Thursday, June 13, 2013

kepulangan yg dirindui....... Best 3 !!!

Assalamualaikum.....
kita bersua lagi........ lambat sikit remy hapdet...busy tghari tadi dok melayan media yg dtg utk satu event anjuran bersama company remy dgn pihak MAS.... astro awani , ntv& dan tv3 pun ada jugak.... majlis launching new nasi lemak utk MAS... penat dok melayan sampai senja baru nak hapdet...... 
so kita cerita entry kali nie...... kepulangan yg dirindui...... gitulah ceritanya.... buat sekian kali...remy terpaksa berpisah dgn adik2 indo remy nie lagi...buat kali ke 3...... dan pastinya lepas nie...bibik2 kerinduan akan bersarang disetiap hati yg selama ini amat dekat tetapi sampai masanya perpisahan terjadi jua......itu lumrah perjanjian pertemuan kami....... selama 6 bulan remy menjadi penjaga mereka.......sampai masa remy kena lepaskan tanggungjawab tu....
pelbagai rasa dapat dilihat pada petang tu kat airport lcct..... suasana pilu tetap menguasai kesemuanya....ada yg nangis berduka....ada yg tersenyum gembira kerana dapat pulang ketanahair mereka........remy maintain aje la..... takde la sangat nak sedih bagai...... sebab dah janji tak mau sedih2 pada kat aiport.....
janji rock!!!!

So buat adik2 remy.. selamat berpisah...... belajar rajin2 lepas nie..... make your parent proud... jgn nakal2 sangat...sebab remy tahu budaya dan pergaulan disana tak sama dengan cari kita disini........ jaga diri semuanya.....sampai masa kita akan bersua kembali..... InsyaAllah....
tamat sudah... cerita enam purnam bersama adik2 remy nie.... 6 bulan dah berlalu..... pejam celik pejam celik...... hujung bulan nie dtg lagi batch baru.... best 4 !!! tak sabar remy nak sambut mereka nanti......sampai jumpa lagi semua........
wassalam....

38 comments:

arin cat said...

alorr tomei adik2x nie.
6bulan kejap je kan rasernyer.
krioh bgn krioh bgn arrr sudah enam bulan

Mawardi Yunus said...

comei2 semua huhu

Amin A. R said...

Tempat remy memang x putus2 orang masuk eh... Seronok la boleh jumpak muka2 baru :D

Nao Mei said...

lah sweetlah kenangan cam nie :)

Aishah Jahirah said...

silih berganti adik2 blogger remy ni....setiap batch ada kenangan tersendiri..kan2...

Wirda Amir said...

bertemu dan berpisah dah menjadi adat tapi di hati tidaklah lupakan remy...

sesekali blh berhubung...

Kancil 8349 said...

bertemu pasti ada perpisahan...namun ada kenangan terindah tercipta...semoga kenangan itu menjadi tali persahabatan kekal antara Remy dan rakan2 Remy

Remy hazza said...

arin...
betul tu....
kejab jer masa berlalu.......

Remy hazza said...

mawardi....
lupa pulak remy nak kenalkan dgn bro......

Remy hazza said...

amin....
itulah.... remy pun dah kena buat induction utk mereka..... bawak tour dan jadi mentor.....alhamdulillah... byk kenalan nanti....

Remy hazza said...

akak nao mei... best akak... adik2 dtg dan pergi...mcm2 ragam dpt jumpa....

Remy hazza said...

aishah...
benar..... setiap yg dtg ada pelbagai kisah suka duka...... mana yg rapay...alhamdulillah...masih berhubungan.....tak putus2 mendoakan...

Remy hazza said...

wirda....
adat dunia... yg manis kekadang cuma seketika.... tapi alhamdulillah.... dunia skrg segalanya mudah... yg jauh pun terasa dekat...selalu fb lah tempat berhubungan....

Remy hazza said...

kancil...
insyaAllah..... selagi termampu...kita jaga ikatan yg terjalin tu......

Bahrain Ramlan said...

6 bulan, belajar apa nie ea?...

trah zain said...

Hoh? Best tp tgk org je la, lau Sy xpnh lk nk ber-bff ngn foreigner2, segan,,haha..ngn classmates je kdg2 bising.. ^___^

3no gr33ny said...

adat bertemu pasti ada perpisahan

ZazaMyMoon said...

tapi tetap enjoy kan Remy.. ;)

ZazaMyMoon said...

tapi tetap enjoy kan Remy.. ;)

Mizz Aiza said...

ada macam muka pelakon sinetron.. setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan..

man said...

tahniah sebab berjaya..hehehe

Wirda Amir said...

terimakasih remy...

patut la x sampai..yg aritu alamat rumah kot....

||aLeaSaRa|| said...

wah memori manis ni remy.diorang pun happy sebab jumpa remy yang friendly ni..busy bebenor dia ni he3...

Remy hazza said...

bahrain... dieorg belajar bidang masakan... sekolah kemahiran dari sana.....

Remy hazza said...

trah zain...
best sebab...kita boleh serapkan budaya kita dlm pemikiran mereka..... sebab byk perbezaan walaupun kita serumpun.....

Remy hazza said...

3nogr33ny....
betul tu sahabat..... itu lumrah pertemuan....

Remy hazza said...

zaza...
yup...mereka semua enjoy disini.... dulu mula2 dtg berkerak jer... sekrg bila balik...berseri seri.....

Remy hazza said...

miss aiza...
betul...ada yg cukup comel..... darah belanda.....

Remy hazza said...

man... tq so much!!!

Remy hazza said...

wirda...
sama2 kak... so far alamat rumah takde masaalah.... mungkin posman tu tak masukkan betul2..... ada bebudak tarik ler tu... sebab kalau langan majalah...selalu jer... bebudak koyak..... posman pun kekadanag nak cepat... tak letak elok2....

Remy hazza said...

sis alea...

alhamdulillah.... seronok dgn mereka.... remy memang busy lately...byk pulak event......kalau boleh remy buat entry...berderet rasanya...tapi itulah... entry pasal kerja... remy dah tak boleh buat.....
simpan sendiri ajelah kak....

AiSyA LiEzA said...

heheh..stiap pertemuan pasti ada perpisahan an?? :') nnti jmpa y lain..hehehe xD

cik azLyzah⊙.☉ said...

pertmuan perpisahan adat manusia biase..hilang di mate tapi di hati takan hilang...cehhhhh

baby comel said...

patah tumbuh, hilang kan berganti..

Remy hazza said...

aisya...
hopefully..... best kalau dpt jumpa lagi......

Remy hazza said...

cik azlyzah....
dunia maya skrg mendekatkan kita.... fb .... whatsapp...semua ada....

Remy hazza said...

baby comel....
betul....tapi yg tumbuh tu kena tgk jugak..kekadang tak sama......kan...

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mesti sedih nak berpisahkan..:)

 

Template blog ilham dari alif ismail