas tapai jer...tapi bila rasa tapai dan ice cream bersatu...unik pulak rasanya....

Remy hazza said...

nurul hidayah...
he3.... kenyang tgk gambar......

Remy hazza said...

bro etuza...
sama lah dgn remy nie... kekadang nampak jugak sawang nya..... nak hapdet pun tak sempat...bw lagi ler susah..

Remy hazza said...

arin....
jom2...jemput mkn sekali....

Remy hazza said...

amanina...
unik bila rasa ice cream dan tapai bersatu....

Remy hazza said...

zira aziz...
nanti kalau jumpa tapai... try mkn dgn ice cream.... sedap....

Remy hazza said...

cho zila....
boleh aja..... kak lea ngan cek kaq pun ada kat sini..... kat nilai byk jugak lokasi makan2.....untie anis , amy redland , mma conner food court , ayam penyek.... windmill semua ada....

Remy hazza said...

ekatikah...
cuba jgn tak cuba......

Remy hazza said...

cik azlyzah...
itulah.... kalau dekat mesti dah bertemu....he3.... suruh jer cik abg drive.... jenjalan cari mkn....

Remy hazza said...

lala...
kat sini takde...tapi remy dah jumpa satu lagi restaurant kat nilai 9avenue.... restaurant serawak...remy dah try hari tu...laksa serawak.... mee kolok.... yg bestnya.... aice lemon tea dia blend.... sekali pandang mcm teh tarik...tapi rasa kaw2 ice lemon tea.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... memang best mkn kat sini..... sedap mama...

Aku Penghibur said...

sedapnye ..cukup jeles

Remy hazza said...

Ap... ala menu biasa jer. ...jom mkn....

 

Template blog ilham dari alif ismail