Tuesday, November 15, 2011

FESTIVE MEAL UPLIFT EVALUATION......

pergh !!!!
the tired day today..... bermula dari semalam.....
this week betul2 busy.....nak bukak blog pun tak sempat.....
biasa ler hujung2 tahun.....
byk ler planner event yg nak dibuat for 2012... 
Smlm ade sampling for Air asia....
tak sempat nk snap pic pun......
tapi today sempat lah take a pic for meal uplift evaluation by MAS F&B dept.....
tu pun berkejar ngan meal review for europe sector kat test kitchen....mana nk set up function lagi....
item display lagi...... lenguh kaki hari nie.....
so let's kite story sikit pasal evaluation nie.....
Festive evaluation 2012 nie dibuat utk goodies ataupun special uplift during the festival.... seperti hari raya, deepavali, Chinese new year dan apa2 lagi festival kat malaysia nie.....
so pihak procurement akan display all sample from all over the supplier to be evaluate and tasted by MAS staff...
contohnyer.... utk hari raya.... nak uplift mini dodol , kek  , cookies atau pun apa saja yg berkaitan dgn hari raya....so Pihak MAS akan merasa dan buat pilihan yg mereka rasakan terbaik....
so sapa 2 yg naik flight nanti dapat ler special gift or box contain special item for hari raya.....
paling senang , during the bulan posa..... semua pasenger akan dapat kurma..... camtu lah ....kekadang dlm box set yg cute miut !!!!
so let kite tgk ape yg best kat meal evaluation nie.....
So org yg paling hepi tentulah teman.....
yummy yummy..... dapat merasa dan tapau all the chocolate and yg best kek lapis pelbagai perisa....... ah..... heaven rasanyer.....!
tapi yg tak best nyer...... yg mana tak habis makn......
duss........ tempat biasa ler......he3....
log cake Xmas tu masih belum diusik...... teman simpan nak mkn bsk !!!!!! yahoooo.....

7 comments:

sis92 said...

wuu jeleslah macamni
asyik dok tayang makanan sedap2 ;P

Izzah Idz said...

cantiknya!
kalau izzah..sayang gile nk mkn..cantik sgt..huhu :)

Kancil 8349 said...

cantiknya semua kek tu...

remyhazza said...

tu ler.....tadi baru jer rasmi log cake tu.... yummy nyer..... he3

DianaAzis said...

haha..jeles nya tengok makanan yg sgt cantik dan sedap tu..cepat tapau untuk saya :)

remyhazza said...

diana...... always tapau utk kenkawan......

kalau tak.... for sure makin chubby lah kita.....

Fabulous Me said...

Best blog cmni. Dok cita info sambil cuci mata. Info2 camni bkn sng nk dpt. Sbb diluar bidang kte. Btw tq share

 

Template blog ilham dari alif ismail