Tuesday, May 1, 2012

The Avengers - another ohsemm movie this year !

Salam utk semua...... buat apa cuti hari nie......?
remy keje cam biasa tadi.......harap2 semuanya happy2....
oklah kali nie nie remy nak review another ohsemm muvie.....
kali nie jom kita tgk The Avengers pulak....
remy pi tgk muvie nie hari minggu hari tu kat Tgv Klcc.....
full house......
pada remy , this muvie best sangat dan sememangnyer  ohsemm terbaek !!!
gabungan hero2 komik america yg terdiri daripada thor, captain america, the hulk , ironman , black widow dan beberapa lagi. kiranya the avengers nie lebih kurang sequal dari filem hero2 terdahulu.....
gabungan mantap superhero nie lah yg membuat aksi2 dan juga babak2 pertarungan lebih mantap dan mendebarkan.....
kisah bermula apabila cube tenaga telah dicuri oleh pihak musuh Loki menyebabkan Nick fury terpaksa mengumpul kesemua superhero di bawah S.H.I.E.L.D utk mendapatkan kembali cube tersebut dan misi menyelamatkan bumi....
dengan kelincikkan pihak musuh iaitu Loki iaitu saudara kepada thor kesemua superhero perlu  bergabung tenaga utk merampas kembali cube tersebut dan menyelamatkan bumi....
Dengan ego  masing2 ada diantara superhero yg tak mudah bergandingan dan memerlukan keyakinan utk bekerjasama. pelbagai telatah dan aksi2 menarik yg dapat kita tonton dlm filem yg agak panjang nie ...hampir 2 jam setengah.... tapi percayalah..setiap detik berlalu anda tidak akan terasa.....
dengan jalan cerita yg mantap dan mudah difahami.... dan babak2 pertarungan yg mencemaskan , pada remy the avengers antara muvie yg paling ohsem of the year.....tapi tu pada remy lah..... pada korang remy tak tahu..... he3...
so kalau nak tahu bagaimana kesudahan filem hebat nie..... bagaimana tertumpasnya Loki , makhluk asing dan bagaimana bumi diselamatkan.... tu kena pi tgk sendiri kat cinema......ok !
so ....enjoy the movie......!!!!
p/s.... cam nak kena tgk lagi jer sabtu nie........he3

18 comments:

EmpayarUtama said...

Macam best nih tapi x berapa minatle citer omputeh...

remyhazza said...

empayar.....
oklah.... filem omputih nie kalau bab merapu menipu..mesti ohsem ler.....

sis92 said...

eee mencikk tau semua dok cite psl g tengok movie itu ini ..
sis dah lama tk tengok movie ni hadoii nak kuar ruman pon malas kahkah

remyhazza said...

sis...
kena pi kuar tgk muvie sekali sekala......
kepuasan di cinema dan dirumah lain....

Kancil 8349 said...

insya Allah..Kancil akan pergi tengok...ndak sabar rasanya

remyhazza said...

kancil....
enjoy the muvie......
pasti puas hati....

Ayie Abas said...

spiderman pun ada ker remy?

alin said...

alin pun belum tengok. tapi sebab dah ramai sangat kata best, memang kena tengok ni

diana said...

o..ini cerita lucu ye??

remyhazza said...

ayie....
yg tu takde... spiderman , batman , superman , iceman dan lain2 takde...he3

remyhazza said...

alin....
kena pi tgk.... sebab menghiburkan.....

remyhazza said...

kak diana....
crita aksi tapi ada unsur2 jenaka..... maisara pun boleh layan...he3

misz_eyza said...

hahah best sangat ler tue smp remy nak repeat citer tue 2 kali..

remyhazza said...

misz-eyza....
ade sebab nape nak repeat.....he3..
tapi ok la......

Nazri Razra said...

Abe pon excited nak tgk. masa la plak tak sempat

remyhazza said...

abe....
masih berpeluang...kan baru jer kuar.... kalau crita2 yg sambutan hangat nie... selalunya sebulan pun ada lagi.... cuma permualaan crita agak slow sikit....

Aien Alien said...

untunglerrr dapat tengok wayanggg..hehe.. terbaikkkan citer ni...lawak pun ye jgk :D

remyhazza said...

aien.... betul3....

 

Template blog ilham dari alif ismail