Wednesday, June 26, 2013

MasterChef Selebriti Malaysia 2 - Syura adalah Juara !!!!!

Salam semua......
Kita jumpa lagi...... taraaa...... akhirnya terjawab sudah teka teki siapakah yg menjadi juara MasterChef Selebriti Malaysia 2.......tahniah buat Syura...... tak sangka rezeki berpihak dgn nya........ternyata segala penat lelah berbaloi dgn kemenangan yg menjadi miliknya.....
Remy yg turut sama dlm Masterchef kali nie turut berkongsi kegembiraan Syura......sebab syura tetap merendah diri bila diumumkan kemenangannya.... berkali2 ucapan terima kasih terucap dibibirnya.......bersalam dgn semua yg terlibat sepanjang masterchef episod final nie......
ternyata kemenangan nya cukup istimewa buat syura dan juga familynya sendiri..... seronok remy melayan aryan ( anak bongsu syura ) yg keletah tu... comel sesangat........simpan kapal terbang dari uncle remy elok2 tau !!!! besar nanti boleh jadi pilot......
Dengan kemenangan syura ini... beliau menerima hadiah yg cukup istimewa..... 2 ticket AB380 ke paris dan juga piala...selain dana utk badan kebajikan yg diwakilinya.....tahniah sekali lagi utk syura....ternyata debaran sudah sudah berakhir... dan pengorbanannya tidak sia sia........
utk Celina juga... biarpun di tempat kedua...... titisan air mata dlm ucapannya cukup menyentuh hati........so kita tunggu next entry utk kisah di malam BBQ dinner yg cukup ohsem tu........kita lihat sapa yg kena......
P/s..... tak sangka dapat jadi cover photo masterchef malaysia fanpage..... so sweet !!!!!

50 comments:

NinaAz said...

Tahniaaahhhh syuraaaa... wah2222. Patutlah remy ckp ada kisah harituu. Hihi

Amanina Mads said...

tahniah buat syura.. lama xsinggah sini

Anisa Anuar said...

fuyoooo, dpt bergambar tu...tahniah syura..

blog-tips-kurus said...

Remy ade ke?

sure best kan! :)

Syaz Blackrose said...

lama x dtg singgah sini.
tahniah buat syura, she deserve it.. mula2 masuk dulu dah rasa mcm dia mmg akan terkeluar awal2 dah. tp mmg rezeki dia, air tangan dia menjadi jer..
bestnyer remy ada kat sana ek mesti best kan...

Zee Suhaini said...

tahniah pada syura dan celina jugak..kedua-duanya memang the best..

inche hlovate said...

wah tahniah Syura..

Mieza Jhaa K said...

oohh Remy rupanyaa... ooo

Mila Ahmad said...

Tahniah syura besar dah anak dia...

Sally Yatiey said...

tahniah2 ;D

Amin A. R said...

tak sangka sangat kan syura leh menang kalau ikut dari mula2 dulu...tapi, dia memang layak menang :)

DIARI FARISHA said...

tahniah pada syura...tahniah juga pada remy sbb bjaya jadi cover photo :)

Aku Penghibur said...

bestkan :) tahniah syura

Nao Mei said...

Tahniah untuk syura :)

Wirda Amir said...

Salam remy..

Wahh..remy ada di situ....

Tahniah utk syura....

Mizz Aiza said...

tahniah syura kerana menang.. remy pun ada juga ya..

Sukma Haron said...

ohhh...patut ler...baru tahu Remy keje kat mana...tahniah syura....

3no gr33ny said...

sahabat remy artislah sekarang..hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Untung remy yerk... heeeee

Leeza dayasari [santai leeza] said...

remy artsi skrg. heeeeee

Remy hazza said...

Ninaaz...
Setelah sekian lama remy memendam rahsia kan.....he3

Remy hazza said...

Amanina....
Syura memang best.....

Remy hazza said...

Anisa.....
he3. ... peluang sekali seumur hidup..... syura ngan celina pun peramah....

Remy hazza said...

Blog tip kurus....
3 hari 3mlm kiteorg berkampung....
Mau tk best

Remy hazza said...

Syaz... sudah tertulis rezeki syura..... kita pun kalau setiap hari bljr masak mesti akan mahir jugak. ...remy alhamdullilah. ..biarpun cuma diblkg tabir... tetap support habisan....

Remy hazza said...

Zee.... dua2 ada kepakaran.... hanya kesilapan kechil yg membezakannya.....

Remy hazza said...

Inche.... syura pasti tersenyum..... sebab syura dah baca blog remy....

Remy hazza said...

Mieza.... he3. ... remy yg dah tembun....kak

Remy hazza said...

Mila...... comel2 anak dia. ... terutama aryan tu....

Remy hazza said...

Kak sally....
Syura jwb tq so much.....

Remy hazza said...

Amin...
Pengalaman mengajar kita.....semakin hari semakin meningkat ilmu didada....
Tak mustahil kan

Remy hazza said...

Diari farisha....
Terima kasih byk2. ... tak sangka kan....

Remy hazza said...

Ap.... tak sangka kan.... itu dinamakan rezeki....

Remy hazza said...

Akak nao mei....
Insyaallah. ...syura pasti membaca nanti....

Remy hazza said...

Wirda...
Wassalam....
Remy ada dan saksi segalanya......he3

Remy hazza said...

Mizz aiza. ... remy pun ada...jadi saksi hari bersejarah syura
...

BUNDA a.k.a KN said...

Tahniah kpd syura dan celina...juga remy...remy ke tu?..remy ni crew atau kaki tangan brahim's?

Remy hazza said...

Sukma..... he3. ... kt situ lah remy kj kak...cuma masterchef nie remy blkg tabir jer
....takde ler enterframe dlm tv tu....

Remy hazza said...

3nogr33ny....
Mana ada... rapi sweet sebab syura add remy as a pren pagi tadi.....

Remy hazza said...

Leeza...
Pengalaman yg tk akan remy lupakan...

Remy hazza said...

Leeza. ..
Mana ada..... remy tetap mcm dulu....

Remy hazza said...

Bunda.... remy kakitangan company tu.....he3. ... org bawahan jer

cik azLyzah⊙.☉ said...

ewah...ewahhhhh...posing sakan encik remy yowwwwwww....lhihiihihi

Hanif Idrus said...

Tahniah buat Syura....
Slalu jugak tgk master chef ni...

Remy hazza said...

cik azlyzah....
he3...sesekali jumpa retis...... kalau tak susah kan......

Remy hazza said...

bro hanif....
insyaAllah.... syura dah pren remy kat fb... blog remy pun dia dah baca...pasti dia ucap terima kasih byk2......

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...tahniah syura dah berjaya seronoknya remy dpt bergambar dgn syura...;)

Empayar Utama said...

Tahniah Remy eh salah, Syura hahahahahah. Bes tu dapat tak koleksi baju MCC tu?

Remy hazza said...

mama...
wassalam...tak sangka syura tu baik orgnya.... lemah lembut dan humble...skrg pun masih ber fb dgn remy...... tak sangka dia sanggup add remy as a pren....

Remy hazza said...

bro empayar....
baju tu utk peserta jer...takde rezeki...tapi peluang bersama meraikan kemenangan pun dah cukup istimewa.....

 

Template blog ilham dari alif ismail