Saturday, May 5, 2012

A380 Super truck Launching ceremony

salam utk semua.....
kita bertemu lagi..........
kali nie remy nak crita pasal a380 super truck pulak...... menatang apa tu....? sebenarnya supertruck nie merupakan special truck for meal delivery utk di hantar ke aircraft.... custom design to fix A380 aircraft....
dalam istilah lain.... dipanggil hilift truck.
Super truck nie lebih besar dari normal truck sebab pesawat A380 tu double decker...... so  kalau pakai truck yg biasa agak susah sikit....so company remy telah membeli sebyk 4 buah utk keperluan semasa nanti..... ini adalah persedian utk company remy mengendalikan pesawat A380 utk emirates Airlines dan juga Malysian Airlines disekitar June atau Julai nanti.....
Majlis telah diadakan di perkarangan in bound di bangunan remy bekerja.... dirasmikan oleh our Chairman , Dato Brahim Ahmad Badawi.... majlis dimulakan dgn pengenalan kepada keistemewaan super truck yg baru tersebut.... dgr kata rege semuanya pun hampir 5juta...... huh!!! mahal jugak tu......kemudian majlis potong reben tanda perasmian majlis dan seterusnya majlis menepung tawar......
seterusnya majlis simbolik menerima kehadiran supertruck terbaru dgn majlis merenjis...... yg nie best sikit... sebabnya... nie bukan majlis kawen... nak renjis pakai air wangi...... tapi renjis guna pancuran air dari dua buah truck bomba KLIA......tu yg best biler super truck melalui di bwh pancuran tersebut..... simbolik kehadiran diraikan......
kemudian hadirin di persembahan dgn keupayaan  supertruck... tahap maksima keupayaan dan juga keistemewaan....nampak jugaklah kelebihan dari truck yg biasa tu.....
selepas tu keje remy pun bermula.... apalagi , kena serve Dato mkn ler,,,,.... luncheon yg serba ringkas jer...... menu pun tak mewah sangat , cuma yg special utk dato tetap ada..... sushi dan juga satay..... menu lain antaranya nasi beriyani , ayam beriyani , lamb kari , acar rampai dan juga buahan dan juga dessert.
so jom kite tgk super truck yg besar nie....... dah macam tranformers dah kalau dia naik,,,,,, tinggi sangat.... kalau remy sure dah gayat,,,sebab bergoyang2...he3...
enjoy the pic.....

18 comments:

Aien Alien said...

selama ni saya berfikir-fikir macam mana meal yang disediakan untuk penumpang kapal terbang dihantar...guna troli ke..haha..

selalu tengok contoh makanan, sekarang baru tahu ada penggunaan special truck for meal delivery rupa-rupanya... thankz abang remy, pendedahan yang baik ni :D

baguznet said...

bro, pernah x masuk truck2 mcm ni utk deliver meal dlm pesawat? goyang ke truck ni kalo dah naik tinggi? aku rasa sure syok tp time hujan camne ye?

pinkcolour82 said...

wah, besar juga neh...

pinkcolour82 said...

wah, besar juga neh...

Kancil 8349 said...

makanan mesti ndak ketinggalakn..cantik dan besar

remyhazza said...

aien.... yg nie pakai super truck...khusus utk pesawat double decker tu...... tu yg terlebih tinggi... kalau pesawat lain....pakai hilift yg biasa jer....

remyhazza said...

bagusnet.... dulu2 remy pernah naik jugak.... sesekali ikut kenkawan ke pesawat...... kalau hilift truck yg biasa tu tak ler gayat sangat.... tapi kalau hujan tetap nyeri....sebab bergoyang2.....
kalau yg baru nie tak try lagi..... tgk pun cam sayup jer.....

remyhazza said...

pink....
boleh tahan basarnya... kecik sikit jer nak sama ngan trailer.....

remyhazza said...

kancil..... makan tetap cam biasa... cuma utk pesawat jenis A380 yg baru nie... semua airlines ade buat kelainan.... sebab terbaru dan lebih mewah...... nak tgk lebih detail...try google A380 emirates airklines ataupun singapore airlines..... siap ada mini bar

EmpayarUtama said...

Pergh... apa-apa halpun makan dulu hehe

remyhazza said...

empayar.....
makan tetap kena makan......
nanti lapar.....

Kancil 8349 said...

suka tengok gambar2 di sini

misz_eyza said...

mmg canggih tul truck nie...siap blh angkat ke ketinggian yg mmg tinggi..gayat nengok jer.

remyhazza said...

kancil...
terima kasih byk2....
remy just share apa yg berlaku disekeliling remy jer.....

remyhazza said...

misz eyza.....
remy yg tgk depan mata pun rasa gayat.... takut kalau angin ribut waktu penghantaran makanan ke pesawat , sure bergoyang2 ditiup angin....

Eera Shera said...

oh baru tau mcm ni ye cara angkut makanan..trus masuk kpl trbg je la kn.. bestnye keje bro remy..sediakan makanan utk org yg nk terbang jauh..menarik sgt :)

Eera Shera said...

eh dpt tgk live masa dia angkut best ni ;)

remyhazza said...

eera.....
remy dlm building jer... yg bwk dan buat penghantaran makanan tu org lain... remy pandang dari jauh jer.....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail