Thursday, June 20, 2013

Man Of Steel - super duper Ohsem.........!!

Salam utk sahabat semua

Kita bersua lagi.....busy bangat harinie..... nie pun baru nak blk keje...ada JL sampling tadi........remy rasa...ramai yg dah tgk filem yg ditunggu2 nie....... so macammana?..... beyond expectation tak......for me..... man of steel ohsem sesangat.... tak sangka..... ia mengjangkau apa yg remy bayangkan pada mulanya..... maklumlah... filem2 superman dah byk yg kuar dan kebanyakan klise sangat....kisah superhero yg dah selalu kita tgk sama ada dlm bentuk movie atau dlm drama.

starting pembukaan saja remy dah dapat rasakan yg filem nie cukup enjoy utk ditonton.....dan tak sangka superman kali nie lain dari yg lain...... pada remy ianya tentang sejarah peradaban superman itu sendiri..tiada watak yg menggerunkan dan tiada musuh yg super duper power.... tapi kali nie segalanya nampak lebih natural......malah jalan cerita pun mudah difahami...... ia berkisah tentang perjalanan hidup..... kisah pengorbanan dan juga kisah jati diri ......

kisah bermula dimana planet kripton mula menghadapi ancaman musuh dan kapten zod mula memberontak utk mendapatkan kuasa..... dan pada masa itulah juga Kal el dilahirkan secara semula jadi  menjadi taruhan bapa dan ibunya jor-el dan juga lara utk menyelamatkan bangsa mereka kelak........kal el dihantar kesebuah planet iaitu bumi utk disembunyikan dari pihak musuh....manakala jor-el telah dibunuh oleh kapten zod demi mendapatkan kal el. bagaimanapun kapten zod telah ditangkap dan dipenjarakan di tempat khas.....planet kripton mulai musnah dan menghancurkan semuanya .....

kal el yg dibawa kapsul jatuh disebuah ladang......bermula lah episod kal el yg diberi nama clark kent oleh ibu bapa angkatnya... menjalani kehidupan kanak2normal walaupun mempunyai kuasa dan dianggap pelik oleh rakan sebayanya. Semua itu diatas dasar kemahuan bapa angkatnya.......Apabila dewasa Clark mula mencari erti siapa diri dia yang sebenarnya...sehinggalah satu hari Clark bertemu dgn kapal angkasa yg tertanam di kutub dan mula mengenali kewujudan dan kelebihannya.....disitu juga dia mula mengenali lois lane

malangnya penemuan pesawat tersebut itu telah mengaktifkan lokasi dirinya yg selama 33 tahun jauh dari dunia lain......Clark mula diburu oleh Kapten Zod yg terselamat bersama kuncu kuncunya....mereka mula menakluki bumi sekiranya Clark tidak menyerah diri...... Clark menyerah diri dan ditawan oleh kapten zod bersama lois lane....

bagaimana pun..... Clark mulai sedar yg misi utama Kapten zod adalah mahu menjadikan bumi sebagai planet kripton yg baru......dan mula memusnahkan bumi......dan Clark juga telah membawa DNA bangsanya didlm sel badannya. adakah Clark membantu kapten Zod atau bersimpati dgn nasib manusia...... semua terjawab dipenghujung cerita.......
tapi apa yg remy boleh katakan...... ending filem nie cukup ohsem...melihat kemusnahan yg dilakukan cukup sempurna special effect nya......mengangumkan......dan sememangnya superman kali cukup lain dari yang lain........
selamat menonton semua.....

p/s :- kelainan paling ketara...... superman dah pakai seluar kechik kat dalam.........he3

thanks google for all the pic......

39 comments:

Amin A. R said...

teringin nk tengok tapi x de masa sangat2 sekarang..haihhhh

Bahrain Ramlan said...

skrang nie tgh confius mana satu nak tgk, world war z ke man of steel?..nak tgk dua2x plak tak boleh sbb nak blanja orang tgk wayang...jimat duit.

diana said...

ramai yang cakap best..kan??dah la ensem..heheh

Mizz Aiza said...

dengar kata superman baru ni berpakaian lebih 'sopan'.. hehe..

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mcm best jer rasa nak tengok pula...;)

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...mcm best jer rasa nak tengok pula...;)

AiSyA LiEzA said...

ekh.. sy ketinggalan cite nih xD adeh! hehehe >.<

Hanif Idrus said...

Baca entri bro..buat aku tak tertahan nak nonton filem ini...huhuhuhu

Remy hazza said...

amin...
kena pi tgk...best sesangat.....

Remy hazza said...

bahrain...
remy dah tgk superman...so minggu nie remy tgk world war pulak.....tunggu review tau....

Remy hazza said...

kak diana....
memang best...lain dari yg lain....

Remy hazza said...

mizz aiza...
betul tu....sopan sangat......

Remy hazza said...

mama...
kena pi tgk... memang best......byk kejutan nanti.....

Remy hazza said...

aisya....
antara filem yg harus ditonton.....menarik dan terbaik....

Nao Mei said...

lama betol dah tak tengok superman nie...hihi....
teringin juga nak tengok movie nie

Remy hazza said...

aka nao mei...
kena pi tgk akak.... memang best!

BUNDA a.k.a KN said...

bunda jarang tengok movie2 camni..

boni kacak said...

okay.. ni yang buat ak nak kena tengok ni..hehehe

pinkcolour82 said...

tak sempat nak tgk lagi...huaaaa

Sally Yatiey said...

belum tengok lagiiiiii

Remy hazza said...

bunda....
menarik kalau tgk aksi2 nie.....

Remy hazza said...

bro boni...
harus..... sebab best sesangat.....

Remy hazza said...

cik mala.....
kena pi tgk jugak...sangat menarik.....

Remy hazza said...

kak sally....
cepat2 ..hujung minggu nie boleh pi tgk....

Wirda Amir said...

Dalam bz tu sempat juga bg berkongsi cerita..hehe

Remy hazza said...

wirda...
mana yg sempat kak...... nak kejab bw mcm dulu rasanya dah tak boleh.... mana yg sempat..... remy pulun.....

deno said...

belum tengok lagi.. huhu

Aku Penghibur said...

hihihihihihi :)
best sangat :)

ayut said...

rmai yg ckp best....teruja gak nk tgk..nnt ajak bdk2x ni lyn movie la :)

ayut said...

rmai yg ckp best....teruja gak nk tgk..nnt ajak bdk2x ni lyn movie la :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

za dh tgk superman... hooooo mcm kureng jew... byk ckp juga erk.

Etuza Ezawarna said...

aksi spidermen yang hebat2..kanak2 ramai meminati

Remy hazza said...

deno...
kena pi tgk... best!!!!

Remy hazza said...

ap...
puas tgk superman kali nie.....

Remy hazza said...

ayut...
harus pi tgk...sebab lain dari yg lain.....

Remy hazza said...

leeza...
ye ker.... pada remy....superman kali nie cukup berbeza......

Remy hazza said...

etuza....
yg tak kanak2 mcm remy pun suka......he3
kan masa kechil2.... inilah superhero kita semua.....

Kancil 8349 said...

belum tengok lagi...insya Allah kancil akan tengok

||aLeaSaRa|| said...

spender kat dalam dah he3...kak lea tak sabar tunggu despicable me ^^

 

Template blog ilham dari alif ismail