Wednesday, November 16, 2011

5STAR CREW TRAINING......

5star ???
ape tu.....
5 star training program adalah utk kakitangn airline training utk plating meal diatas pesawat.....
ini adalah khusus utk kakitangan MAS yg merupakan pelangan utama company kiteorg....
tapi utk cabin crew 5star ler..... leading steward/stewardess.
selalunya dalam 3 bulan sekali...akan diadakan training utk cabin crew atau pun peramugari/peramugara pesawat utk latihan didlm kelas....
disini mereka akan diajar dgn cara yg betul utk menghidangkan makanan kepada penumpang.... tapi ingat !
untuk first class aje la.....
kalau dah naik economy class.....
cam biasa ler ler..... mkn besa besa jer.....
so tugas crew nie senang jer.... menyusun atur makanan yg telah siap dipanaskan diatas pinggan dan serve kepada penumpang FC....
tapi ingat tak semua ade sentuhan...adakala nyer ade yg tak pandai.....he3
so disini mereka diajar dgn betul cara2 susunan dan juga menghias sesuatu makanan tu...
remember.... first look is to take the mood to enjoy the food !
rasa is number 2.....
jom kite review pic cabin crew plating nie......
kita tgk hasil yg telah mereka hasilkan.....
sama ada menarik atau keras tangan he3.....
so amacam ?????
yummy yummy ke tak ?????
inilah sentuhan para crew kita.....
so kalau naik first class seat nanti.... dpt ler mkn yg macam nie......

14 comments:

zana said...

nyum nyum2 bestnya..:)

Eera Shera said...

adoi..sengsara perot ku tengok makanan2 ni..yummy!!

daten yusfarina said...

nyum nyummm

sis92 said...

meleleh air liur, titik.

remyhazza said...

kalau kita.... bertambah maju kedepan....
hari hari mkn .....hu hu hu

Tira Pengemis Maganda said...

gulp2...yummy...

EmpayarUtama said...

Sedapnyaaaaaaa. Macam cerita Master Chef la

atiqa aris said...

wahh mcm masterchef pon ade nii.bukan calang2 org bole buat.

YNA said...

remyhazza, may i say something?

lapoooooooooooorrrrrrrrrrrrrr :)

serius semua nmpk sedap giler, hihihi

Rawlins Ichigo Takashi Lutz said...

Sedapnyer makanan....
Mesti ada yang termakan tu
Beautiful Itu Indah

remyhazza said...

memang semua makanan tu dimakan oleh mereka selepas plating......
sendiri susun, sendiri puji... sendiri mkan....he3

Rara. said...

serius,nampak sedap!

Searsir Beranda Pagi said...

Dafin lagi tergesa-gesa, kebetulan ada taksi dan ia menghampirinya
Dafin: taksi bang...ke bandara, cepat yaa!
Sopir: iya neng..
Setelah Dafin masuk taksi, si sopir malah mendorong taksinya
Dafin: lho koq malah didorong..mogok, kempes??
Sopir: bukan, saya cuman ga bisa nyetir

More stories, please visit :)
http://searsir.blogspot.com

Fabulous Me said...

Bkn yummy2 dah ni.. Terliuq habih!

 

Template blog ilham dari alif ismail